Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tramp_007

4. 5. 2010 14:37
Zase prsi

Fakt, to EU je ale opravdu desny.......

0 0
možnosti

Tramp_007

4. 5. 2010 13:57
zASE JEDEN

co mysli, ze za vsechno muze EU. Za podvadejici recke uredniky a spanelske podnikatele.

0 0
možnosti
DM

Nejsem přezdívka

4. 5. 2010 13:48
Járu Cimrmana mám rád...

... a určitě by ty dnešní "vynálezy" záviděl.  A připomíná mi to ještě něco: Náš pan král nám dnes sebral sůl a zítra nám začne holit hlavy... Vzpomínáte? Ti pohádkoví řemeslníci, kteří si to povídali, si mohli říct - jdeme odsud. Ale kam půjdeme my? 

Dal jsem karmu.

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

4. 5. 2010 13:01
Solarni

S temi solarnimi elektrarnami tady nekdo kdysi vypocital, ze je to naprosta blbost.

0 0
možnosti
MB

buxus

4. 5. 2010 13:08
Re: Solarni

Jednak - a jednak to by musely být elektrorozvodné podniky úplně na hlavu, kdyby nepřišly na to, že do místa fotovoltaické elektrárny dodávají v noci tolik elektřiny jako ji odvádí. A jaký jiný spotřebič asi v nějaké Zlámané Lhotě toho tolik v noci odebírá?

0 0
možnosti
J

jjezekj

4. 5. 2010 12:59
Ach jo.

S tou noční solární energií je to trochu jinak, i když na podstatě to nic nemění. Elektřinu vyrábějí normálními naftovými generátory a prodávají za "zelenou" cenu. Dokonalý obchod. Dělá se to i přes den a ve velkém, panely ani nepotřebují. Tak to holt dopadá, když o technických věcech nerozhodují technici, ale aktivisti, humanitně vzdělaní novináři a celebrity. Kdysi ještě před solárním boomem jsem četl takovou "legrační" poznámku, že by se vyplatilo postavit ventilátor před větrnou elektrárnou a rozdíl v nákupní a prodejní ceně elektřiny by nám zajistil tutový zisk a ještě by to bylo odolné proti bezvětří. No vida a je to tu.

0 0
možnosti
MB

buxus

4. 5. 2010 13:18
Re: Ach jo.

No nevím - že by byli Španelé úplně pitomí a my tak chytří ...  U nás se totiž, před uvedením FVE do provozu a připojení na síť, musí udělat energetický audit, protokol o ověření zdroje vystavený provozovatelen elektrorozvodné sítě a vydat licence ERÚ. V těchto dokumentech je uveden výkon FVE a celková roční kapacity výroby - vypočtená podle podmínek dlouhodobého průměru slunečního svitu v dané lokalitě za rok. Ve smlouvě s provozovatelem sítě jsou pak tyto hodnoty jasně stanoveny. Pokud by někdo začal dodávat nad teoretickou hodnotu možné výroby, tak mu hezky pošlou fakturu zpátky nezaplacenou - mají to ve smlouvě.

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

4. 5. 2010 12:55
Ano a ne

Voda v letadle: je to podmíněno nákupem a zavedením detektorů tekutých třaskavin.

Řecko: ano, jenže s tím sousedem máte společný účet v bance a hned je to problém. Jinak, průměrný důchod v Řecku (1600E) je skoro dvojnásobek německého a více než čtyřnásobek slovenského. Souhlasím s Asterixem a Obelixem: ti Řekové jsou blázni! (no, oni to byli Římani, ale ti to stejně okoukali od Řeků).

0 0
možnosti
BK

Bohouš Koukal

4. 5. 2010 12:54
Řešení

Volil bych nějakou stranu, která tyhle výkupní ceny zatrhne a vůbec...která nebude pořád lízt eurohujerům do zadnice... že by Machovi Svobodní?

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

4. 5. 2010 12:41
české dluhy

no a většina čechů se chce zadlužit :-/

0 0
možnosti