Máme se nechat mlátit kdykoli a kdekoli???

Nedávno jsem se s přáteli muzikanty vydal na koncert dalších kamarádů a přátel do známého prostředí jednoho Havířovského klubu a nestačil jsem se divit, když majitel klubu nechal zbít kamaráda 2 vyhazovači a ještě se divil...

Jistě, že když řeknu A musím logicky nabídnout i B. Myslel jsem si, že mezi muzikanty se ledasco chápe, bere s nadhledem, a hlavně v předvánočním čase jde spousta věcí stranou. Jak bláhově jsem se mýlil! V trojici jsme došli na koncert kamarádů ve městě duchů, kterým Havířov bezesporu je. Klub plný, nálada výborná  a všichni s nějakým drinkem či pivečkem, kluci hráli skvěle a můj kolega, rovněž lehce posílen alkoholem se bavil, tančil a byl svůj, protože jej všichni takto znali a žádným extra potížistou nebyl. Až do chvíle kdy vystartovali dva rádoby tvrdí hoši a rozhodli se našeho kamaráda zpacifikovat. Nutno podotknout, že ten menší a agresivnější by stačil sám, přesto se do něj pustili dva, což jsme tak nějak nechtěli nechat bez povšimnutí a tak jsme do oné místnosti kam jej zatáhli, šli také. A tito dva samozvaní pitbullové se rozhodli zatočit i s námi. Příběh pokračoval bez kapky krve, emoce jitřili koncert , ikdyž v době pauzy a mimo diváky. Jaké bylo mé zděšení, když onen majitel klubu a do té doby kamarád se postavil na stranu svých dvou "tvrďáků", ovšem jak je mu blízké - alibisticky bez známky soudnosti.

Osobně si myslím, že stačil jeden a s domluvou, ne si kompenzovat ego na poloopilém člověkovi, který se bavil a nikoli na úkor lidí, neobtěžoval je, nebral jim pití a podobné výjevy , známé z filmů. Nikoli. Jen se začali rojit nepodložené zprávy, každý měl nějakou svou historku proč se to stalo a nikoho nezajímalo, že šli dva dospělí lidé na jednoho v kulturním klubu, kde se všichni přišli bavit- ale až na majitele, toho očividně zajímal spíše kšeft a možná taky trochu ega u stolu s holkami. Opět maloměšťácké jednání v době, kdy to nemá smysl a v situaci, která dvojnásobně neměla logiku.

A tak si říkám,  je normální abychom se v době nájezdů nezvdělanců mlátili mezi sebou jak ve středověku a dokazovali si tímto způsobem, jací jsme kabrňác? Vím , že to tak bylo je a asi bude, ale příjde mi to líto, že třeba tento článek se nečte i tak zvaně mezi řádky, je tam toho více než v samotném textu.O žádný morbidní exces nešlo, proto obzvláště bolí to, že už se dnes musíte dvojnásobně otáčet, aby si na vás někdo nevykompenzoval své komplexy.

Váš Chorche

 

 

Autor: Jirka Basta | čtvrtek 24.12.2015 3:34 | karma článku: 19,47 | přečteno: 1422x