Kup si svého uprchlíka

Na vysoké modré pódium se zlatými hvězdami jsou postupně přiváděny jednotlivé osoby a nabízeny k prodeji.

Tu mladý muž, s pěstěným plnovousem, údajně však patnáctiletý. Následuje dívka, poté starší muž a v rychlém sledu zase mladík, muž středního věku atd. atd. Prostě byznys se rozjel.

O čem to je? Kdopak neslyšel výhrůžku Evropské komise o státech odmítajících přijetí uprchlíku v rámci EUdemokraticky stanoveného principu přerozdělení (pozn. EUdemokraticky = Německo rozhodlo a většina ostatních členských zemí má ve svém čele slabé patolízaly).   Ta částka se v této chvíli pohybuje kolem 7 milionů za kus.

Samotná cena je ukázkou podstaty ekonomického zaostávání zemí EU. Vše je předražené. Platba za osoby – neboli otroky – se pohybuje např. v jihovýchodní Asii kolem 60 dolarů (v případě dobrovolného otroctví) nebo v případě nedobrovolného otroctví až 1900 dolarů. Brusel si prostě stále myslí, že Evropa (účelově zaměňována s EU) je dostatečně bohatá a bohatství získala vykořisťováním jiných částí světa. Proto cena jednoho člověka je na úplně jiné úrovni.

Samozřejmě oproti „běžnému“ obchodování s lidmi jsou v „nabídce, která se neodmítá“ učiněné Evropskou komisí jisté odlišnosti. Za těch 7 milionů totiž z našich daní nebude koupen otrok, který pro kupujícího pracuje, ale bude umožněno takovémuto otroku, pardon člověku, umožněno žít v některé multikulturní zemi EU (což z pohledu komise není bohužel zatím každá, ale plány tady jsou).  Součástí života otroka bude čerpání základních potřeb – bytu, jídla, zábavy, oblečení atd. To vše samozřejmě dodávané vybranými firmami oné multikulturní země. No a to vše zaplatí každý občan, který je považován za občana xenofobního státu.

Medián hrubé mzdy v ČR je cca 23 tisíc. Na onu částku 7 milionů tak vyděláváme nejčastěji něco kolem 25 let. Pro zajímavost – lidé, kteří letos dosáhli důchodového věku, musí mít odpracováno 32 let.

Co k tomu dodat. Snad jen, že ti, kteří v Česku obchodují s chudobou (ubytovny apod.) jsou proti Evropské komisi pořádní žabaři.

Může se nám to nelíbit, ale dokud nebudeme při volbách pořádně uvažovat a do čela vlády se tak budou stavět lidé, kteří nikdy nepracovali či vydělali své miliardy odkoupením firmy za její vlastní peníze (přičemž zřejmě podrazili své kolegy) a jsou kluzcí jako žížaly po dešti, nic se nezmění.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Zapletal | středa 4.5.2016 7:15 | karma článku: 37,82 | přečteno: 1393x