Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

15. 10. 2010 10:11
Je zřejmě zbytečné se s vámi přít

Prostě chcete nadávat.  Tak jen kvůli ostatním:

Neexistuje žádná   t a k    z v a n á   dluhová past.  Existuje jen zadlužení faktické, rostoucí úroky a rostoucí úroková míra.

Není úplně pravda, že se "sebere" jen "obyčejným lidem". Jediní, s kým jsou (a budou) potíže jsou příslušníci soudní mafie. Přesto i jim se snaží vláda platy upravit.

Schodek rozpočtu by se (dle mého odhadu) vyšplhal někam k 250 mld. Kč, pokud by tato opatření nebyla přijata. Tedy za 4 roky by se zdvojnásobil dluh.  Vada je, že značná část schodku je již z dob vlád ČSSD (cca 100 mld.). Při krizovém propadu příjmů a zvýšení výdajů (např. na nezaměstnanost) je nesmyslná rozhazovačnost předchozích vlád projevila v plné nahotě.

Samozřejmě, že platit musíme my ("obyčejní"). On tady nikdo jiný není. Nejsou lidé obyčejní a nadlidé. Nevěřte Paroubkovi. Takové rozlišení kdysi propagoval pán s knírkem (i když v trochu jiné podobě, ale stejně účelově a stejně nesmyslně). Kam své posluchače i nás ostatní dovedl snad víme.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

15. 10. 2010 12:00
Jak může ČSSD za schodek

ve výši cca 100 mld., když není už čtyři roky ve vládě? Těch 100 mld by vůbec nechybělo, kdyby nebylo té naprosto zbytečné Kalouskovy reformy. A nikdy bychom se ani nedostali do nějaké krize. A to se ten Kalousek tak cítil v kramflecích, že dal k do parlamentu k projednání ty církevní restituce ve vyší kolik že to miliard ?

Tak mi nemluvte, že ČSSD vůbec za něco může.

0 0
možnosti
G

Gašpo

15. 10. 2010 9:24
Človeče, rozmýšľajte trochu

Takéto "Paroubkoviny" fakt stoja na hlinených nohách. Ak už chcete obhajovať zadlžovanie ( žije tak i Vaša rodina? ), tak to robte objektívne. Sme malá ekonomika, ktorá sa dostane do "dluhové pasti" ďaleko rýchlejšie a ľahšie než veľké a prosperujúcejšie. Ja myslím, že len veľkosť úroku, ktorý musíme z dlhu splácať je na naše možnosti alarmujúci. A je ľahké spočítať, že hranica, kedy budeme "vydělávat" len na splácanie toho úroku je nebezpečne blízko. To myslím v prípade, že štát bude ešte schopný financovať sociálny systém.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3664x
Občan, zaměstnanec, student a cestovatel.