Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

kolos.veliky

14. 12. 2010 14:44
Tomuto se dá předejít

jediným způsobem. Je potřeba volit takovou vládu, která bude snižovat zadlužení, splácet dluhy.

Pokud by u vesla byly strany, které by po třiceti korunách a třináctých důchodech rozdávali každému komu je třeba se v rámci volebního úspěchu zalíbit, potom by jednou byly státní finance ce stejné situaci jako Maďarské.

A odsud už je jen krůček ke znárodnění. To by si měli uvědomit všichni, kteří křičeli o úsporách a šetření a teď nadávají. Protože správný Čech šetří vždycky jenom na druhých. Hlavně aby se úspory nedotkly mě osobně.

0 0
možnosti
IP

deviv

14. 12. 2010 10:01
Nic jiného

než souhlas a karma ani napsat nemůžu R^

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 12. 2010 9:51
tohle je jen důkaz

Že demokracie sama o sobě nic neřeší. Možná by si to měli občané uvědomit -že tím že jednou za pár let někoho zvolí mu jen dávají absolutní moc nad svým majetkem i svým životem. Nic překvapujícího na tom není, jen si přiznat pravdu, takhle už to trvá od počátku světa.

Jediný rozdíl je v tom, že současně demokratičtí zvolení politici nemají žádnou zodpovědnost, i kdyby je příště nezvolili (a aspoň ti hlavní papaláši se díky setrvačnosti určitého procenta lidí do parlamentu dostanou), tak už mají připravené a nakradené trafiky kam se přesunout. Za škody státu způsobené se nezodpovídají a neručí.

Kdežto král či jiný absolutistický monarcha věděl, že stát je jeho majetek, dědictví které převzal od svých předků a měl by předat svým dědicům. Špatné hospodaření a řízení státu poškozovalo především jeho samého. Když o stát přišel (třeba válkou, převratem), byl na tom stejně jako podnikatel co zbankrotoval...

0 0
možnosti
R

realateista

14. 12. 2010 10:24
Re: tohle je jen důkaz

Samozřejmě, že demokracie má mnoho chyb, proto je nutné využívat její  všechny atributy. Myslím, že u nás je hlavní problém se zkorumpovaností prolhaného tisku, že demokracie je zdeformovaná jednotsranným informováním veřejnosti. Chybí zde skutečně nezávislý tisk.

Řešení vidím ve zřízení nejméně 2 "veřejněprávních" deníků, podobně jako ČT. Představte si tu "sodomu gomoru" v manipulaci davem, kdyby tady byly jen komerční televize. O to samozřejmě pravice vehementně usiluje.

Samozřejmě, že ideálním vládcem je "osvícený monarcha". Problém je, že nejen teoreticky, ale ani historicky takový člověk prakticky existovat nemůže.

Je to jako věřit v sociálního kapitalistu. Můžeme o něm snít, někteří se k němu mohou přiblížit, ale z podstaty je to vyloučeno.    

0 0
možnosti
R

realateista

14. 12. 2010 8:56
Ten článek měl být snad o něčem jiném

V závěru se autor ptá: "Která cesta je ta správná?"

Rozhodně je jasné, která cesta je špatná. Totiž ta, kterou vymyslela naše vláda "rozpočtové odpovědnosti". Onen přesun peněz do soukromých důchodových fondů není přece nic jiného, než vytvoření možnosti dalšího velkého tunelu. Navíc uváděné náklady 3-4% na provoz takového fondu je přece nehoráznost.

Po vytunelování bank a podniků, už zbývá jen zdravotnictví a důchody.

To je hlavní úkol naší asociální vlády tunelářů, proto ty slavné reformy.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

14. 12. 2010 8:55
A poučení?

Jaké poučení si z Maďarů vzít? Spořit cokoli jiného než peníze. To jsou už jen číslíčka v nějakých počítačových systémech, nic víc.

0 0
možnosti
MU

mazlikuzlik

14. 12. 2010 8:44
Máte pravdu

Spořit si na penzi je rozumné, ale bojím se chvíle, kdy se do toho začne ve velkém vrtat stát, banky a nejrůznější fondy.

0 0
možnosti
OS

MOTOTESHIKUZU

14. 12. 2010 8:35
A kdy u nás?

Jenom karma, karma a zase karma. R^R^R^

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

14. 12. 2010 8:14
Ani Maďaři to nevymysleli

u nás to provedli už soudruzi po válce: napřed vyplacené pojištění na vázané vklady a ty potom měnovou reformou zlikvidovali zcela.

0 0
možnosti
MJ

moudrá Jana

14. 12. 2010 8:22
Re: Ani Maďaři to nevymysleli

Jak se zdá, tak ti ani nevadí co udělali Maďaři Dnes, ale vadí ti co se stalo před 50 lety. Podivínství českého člověka.;-D

0 0
možnosti