Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SA

Saltos Alim

7. 5. 2010 18:34
Kýšku!

Zvědavost a chuť po dobrém  soustu mne přivedla také k tomu automatu. Přinesl jsem  plastovou litrovku, postupoval podle návodu navíc poučen človíčkem který mně akci přímo předvedl. Doma jsme vylili mléko do plastového litráku,dali do sklípku - a za tři dny jsem si pochutnal ale opravdu pochutnal na skvělé kýšce jakou jsem nepil desítky let - to vše za 15 Kč a bez dalších následků.  8-o

0 0
možnosti
AH

nyny.

7. 5. 2010 14:52
hihi

no obávám se, že chyba není ani na straně mléka ani na straně plechové krávy. Viz. diskuse. Halt vám tím pádem není dáno zjistit, jak takové pravé mléko chutná. Ale když si koupíte drahé olma v plastové lahvi, tak se tomu trochu přiblížíte.Krabicové s mlékem moc společného němá a chuťově už vůbec ne. Ale nezatracuji ho, protože do vaření na omáčky a puding apod. se zas hodí výborně, protože déle vydrží. Ovšem tvaroh si z něj neuděláte, rovnou to zhořkne fuj.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

7. 5. 2010 12:49
možná to chtělo ten návod přečíst do konce :-)

Okoštovat jste mohli hned u automatu. A mimoch. mléko se nepřevařuje ale svařuje.....tj. cca 80 stupňů a stačí 20 sekund, tj. žádný připálený hrnec.

Ale návody čte přece jenom blbec, no ne? ;-D

0 0
možnosti
FT

Filip Tesař

13. 5. 2010 7:30
Re: možná to chtělo ten návod přečíst do konce :-)

Praktický návod bez teploměru: mléko je "převařené", když z něj začne stoupat pára, to je zhruba těch 80 C, nikde se přitom nepřipálí. Převařuje se nejen kvůli stravitelnosti, ale i kvůli trvanlivosti. Nesvařené může vydržet nějakou (i když kratší, tak dva dny) dobu taky, ale musí se důsledně dávat do lednice: vyndat - nalít - hned vrátit.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 5. 2010 9:20
ten nákup plastové lahve je povinný?

Jinak řečeno, kdybych přišel s vlastní lahví, šlo by to taky? Pokud ne, tak je to pěkná zlodějina - 18Kč za litr plus dalších 7Kč za lahev, a ještě musíte mléko doma převařit.

Tak to se zemědělci moc nepředvedli v tom jak je obchod okrádá, když sami prodávají 2x tak draho a ještě si zákazník musí nezávadnost zajistit převařením sám...

Btw. my doma Písklavý“ hrnec s dvojitým dnem plným vody taky nemáme ...:-/

0 0
možnosti
A

Alfie

7. 5. 2010 12:36
Re: ten nákup plastové lahve je povinný?

Můžete si donést svoji láhev, automat na láhve je pro lidi, co chtějí mléko a svoji si nepřinesli. Není to nikterak provázané.

0 0
možnosti
MF

falm

7. 5. 2010 0:25
Měl byste si na některé komerční televizi

zřídit vlastní pořad typu "Když vaří chlap". ;-D

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

6. 5. 2010 22:20
ono to mléko z hlediska zdravé výživy zase tak

nezbytné není.

nezbytné není. Možná kdysi, když byla strava chudá na živočišné bílkoviny, ale dnes je lepší se mu vyhnout.

0 0
možnosti
A

Amoniak

6. 5. 2010 22:34
Re: ono to mléko z hlediska zdravé výživy zase tak

Není to nezbytné ale je to moc dobré. Zvlášť když se vykašlete na nějaké svařování.  :-P  

Ale pokud dáte přednost "vědecky sestavené vyvážené stravě" klidně si kupte granule pro kočky.

0 0
možnosti
K

korzár

6. 5. 2010 21:01
Dobrý,

jenom chci říct, že mi bohatě stačí selské mléko v plastové lahvi a nemusím nic převařovat. Pro ty euforisty a zastánce "čerstvého pravého kravského mléka" z automatu, kteří kritizují mléko prodávané balené chci říct, CO CHCETE ZA 9 Kč? To má do mléka daleko. Tak si kupujte kvalitní (dražší) a nemusíte chodit k vemeni ;-)

0 0
možnosti
MV

miva2

6. 5. 2010 20:36
Tatarák

Hm varování před čerstvým mlékem je nesmysl. Maso taky nemůžete jíst syrové, i když prochází veterinární kontrolou, PROTOŽE MÚŽE OBSAHOVAT ZÁRODKY CHOROB.

Ale tatarák je dobrej ne? Kdo chce ať si to riskne.

Je to stejná hysterie jak prasečí, ptačí a já nevím jakou chřipkou. A komu to vyhovuje? No těm kdo přichází o zisky a to jsou všichni pančovatelé mléka.

0 0
možnosti

Mablung

6. 5. 2010 19:47
mikroorganismy

Ta výstraha tam je hlavně kvůli zákonům.

Jinak, mléko je organický produkt, takže je plné mikroorganismů. Pokud chcete pít nepasterované mléko, klidně to zkuste i bez převařování. Nicméně doporučuji mít doma více záchodů :-) . Napoprvé Vás to asi prožene, ale postupně by si na něj měla Vaše střevní mikroflora zvyknout.

A co se nemocí týče, budete muset kapku zariskovat. Ale pro zdravé dospělé lidi je to risk pár hodin/dní strávených na záchodě a to riziko není velké. U malých dětí, nemocných či starých lidí je to něco jiného

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3664x
Občan, zaměstnanec, student a cestovatel.