Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

myschelle

18. 8. 2010 15:08
když děti

uvidí deformovaného člověka na ulici, tak uděláte co? požádáte dotyčného, aby nevycházel z domu, neboť vás pohled na něj znechucuje a pohoršuje? berte to tak, že ten dokument může děti připravit, aby, až uvidí člověka se zakrnělýma rukama nebo popáleninami v obličeji, nezačaly zděšeně ječet  a nezpůsobily tím dotyčnému větší trauma, než už má. problematika zobrazování násilí nesouvisí s tím, jestli je pohled na něj nechutný, ale jestli v lidech sklony k násilí podporuje. zatímco dokument o postižených může prospět leda větší tolerancci a vážení si vlastního zdraví.

0 0
možnosti

wotomtoje.

18. 8. 2010 13:34
Ukazovat takové věci ...

Někomu se to zdá odporné nebo nevhodné, ale srovnávat to s erotikou je blbost. Mě spíš vadí odpolední seriály, kdy vraždy, krev a střílení jsou na denním pořádku! Naproti tomu ta rada důsledně dbá, aby náhodou nebylo na obrazovce odhalené lidské tělo, hlavně pohlavní orgány, vidět chlapa s penisem je úplnej poplach. A taky sprostá slova v seriálech - jednu dobu hrozně vadil "Ženatý se závazky" - museli ho přesunout na pozdější dobu. Máme svět falešný morálky, který je úplně otočenej! Rv

0 0
možnosti

trodas1

18. 8. 2010 13:56
Re: Ukazovat takové věci ...

Naprosto souhlasím a ono je to ještě horší. Mrkli jste se někdy někdo na úroveń animovaných filmů vysílaných komerčními televizemi o sobotách a nedělích dopoledne a určených přímo dětem? Hrůza! Jednak absolutní kýč, který se navíc obsahem příliš neliší od obsahu Vámi popisovaných seriálů! Kam se poděla kouzelná animovaná tvorba pro děti kdysi v této zemi produkovaná! Divíte se, kdeže se v dětech bere ta surovost? Televize jako Nóva, Primeros a Barrandov na tom mají  lví podíl. Jestliže se v dětech od útlého věku fixuje, že zkopat, či zmlátit někoho, kdo se následně otřepe a běží dál jakoby se nic nestalo, pak se osobně divím, čemu se divíme! Ostatní program není o nic lepší. Osobně vyznávám následující. Až někdo některou z těchto televizí zapálí, tak mu budu držet palce, aby ho nechytili!

0 0
možnosti

Aretta

18. 8. 2010 13:27
Taky

s tím mám problém. Dík.R^

0 0
možnosti

janacz

18. 8. 2010 13:01
Anomalie

Myslím že to má smysl ukazovat takové hrozné osudy, aby si občané uvědomili že mají být rádi tak jak jsou. Pořady ukazují i statečnost těchto osob a ty, co jim pomáhají, ale autor to bere nějak podle sebe..

0 0
možnosti

tojsouveci

18. 8. 2010 11:01
Přirozenost

Smrt je jistě přirozená věc. A chcete kvůli tomu sledovat v televizi záběry mrtvol?

Já snad ani ne. Takže mně taky odsuďte jako autora blogu.

A našlo by se jistě mnoho dalších přirozených věcí, které sledovat v TV nechci. Namátkou mě napadá zcela přirozené "kakání" nějakého člověka.

Jiné lidi dokonce uráží, či se jim hnusí pohled na člověka majícího v sandálích ponožky a mnoho dalšího. :-)

0 0
možnosti

Opinion

18. 8. 2010 10:11
Strach .

Autor je jistě mlád a zdráv, odhaduji že úspěšný . Všechno co je jinak je jaksi nepříjemné . Naštěstí v tomto případě nemůže říct že si za to ta „zrůda“ může sama .  Ale pane tak to nebude pořád  a vzpomeňte na to až budete na druhé straně barikády, .už ne mladý pohledný a úspěšný . Pak třeba ti druzí budou přivírat oči, aby se na Vás nemuseli dívat  Nemáte z toho tak trochu strach ?

0 0
možnosti

trodas1

18. 8. 2010 14:00
Re: Strach .

Perfektně řečeno!!!!

