Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

skydream

22. 2. 2010 15:17
zjednodusovani

pri obhajobe ceskeho statu pouzivate argumentu ze se rozpadly vsechny vicenarodni rise. problem je ze pojem naroda ( nacionalismu ) byl vymyslen az nekdy v 19. stoleti jako nastroj k snadnejsimu verbovani lidi do armady a take vetsi poslusnosti a rozbijeni vicenarodnich risi. rusko se nerozpada, usa se nerozpada, cina se nerozpada a jsou to multinarodni rise.

a pri obhajobe naseho slavneho statu srovnavat nas s rimem ktery mel tisiciletou historii je ponekud prehnane ::-) my zatim 17 :-)

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

18. 2. 2010 16:40
Je i budoucnost

První problémy a krysy vylézají z děr. Pětašedesát let je Evropa, krom lokální balkánské tragedie, bez válek, a proto už  je třeba volat po dalším válečném dobrodružství?  Nebo by to nehrozilo? Račte hurávlastenci domyslet jak by český skanzen po  rozbití EU dopadl. Veselé by to jistě nebylo.    8-o8-o

0 0
možnosti
VB

velky bratr

18. 2. 2010 15:41
EU je drzena pohromade hospodarsky

Je to odraz konceptu navrzeneho pany jako Krupp na sklonku druhe svetove - pochopili, ze vojenska dominance evropy je problem, ale nactrli jak toho dosahnout ekonomicky. A Eustava/LS je jen implementaci toho konceptu v dnesnich meritcich a technologiich.

Probem nastava tim, se neustale zdokonaluje sledovaci technika a ze je stale snazsi nekoho ovlivnovat nadalku (taser kuprikladu) - takze ten celek se muze mnohem drsnejsimi zpusoby branit svemu rozpadu. Prichazeji zajimave casy!

0 0
možnosti
K

kevinbb

18. 2. 2010 14:56
Myslim,

ze tuhle predpoved o rozpadu predpovidalo vice lidi a je jasne, ze evropsti politici udelali ohromnou chybu! Za prve, ze se neptali svych obcanu co si mysli, za druhe, ze pouzivali neprimereny natlak prokvetly lzi a korupci, no a za treti LS, coz byl jejich hlavni omyl.

Co se tyka eura jako jednotne meny, tak stim bych definitivne nepospichal, protoze urcite do dvou let se nejaka EU zeme definitivne rozhodne o navrat vlastni meny. Euro zustane pravdepodobne jen jako druha mena, pouzivana hlavne v obchodu a mozna i v turistice, ale nebude to hlavni platidlo. 

Samozrejme, ze se jeste EU nepoklada, ale urcite to nebude dloho trvat?! Pocitam ale, ze si urcite Bruselsti "politici" najdou nejakou, pro ne snadnou cestu jak z toho ven.

R^

0 0
možnosti
DS

Streit

18. 2. 2010 13:09
Je to tak

Řecko celý problém jen urychlí. I když to ještě bude chvíli trvat.

Na začátku prosince jsem napsal:

http://streit.blog.idnes.cz/c/113680/Rozpad-polisabonske-EU-neodvratne-zapocal.html

R^[>-]

0 0
možnosti
K

kevinbb

18. 2. 2010 14:56
Re: Je to tak

R^

0 0
možnosti
M

mubu

18. 2. 2010 12:31
EU se asi nerozpadne

ale bude muset mít úplně (ale opravdu úplně) jinou úlohu. Vlastně jde o budování Evropy bez hranic. Určitě se nějak musí skoncovat s tím diktátem z Bruselu. Je tam obrovské množství úředníků, kteří si vymýšlí hovadiny, o kterých se nám v RVHP ani nezdálo.  A stojí to obrovské množství peněz. Možná, že se udrží i měna euro, je to zřejmě výhodné při obchodním styku, ale je to umělotina, která není až tak moc důležitá. Daleko důležitější (nepřijatelné) jsou dotace zemědělcům ve Francii. Na druhé straně si myslím, že zejména budování klíčové dopravní infrastruktury, energetického hospodářství apod. se bez nějaké integrace na vyšší úrovni neobejde.

0 0
možnosti
BDČ

Bílý diskriminovaný Čech

18. 2. 2010 12:23
Re: Nigel Farage si myslí, že to bude brzo

už aby to bylo, ti sockomanči nadělali už dost škod;-O

0 0
možnosti
AA

Saša

18. 2. 2010 12:03
Stejně je to divné,

že se Československá federace rozpadla tak mírumilovně a nekrvavě.

Větsinou před rozpadem vícenárodní státu teče krev a mnohdy ještě i potom.

Jestli je tu někdo zběhlý v dějepise, mohl by nabídnout další případy mírumilovného rozpadu multinacionálních států na národní státy? Bylo by to jistě zajímavé srovnání.

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 010

18. 2. 2010 12:05
Re: Stejně je to divné,

měli bychom s tím EU pomoct

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 010

18. 2. 2010 11:50
Hlavním problémem EU je jednak násilná nedemokratická

likvidace států mnohdy s tisíciletou historií a především nekontrolovatelný socialisticky přerozdělovací experiment do Bruselu vykopnutých levicových politiků, kteří neobstáli ve vlastních zemích - viz Špidla.

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

18. 2. 2010 11:46
EU je před rozpadem !

Dobra zprava.

Drzim palce, aby se to stalo co nejdrive.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3664x
Občan, zaměstnanec, student a cestovatel.