Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Camino.

31. 12. 2011 20:00
Pokud Vam mohu poradit,

nenechte si ujit Hugo Scorsese)...videla jsem a byl to pro mne nejlepsi film tohoto roku, dalsi, ktery stoji za podivani je The Artist (M. Hazanavicius) - cernobily, silentR^

0 0
možnosti
C

Camino.

31. 12. 2011 20:01
Re: Pokud Vam mohu poradit,

Hugo (M. Scorsese)

0 0
možnosti
ML

Niktor

31. 12. 2011 19:55
Odcházení

Vy u Odcházení možná zalézáte pod sedačku, ale na LFŠ se mu (nebo možná přítomné delegaci tvůrců, těžko říct) tleskalo ve stoje! ;-)

Aloise Nebela považuji za provinční záležitost, která ve světové konkurenci nemá šanci zaujmout. Však ty zahraniční ohlasy taky nadšené moc nebyli, kritici kolem filmu spíš tak nějak opatrně lavírovali s tím, že neznají historický a kulturní kontext, tak tomu nemůžou úplně porozumět... A účast v nesoutěžních sekcích několika festivalů taky není žádné terno, když si uvědomíme, že třeba filmy z Rumunska, Turecka, nebo Íránu ty festivaly vyhrávají ;-) Mimochodem, íránský Rozchod Nadera a Simin je IMHO fenomenálním dílem, který by v přehledu toho nejlepšího rozhodně chybět neměl.

1 0
možnosti
VH

lolisek

31. 12. 2011 17:10
pořadí

při Melancholii spali všichni kolem a při Aloisovi sem usnzl taky...nevim nevim

0 0
možnosti

jarinka

31. 12. 2011 17:06
Filmový rok ani tento

ani příští mě nezajímá, poněvadž dlouho, jestli vůbec někdy, nemůže nic překonat největší skvost, Vesničku mou střediskovou. Dílo, které mohu vidět mockrát a pořád se bavím a pořád mě dojímá... Spolu se Slavnostmi sněženek a ještě několika snímky z osmdesátých let jsou vrcholem českého filmu, pak následuje pád...

0 0
možnosti
MMS

Miflonides

31. 12. 2011 16:11
Vzpomínky na minulost mne hřejí, ať již byla jakákoli

"No není to podezřelé, že točil za 1. Republiky, za Protektorátu i v období tvrdé normalizace?" -Není to podezřelé, vážený pane kolego. Vy jste mladý - kdo ví kolikrát se to za Vašeho života otočí? Ale hlavně - umění zůstane uměním. Nebude tu nový Protektorát - v to doufám a v to věřím. Ale podívejte se prosím na filmy mistra Vávry za takových třicet čtyřicet let.  A čtěte taky Nezvala!

Ne že bych byl přítel jak se dnes říká starých pořádků. Ale o jednom jsem přesvědčen: opravdové uměním i nadále zůstane uměním. A že se umělci (politicky) mýlili? Jste přesvědčen o tom, že vy se ve své další tvorbě nikdy (opět politicky) nezmýlíte? Chcete být nestranný? ---  A víte že si nejsem jistý co to vlastně je? (Čapka, toho si taky prosím přečtěte).

Umění bez stranění uměním žádným není! To je dobré, co? A to přitom nejsem ani trochu opilý!

Přeji Vám vše dobré. Šťastného Silvestra a veselý Nový rok vám přeji. Nevím jak Vy - však mne vzpomínky na minulost hřejí, ať již byla jakákoli.

0 0
možnosti
JVM

jirka.matys

31. 12. 2011 16:27
Re: Vzpomínky na minulost mne hřejí, ať již byla jakákoli

Já mám na pana Vávru svůj názor a ten pán mi prostě nesedí - zvláště svou normalizační tvorbou - tady lze jen těžko mluvit o umění. Vávra uměl - o tom nikdo nepochybuje, dokázal to ve 30. a 40. letech - pár jeho filmů z té doby jsem skutečně viděl.

Ad Nezval - patrně nejlepší český básník, u něj mi jeho politická činnost nevadí - zvláštní, sám nedovedu přesně říci proč.

Ad Čapek - jeden z nejlepších českých autorů a jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Oba dva autory znám velmi dobře.

Hřát se vzpomínkami na minulost - některými, jiné pěkně pálí a nejradši bych je neměl. Ano a pokud jde o náš film - tam je na co vzpomínat.

Ale děkuji za váš příspěvek, Miflonidesi, ať jste kdo jste.

0 0
možnosti