0 0
možnosti

Livrak 3

18. 8. 2010 9:50
:-/

Prominte, ale vy máte mozek naruby. Existuje něco jakou soucit, nikoliv pohoršení, existuje něco jako láska, nikoliv odsouzení, možná se dost lidí dívá se znechucením, dovedete si představit co váš článek udělá s někým kdo je dost postiženej pokud neni dostatečně silnej, možná i sebevraždu. Rv

0 0
možnosti

Lesní sběř

18. 8. 2010 10:05
Re: :-/

Soucítit je jedna věc. Pouštět to bezdůvodně v televizi jako cirkusovou estrádu pro pobavení davů je věc jiná. :-/

0 0
možnosti

Všeobecně nekorektní asociál

18. 8. 2010 9:48
Máte pravdu,

před 22 hodinou by se v televizi neměly zobrazovat žádné ohavnosti. To tedy znamená sex (fuj), násilí, krev, postižené spoluobčany, tlusté lidi (fuj fuj), příliš hubené lidi (fuj fuj), opilé lidi, zfetované lidi, kuřáky, poslance, senátory i další politiky, atd. atd. atd. Pak budou naše děti v ráji RvRvRv

0 0
možnosti

janacz

18. 8. 2010 13:04
Re: Máte pravdu,

Ponechaly by se jem zdravé koitální pohyby vedoucí ...  k čemu že to bylo? ;-D

0 0
možnosti

polibek

18. 8. 2010 9:47
a díval jste se někdy na tento pořad pouze s přivřenýma očim

očima nebo i někdy na celé příběhy?Zavírat oči před něčí nemocí je hloupost kdyby jste se díval na více těchto příběhů,pochopil by jste,že většina těchto mutací a šílených chorob pochází více či méně z rozvojováých zemí a byla zanedbána díky nedostupnosti lékařské péče, nebo neznalosti lidí, či chudobě. Zavírat před tímto oči nelze a má 11 letá dcera těchto případů již viděla hodně.Její strýc právě podobné případy operuje a rozhodně to mou dceru nemrzačí ani po duševní stránce. Naopak ji to připravuje na život v tom smyslu, že když uvidí postiženého člověka, rozhodně s odporem neodvrátí tvář a nenazve jej zrůdou, ale vidí v něm plnohodnotného člověka s duší jako má sama, jen omezeného svou chorobou. Ono když se totiž nad tím zamyslíte, musíte si uvědomit, že příroda je všemocná a i lékařská věda díky přístrojům a těm lidem, co bojují o život postiženého sice nejsou všemocní, ale alespoň po zanedbání předešlé péče dokáží takovým lidem ulehčit v jejich nemoci, nebo dokonce udělat zázrak

0 0
možnosti

polibek

18. 8. 2010 9:54
Re: a díval jste se někdy na tento pořad pouze s přivřenýma očim

Navíc pro spousty lidí, kteří mají jen příznaky takových nemocí a neví co jim vlastně může být, nebo jejich dětem a mají dnes přístup k TV to může usnadnit martirium pro zařazení dané choroby. Takže tyhle pořady neslouží jen k tomu, aby lidé na to koukali jen ze zvědavosti, ale aby lidi i poučily a případně pomohly. Na dané operující specialisty se pak postižená osoba může i obrátit s vlastním problémem, což se i několikrát stalo a bylo tam i řečeno. Nejsme všichni zdraví a krásní, jsou mezi námi i nemocní a ti pomoc potřebují, tak proč neukázat jak specialisti dokáží zrekonstruovat kosti, tvář či tělo. Tady nejde o plastiku ála liposukce či ufiknutý nos celebrit.

0 0
možnosti

pralinka_rumova

18. 8. 2010 9:38
A co ještě

byste zrušil před 22. hodinou?  Pořady o vozíčkářích, nevidomých, slepých, lidech s protézami? Dokumenty o siamských dvojčatech, extrémě obézních, lidech s různými růstovými a vývojovými vadami, downovým syndromem? Nejlépe, aby vaše děti nevěděly, že něco takového tady existuje, ale vy jako rodič to nejste schopen vysvětlit, tak jim to zakážete? Dík, vás bych doma nechtěla.

0 0
možnosti

pedr64

18. 8. 2010 10:55
Re: A co ještě

autor by naopak nezrušil před 22. hodinou nic, ani tu erotiku. O tom je podstata článku, že erotika je kdoví proč tabu

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3664x
Občan, zaměstnanec, student a cestovatel.