Diskuse

28. říjen

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Jst1951

28. 10. 2008 9:18
Zajímavé

prosím neotírejte se o Bibli a Ježíše. Jinak to vaše Švýcarsko vyprodukovalo Lenina (divné že), Německo mu pomohlo do Ruska a tak otevřelo cestu ještě čemusi horšímu než byla I. světová válka.

 Jak vy píšete domácí odboj neměl vůbec chuti rozbít Rakousko, chtěl jen přinutit císaře po válce k reformám. Podlehl však nátlaku Masaryka a zednáře Beneše. Takže už víte čí to bylo dílo,že se střed Evropy takhle rozdrobil?

0 0
možnosti
MN

lunak

28. 10. 2008 11:24
Re: Zajímavé

Lenina vyprodukovalo carské Rusko. Švýcarsko pouze jako vrcholně tolerantní společnost poskytuje (dodnes) azyl lidem pronásledovaným za vlastní přesvědčení. Na rozdíl od Vás, kterým vadí i to, že někdo vyjádří poněkud jiný názor na církev než je vám milé. Učte se od Švýcarů!

Píšete, že domácí odboj neměl chuť rozbíjet Rakousko, tak která jeho část? Víme například, že proti byl Bohumil Šmeral, budoucí zakladatel a šéf Komunistické strany. Dále část jeho soudruhů ze Sociální demokracie, ale opravdu jen část. Ti druzí socialisté to dali dost jasně najevo už 14. října, při prvním pokusu o vyhlášení samostatnosti v Písku. A proti také byla církev a šlechta - jejich důvody jsou nasnadě, protože pozemková reforma je majetkově poškodila, i když valná část se církvi pak vrátila.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 969x
Pracující muž, jeden z mnoha lidí v naší zemi

Seznam rubrik