Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je zajímavé, že se tady najednou všechno chválí, jak ten loňský rok fantasticky dopadl, jak jsme v číslech na tom výborně. A já vidím stále víc kolem sebe utahaných svobodných matek v oblečení ze sekáče, které pokukují po značkově nafiňtěných ruských dámách s jejich bezstarostnými ratolestmi, vidím čím dál víc starých lidí prohrabávajících popelnice, dozvídám, že na ministerstvech a jiných státních institucích naopak zabírají místa mladým důchodci, nejen pro to, aby si přivydělali, ale aby se doma nenudili, protože se nikde nic nebude měnit, ale zato ti kvalitní, kteří by něco mohli předělat, znechuceně odcházejí, nebo jsou vyhozeni. Možná je moje řeč morbidní, ale nejsou dobré zákony, tam na horní palubě se prostě o to nesnaží je udělat, buď z blbosti, nebo lenosti a hlavně aby se sami nepotopili. V tom je ten problém. A většina našeho národa by si mohla zarámovat sonet 66 od  W.Shakespeara: Jsem unaven a za smrt prosím boha/jen nevidět už, jak je bita ctnost,/a vynášena nicka přeubohá,/a křivdou rozšlapána nevinnost/..dále ...a doktor Blbec káže géniům/a lumpové se posmívají pravdě/a Dobro babě Zlu jak smejčí dům-...

1 0
možnosti
MS

Země se točí pořád dokola a silnější a schopnější porážejí slabší. Přirozený výběr.

0 1
možnosti
MP

Už několik let tvrdím. Titanik se potápí, ale lidé na palubě stále tancují.

0 0
možnosti
Foto

Na to, že okradli občany o 200 miliard na vkladech zase tak veliký zisk nemají

0 0
možnosti
IH

tak neviem. vzdy som si myslel, ze devalvacia je v prospech ekonomiky statu /cina uz roky drzi vedome menu nizko/. lebo sa predrazuje dovoz, co podporuje domacich vyrobcov a zvysuju sa zisky vyvozcov. co zas podporuje domacich vyrobcov.  a to je v proexportne orientovanych ekonomikach vyhoda. jedine, co sa zhorsi, je situacia dovolenkarov. nakupuju cudziu menu drahsie. ak sa mylim, prosim, opravte ma.

0 0
možnosti
RK

Čína může podporovat domácí výrobce, protože je má. :-) ČR je orientovaná spíš na těžký průmysl a dopravní prostředky, kde není cena tím nejdůležitějším kritériem. Spotřební zboží se tady prakticky nevyrábí. Tradiční český výrobce aut má německého vlastníka a ceník v Eurech. Nakonec byl první kdo ohlásil zdražení na našem trhu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
Překladatel zejména technických textů se zájmem o ekologii, energetiku a kulturu

Seznam rubrik