Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J96a86r69a 75R60a53n87k

12. 12. 2014 23:25

Mate pocit, ze se Cinani se svymi Uighury mazli8-o Nebo Rusaci, pokud tam nejaka burka odpali a nema to stesti na miste zemrit.....co myslite, ze s ni udelaji, Nejste naivni, tyhle nesmysly pisete za baksis;-DRv

2 0
možnosti
Foto

Mě by jen zajímalo, jestli si tady někdo z diskutujících položil otázku, zda za zveřejněním oněch "šokujících" informací nemůže v současné politické situaci stát Rusko, respektive GRU. Každému, kdo sleduje svět rozvědek a spol. musí být přeci jasné, že Rusku by se v tuto chvíli náramně hodilo rozklížení něčeho, jako je CIA. Dále musí být každému přemýšlivému jasné, že šlo o veřejné tajemství, je snad na kompetentních místech nějaký naiva, který si myslí, že se takové, nebo dost podobné věci nedějí v KAŽDÉ zemi u KAŽDÉ rozvědky...? Náramně zajímavé načasování tohoto průvalu...

1 0
možnosti
Foto

Tak rozvědka v tom samozřejmě prsty mít může. Stejně, jako v Majdanu, ale v opačném gardu, samozřejmě.

A nemyslím, že to dělá každá zem. Nedělá to skoro žádná, protože žádná není zapletena do takových hrátek jako USA.

2 1
možnosti
Foto

J62o38z60e66f 57N63o69v60a75k

12. 12. 2014 19:40

Tady v tom případě Američané ze sebe zcela jednoznačně udělali pitomce. Nejenom že jim do toho spadli i nesprávní lidé (výslechy se týkali i "suspected Al Qaeda members"), navíc jak sami přiznávají, informace získané tímto způsobem neměly ze zpravodajského hlediska valnou hodnotu. A to co se odehrávalo v Abu Ghraib nemá s výslechy nic společného. Jedinou omluvou jim snad může být to, že jejich metody jsou pořád extrémně vzdálené od těch Saddámových.

Na jaře roku 2001 měl v Evropském parlamentu projev Ahmad Shah Massoud, nejúspěšnější a nejlepší z velitelů protisovětského odboje v Afghanistánu. Upozornil na bezprostředně hrozící útok velkého rozsahu ze strany Al-Kaidy na západě. Kdyby tehdy tajné služby dělaly to k čemu jsou zřízeny, je dost možné, že by CIA nemusela zaplatit pochybné firmě 80 milionů dolarů za vývoj těch "zdokonalených vyšetřovacích metod".

0 0
možnosti
MH

Když máte takto správné informace, víte také, že tajná služba tuto informaci na ministerstvo obrany předala, dokonce opakovaně, a že na ní jen nebyla žádná reakce? Před 911 měly v USA tajné služby dost svázané ruce, nikdo nechtěl nic moc řešit až to bouchlo, ale byl to průšvih administrativy, ne CIA, jak naznačujete.

2 0
možnosti

B64o56ř34e28k 95Ž13a26n90d93a

12. 12. 2014 19:14

Muslimové nemohou za naše po..né životy, ale za uříznuté hlavy britských novinářů a za ukamenované ženy.

2 0
možnosti
PV

Text je pěkný, poslední odstavec zvláště výborný.R^

Jen je třeba mít na vědomí, že zdejší diskutující nejsou určující vzorek naší společnosti.

1 1
možnosti
Foto

Ani vy, naštěstí, nejste.

7 0
možnosti
OP

Napsal jste výstižný článek a diskutující vám potvrdili v plné míře, že jste se trefil R^

3 1
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu. Trefil se. Jenže vedle.

Doporučuji film Odpočítávání.

2 1
možnosti
Foto

Pečený sněhulák. Deficiente. Rv

7 2
možnosti
SS

Chapu vase rozhorceni, ale zaroven mi pripada, ze to vidite az prilis cernobile. Rekneme, ze zadna skupina lidi, at uz je to narod, etnikum nebo lide nalezejici jedne kulture, nema sanci na preziti, pokud se nebrani utokum zvenci i zevnitr. Na to, aby se mohla branit je treba, aby dokazala rozpoznat nebezpeci a nejak ho oznacila a zhodnotila a pak zaujala urcity postoj vuci nemu, vcetne planovani obrany v pripade ohrozeni nebo utoku. A stale plati, ze prevence je lepsi nez obrana v pripade napadeni. Je to kdo z koho: bud vyhraje agresor nebo dana skupina, oba vyhrat nemohou. Nerikejte, ze byste horel laskou k nekomu, kdo si vas pravdepodobne vytipoval, aby vas prepadl a okradl. Pocity vuci takovemu cloveku by u normalniho cloveka rozhodne nebyly pozitivni a byl by pripraven se branit (to slunickari by mu radeji predali nejen svou penezenku, ale i klice od auta a domu, coz hranici s psychiatrickou diagnozou). A my nemame povinnost mit radi toho, kdo nema rad nas a opovrhuje nami (treba radikalni muslimove).

8 0
možnosti
JR

J53a87r93a 20R38a38n58k

12. 12. 2014 18:22

Protivi se mi jakekoliv nasili, ale co delat s nekym, kdo misto skolni dochazky je cvicen v zabijeci masinu? Mam jeden konkretni priklad, kdy "Kanadan" Omar Khadr se vydal za otcem bojovat proti "infidels", on je jeden z tech zadrzenych v Guantanamu, ze ma nejlepsi advokaty, to zde nikdo nebude zminovat, kolik to stoji danove poplatnky, take ne.

Jeho matka a sestra (fundamentalni muslimky), pri kazdem interview tvrdi, ze kdyby se situce opakovala, poslou ho opet bojovat svaty boj. A to maji doma jeho bratra, ktery se vratil v pojizdne zidli, takze stoji stat, vyplaceni invalidniho duchodu, vyhodna kanadska nemocenska, zkuste to videt timto pohledem. A spousta Kandanu ho lituje, protoze byl jeste dite.

http://en.wikipedia.org/wiki/Omar_Khadr

3 0
možnosti
JM

Vždyť je to jednoduché!

Buď bylo prokázáno, že ten terotista něco provedl, pak ať odsouzen a třeba i popraven, ale bez mučení!

Nebo žádné důkazy neexistují, pak je tedy před zákonem nevinný a nesmí být mučen.

Autorovi karma R^

5 5
možnosti
MK

Pokud existují důkazy...jste směšný. V prvé řadě existuje podezření a když jde o čas a životy lidí, tak je nejrychlejší způsob jak zjistit co kdo chce podniknout je i použití násilí. Pokud mátě důkazy tak asi to násilí nemusíte použít, že? A v případě války neexistuje presumpce neviny. Ale to asi také nevíte, že? Tam existuje válečné právo

5 2
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
Překladatel zejména technických textů se zájmem o ekologii, energetiku a kulturu

Seznam rubrik