Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vsechny svatky ale nekdy byly nove a "z dovozu", tak treba za 100 let bude Valentyn cesky tradicni svatek :-( Bylo by ale skoda prijit o Jeziska, protoze je to unikat, a nejlepsi na nem je, ze nevime, jak vypada.

0 0
možnosti

Další člověk, který si vymyslí neexistující (nebo zcela okrajový) problém - a pak ho v blogu "řeší", případně na tom dokazuje, jak jsme my Češí děsní. Neznám jedinou českou rodinu, kde by dárky nosil Santa - a od svých vnuček vím, že tomu tak není ani u jejich spolužáků. Rodič, který se dítěti aspoň trochu věnuje, mu někdo od 3 let vysvětluje tradici Ježíška (úměrně jeho věku) a v okamžiku, kdy se dítě zeptá, kdo je to Santa, mu během pár minut vysvětlí, že v každé zemi nosí dětem dárky někdo jiný - někde Ježíšek, jinde, Santa, jinde děda Mráz (má-li trochu rozhled, může přidat i další postavy :-)). Prostě absolutní většina slaví pořád stejné Vánoce s Ježíškem ...a stejně jako kdysi pár rodin i u nás mělo dědu Mráze, tak má dneska Santu... Tak proč z toho děláte problém ,když žádný není?

1 0
možnosti
Foto

R^ Souhlas. Řekla bych, že čím více toho nevkusu se na mě valí, tím více se obrňuji. Ostatní to zřejmě mají také tak. Zatímco před dvaceti a ještě deseti lety téměř všechna okna u nás hyzdily blikající řetězy, v posledních letech už jen semtam nějaké. Jinak nezbývá, než se cizím kulturám bránit a dětem vysvětlovat a předávat jen ty naše domácí tradice.

0 0
možnosti

Santa Klaus uz neni, ted je Santa Zeman

0 0
možnosti
Foto

Ať si každý slaví co chce. :-)

0 0
možnosti
Foto

J27a43k89u27b 91R38o15t28h

17. 12. 2013 15:27

Co se divíte? Militantní ateisté vyprázdnili vánoce likvidací jejich spirituality (a ostatní duchovní svátky též), tak si lidi to prázdno zaplňují něčím jiným. 

A podotek - ten Halloween jsou právě Dušičky. A není to svátek emerický.

3 0
možnosti

Ano, Halooween je svátek původně keltský který se ale až do přelomu 18. - 19. století slavil i u nás - jen s poněkud křesťansky poopravenou legendou. A místo dýně se vydlabávala řepa, do níž se vkládala svíčka

0 0
možnosti

No horší bude když dám přednost hezký holce či pustím dámu sednout, tak mne bude žalovat za sexuální obtěžování, když zakáží vánoční stromy na náměstích protože to uráží muslimy či vymaží z pohádek slovo "cikán" a z románů "černoch" protože je to rasistické....

5 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3411x
Jsem ortodoxní mánička, která má stále ještě své zuby. Mám svůj pohled na dění okolo nás, čímž rozčiluju střídavě pravičáky a levičáky. Nyní, snad jen přechodně, už jen příležitostný muzikant.

Seznam rubrik