Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nové fotobanky vzniklé v posledních 5 letech

Článek o vývoji ve světě fotobank. Obsahuje rešerši na nově vzniklé fotobanky v posledních letech tedy od roku cca 2018 do roku 1921. Máte s některými jiné než negativní zkušenosti ?

ROK 2018 a dříve 

Rawpixel - Tato fotobanka byla založena v roce 2018 a nabízí rozsáhlou kolekci fotografií, grafiky a ilustrací vysoké kvality.

EyeEm - Byla založena v roce 2010 jako mobilní aplikace pro sdílení fotografií, ale v roce 2018 se transformovala na fotobanku a komunitu fotografů. Nabízí celosvětovou kolekci fotografií od profesionálních i amatérských fotografů.

Scopio - Založena v roce 2017 a specializuje se na autentické a originální fotografie pořízené lidmi z celého světa. Jejich kolekce je zaměřena na společenské a kulturní téma.

Crello - Crello byla založena v roce 2018 a nabízí rozsáhlou kolekci grafických prvků včetně fotografií, ilustrací, šablon a animací pro tvorbu vizuálního obsahu.

Kaboompics - Kaboompics je projekt polské fotografky Karoliny Grabowské, který byl spuštěn v roce 2014, ale v roce 2018 se transformoval na komerční fotobanku. Nabízí zdarma k použití stovky fotografií a také placené služby pro přístup k exkluzivním fotografiím.

 

ROK 2019

Pickit - Založena v roce 2019 a je integrována do Microsoft Office. Nabízí miliony snímků a grafiky, které lze snadno vkládat do dokumentů Office.

Scopio Labs - Tato fotobanka vznikla z rozběhu projektu Scopio a specializuje se na autentické fotografie pořízené v laboratořích a klinických prostředích. Fotografie jsou licencovány pro použití v oblastech jako jsou zdravotnictví, výzkum a vzdělávání.

Streetography - Streetography byla založena v roce 2019 a je zaměřena na fotografie pořízené pouličními fotografy. Nabízí mobilní aplikaci, která umožňuje hledat a procházet fotografie podle konkrétních umístění.

Pozeet - Tato fotobanka se zaměřuje na černobílé fotografie a byla založena v roce 2019. Nabízí rozsáhlou kolekci uměleckých fotografií, které mohou být použity pro reklamní, redakční a osobní účely.

Eversnap - Eversnap byla založena v roce 2019 a je zaměřena na fotografie z akcí, jako jsou svatby a firemní akce. Nabízí mobilní aplikaci, která umožňuje hostům akce snadno sdílet fotografie a vytvořit z nich kolekci.

 

ROK 2020

Stokk - Tato fotobanka byla založena v roce 2020 a nabízí rozsáhlou kolekci fotografií, videí a grafiky. Jejich sbírka je zaměřena na přírodu, cestování a zdravý životní styl.

Moonshot by Shutterfly - Moonshot je nový projekt společnosti Shutterfly, která se zaměřuje na autentické a rozmanité snímky vysoké kvality. Nabízí kolekci fotografií pořízených od fotografů z celého světa.

Picfair - Picfair je britská fotobanka, která byla založena v roce 2013, ale v roce 2020 se transformovala na globální fotobanku s více než 6 miliony snímků. Nabízí rozsáhlou kolekci fotografií, ilustrací a videí od profesionálních i amatérských fotografů.

Kaboompics Pro - Tato fotobanka je placená verze fotobanky Kaboompics, která byla založena v roce 2019. Nabízí exkluzivní snímky, které nelze najít na bezplatné verzi, a také nabízí funkce, jako jsou rozšířené licence a redakční možnosti.

TONL - TONL byla založena v roce 2020 a je zaměřena na rozmanité a autentické snímky. Jejich sbírka zahrnuje fotografie a ilustrace, které zobrazují různé kultury a zážitky.

Tandem Stock - Tato fotobanka byla založena v roce 2020 a je zaměřena na autentické a rozmanité snímky. Jejich sbírka zahrnuje fotografie a videa od fotografů z celého světa, kteří jsou motivováni tím, aby představili příběhy a zážitky z různých kultur a zemí.

Kyno - Kyno je fotobanka, která byla založena v roce 2020 s cílem poskytnout jednoduchý a intuitivní způsob vyhledávání, zpracování a sdílení digitálního obsahu. Nabízí kvalitní fotografie, videa a hudbu od talentovaných umělců z celého světa.

CreateHER Stock - CreateHER Stock byla založena v roce 2020 a je zaměřena na výhradně černošské a africké americké ženy. Jejich sbírka zahrnuje autentické a inspirativní snímky, které mají za cíl reprezentovat a oslavovat diversitu a inkluzi.

Storyblocks - Storyblocks je nová fotobanka, která byla založena v roce 2020 a nabízí širokou škálu fotografického a videografického obsahu pro kreativní projekty. Jejich sbírka zahrnuje jak exkluzivní, tak i bezplatné snímky a videa, které lze použít pro osobní i komerční účely.

 

ROK 2021

Kaptur - Kaptur byla založena v roce 2021 a je zaměřena na autentické a osobní snímky, které zachycují různé životní situace a momenty. Jejich sbírka zahrnuje fotografie a videa od talentovaných fotografů z celého světa.

StockStudio - Tato fotobanka byla založena v roce 2021 a nabízí rozsáhlou kolekci kvalitních fotografií a videí od talentovaných umělců z celého světa. Jejich sbírka zahrnuje snímky zaměřené na cestování, přírodu, portréty a mnoho dalších témat.

Pexels - Pexels je fotobanka, která byla založena v roce 2014, ale v roce 2021 se transformovala na globální fotobanku s více než 3 miliony snímků. Nabízí rozsáhlou kolekci bezplatných fotografií a videí od talentovaných fotografů z celého světa.

Storyset - Storyset je nová fotobanka, která byla založena v roce 2021 a zaměřuje se na vektorovou grafiku a animace pro kreativní projekty. Jejich sbírka zahrnuje tisíce ilustrací a animací, které lze použít pro webové stránky, prezentace a další projekty.

 

Mapa světa

 

Autor: Jiří Václavek | sobota 15.4.2023 3:07 | karma článku: 5,84 | přečteno: 216x
  • Další články autora

Jiří Václavek

Zaniklé fotobanky

Seznam zaniklých fotobank v posledních x letech. Konkurence sílí a vzniká několik nejsilnějších fotobank

15.4.2023 v 17:21 | Karma: 4,61 | Přečteno: 194x | Diskuse| Hobby

Jiří Václavek

Jak šel čas s fotografováním

Náhodný výběr mé tvorby z doby před 10 a více lety. Jen tak pro potěchu oka a otestování blogu. Líbí se vám ?

14.4.2023 v 10:34 | Karma: 19,13 | Přečteno: 296x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 3
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 234x
Hobby fotograf