Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MW

Církve ten majetek nakradli a lidem stále vnucují své  vylhané názory a stále chtšjí lidi

oblbovat..

0 1
možnosti
Foto

Předání majetku tohoto státu lidem řízeným cizí mocí, je nelegitimní, svévolný krok, který je nutno odsoudit. Darebáky, kteří jsou odpovědni za související možné škody nutno identifikovat, označit a pohnat k zodpovědnosti. Doufejme, že se tak stane brzy, jinak utečou do Vatikánu a budou za vodou Rv

1 3
možnosti
MP

Ukradení majetku státem je nelegitimní, svévolný krok, který je nutno odsoudit. Darebáky, kteří jsou za to odpovědní, už není možné pohnat k zodpovědnosti, protože (předpokládám že všichni) již nežijí. Jelikož se tak nestalo, utekli na onen svět. Nechali nám tu jen pohrobky, kteří obhajují jejich zločiny. Tím, jak se staví do role obhájců zlodějů a vrahů, staví se jim na roveň.

2 1
možnosti
LJ

Po padesáté či po sté se omálají stále stejné argumenty. Když se vyhlásila privatizace, zdůvodňoval to Klaus, že stát je nejhorší hospodář. Každý soukromník je lepší. Majetek se vracel původním vlastníkům. Nově vybudované podniky, hotely... dostávli především komunisté, nomenklaturní kádry. Bývalí ředitelé byli nejúspěšnější v získávání velkých podniků. Sice jim na všech školeních vtloukali do hlavy, že proletariát má svaté právo zakrouti krkem buržoustům. Buďto to zapomněli nebo tomu věřili na oko. Zajímavé, že jim to nikdo nepřipomínal. Chdobu církvi naopak připomíná kde kdo, i budoucí premiér. Stejně tak nikomu nevadilo, když důležité podniky jako ŠKODA AUTO, či Prazdroj šly do rukou zahraničních zájemců. Tady stále čtu nářky, že majetek dostane Vatikán, že církve nebudou umět s majetkem hospodařit (patrně ani Židovská náboženská společnost) ... No a samozřejmě nářky na vyplácené miliardy. Na větrné elektrárny se doplácí mnohem více. Jde to do kapes našim i zahraničním podnikatelům, všicni to vědí, nikomu to nevadí.

Celé to je o emocích. Jako když se menželé rozvedou a teď se pomlouvají. Jeden o druhém vykládá špatnosti, které mu na druhých nevadí. S logikou u nich člověk nepochodí.

6 1
možnosti

Karma a bez debat!

Protože, když čtu ty církevní nesmysly kterými odůvodňují jejich Kalouskův a Nečasův církevní tunel, tak vidím, že žádná diskuze nemá cenu!R^

6 6
možnosti
JS

máte to dost pomatený.

Není to z toho chlastu?

2 2
možnosti
Foto

Autore, neberu Vám Váš pohled na problematiku, přijměte můj pohled.

Bezpochyby máte pravdu v tom, že většina věřících v minulém režimu volila společnou kandidátku NF (nikoli jen KSČ, ale to by bylo slovíčkaření). Já v té době akorát dorostl do věku, kdy i já získal hlasovací právo a první volby, které se mne týkaly, byly až ty v roce 1990, ale musím připustit, že bych pravděpodobně i já volil podobně aklamačně, jako 99,8% voličů v té době. Třebas i proto, že bych nechtěl mít větší problémy.

Ano, máte též pravdu v tom, že církve neokradli komunisté, respektive, že si ukradené nenechali pro sebe (i když část tedy ano), ale ukradli to ve prospěch státu. Že se však církve nedomáhaly svých práv dříve není vinou církví, ale zákonodárců, kteří již v roce 1991 do nového zákona o půdě, který řešil tehdy první vlnu restitucí, zakomponovali paragraf hovořící o tom, že k vypořádání církevních nároků bude přijat zvláštní zákon a ustanovení zákona z roku 1991 tedy nelze vztahovat na původní církevní majetky. I to byl důvod, že soudy až do roku 2011 neřešily žaloby na určení vlastnictví podané církevními subjekty. Teprve judikát ÚS, který prohlásil, že ani blokační paragraf, ani ustanovení o tom, že bude přijat speciální zákon o vyrovnání s církvemi, nemohou být překážkou k rozhodování, umožnil soudům se těmito žalobami ve větším měřítku zabývat.

A k otázce v nadpisu jen jedno - PS PČR si ještě v době vládnutí ČSSD zadala studii u NF VŠE o tom, kolik měl stát získat hospodařením na zcizeném majetku a kolik stát církvím vyplatil. Závěry této studie hovoří jasnými čísly - stát hospodařením na zcizených majetcích získal v dnešních cenách o cca 168 miliard více, než kolik církvím vyplatil na provoz dle zákona přijatého v roce 1949. Ani finančním vyrovnáním stát nebude poškozen a nemůže tratit - bude stále v plusu, neboť v dnešních cenách objem celých majetkových převodů (naturálních i finančních) dosahuje dle Zákona o majetkovém narovnání s církvemi 135 mld. korun.

8 1
možnosti
Foto

Stále je stát nějakých 33 miliard v plusu.

2 1
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3411x
Jsem ortodoxní mánička, která má stále ještě své zuby. Mám svůj pohled na dění okolo nás, čímž rozčiluju střídavě pravičáky a levičáky. Nyní, snad jen přechodně, už jen příležitostný muzikant.

Seznam rubrik