Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak co byste v těch konfliktech navrhoval Vy? Nechat Kuvajt Sadamovi? Kdyby se USA nezúčastnily konflitku, EU by nebyla schopná dát dohromady útok na jeho osvobození a Čína či Rusko by k tomu neměli důvod. Nebo nechat Sadáma ať si dál zplyňuje Kurdy a staví jaderné zbraně?

Nechal byste bývalé Jugoslávce aby si navzájem podřezávali krky? Taliban aby převzal plnou kontrolu nad Afghanistanem a Bin Ladina aby se i nadále snažil posílat útoky proti nim?

USA jsou egoistickým státem, kde prezidentskou kampaň platí zbrojařské a ropné firmy a vládnou tam stejní pitomci jako všude jinde. Nicméně nezasahují (po studené válce) tam kde na to nemají právo a nejsou hrozbou pro ostatní pokojné státy. Ani pro tu Venezuelu.

Je strašná moda nesnášet USA. Není k tomu důvod. Stejně jako není důvod k jejich oslavě.

3 2
možnosti
AF

Zatím jim všechny polistopadové vlády lezly do pr... Horší je, že se ještě přidala EU a vláda neví, do které pr... vlézt. V každé to smrdí jinak.

2 1
možnosti
PK

Dovolím si nesouhlasit,jednak evropu zachránili dvakrat přímo vojensky a po třetí Trumanovou doktrínou záchránili svět pře bolševismem /bohužel kromě nás a východní evropy/A nyní jejich vojenské síla braní celý svět před islamismem.

7 3
možnosti
ZK

Z13d70e63n52a 37K45o54č45í

29. 8. 2013 8:34

Záleží na úhlu pohledu. V té první válce zabránily jinému rozdělení Evropy, které do značné míry bylo důsledkem i druhé světové války. 

Stejně tak by se dala zpochybnit i vaši poslední věta, protože šíření islamismu se dalo zabránit ještě podporou Rezá Pahlavího, což učiněno nebylo. USA vlastně dělají pravý opak. ;-(

3 1
možnosti
Foto

Za b) je správně. Když už není kde brát, přijdou na řadu války. Je přece krize, tu musí mocní a bohatí nějak řešit, ve svůj osobní prospěch, samozřejmě. Vždy to tak bylo, to je pozadí i té zatím nejstrašnější války, druhé světové.

6 4
možnosti
PK

Kdyby USA řešili vše jen ve svůj prospěch a prospěch bohatých tak vy by jste dnes žila /nebo nežila -dle rasy/ v protektorátu Německém v horším případě Sovětském.

6 1
možnosti
MZ

kde je oficielne ten minus za clanek?

0 2
možnosti