Vlastní góly primátora-grilátora

Pražský primátor Hudeček vsadil v předvolebním rauši na grilování masa místo klasického guláše, zároveň se ovšem dopouští podivných přehmatů, které mohou jemu samotnému i slavné TOP 09. za kterou kope, dát pěkných pár banánů do vlastní branky. Jedním z nich je skandál, který hrozí likvidací stadiónu vršovických Bojemians 1905 - legendárního Ďolíčku, dalším ideologické rozhodnutí o zastavení spolupráce s ruskými městy Petrohradem a Moskvou.

rvní kyselé plody už možná sklidí dnes v sedm večer, kdy na pražském Náměstí míru pořádá jeho TOP 09 předvolební merendu. Na ní se ovšem kromě obdivovatelů koktavého knížete Schwarzenberga a prohnaného finance Kalouska chystají také rozlícení fanoušci Klokanů, kteří nechtějí grilujícímu primátorovi odpustit jeho několikatýdenní čekání na Godoty-developery: neschopnost včas vyřídit formalitu v podobě razítka na smlouvě o předem dohodnuté výměně pozemku, kde stojí Ďolíček, může vést k likvidaci slavného stadionu. Na místě má vyrůst další sklobetonové monstrum pro obchodníky a byrokraty. To ale občané Vršovic, pro které je ďolíček víc než stadión, nechtějí dopustit a primátorovi dnes i v dešti a bez grilu pořádně zatopí.

Dalším absurdním krokem, který připomíná ideologický boj z dob studené války, je zastavení spolupráce Prahy s Moskvou a Petrohradem jako protest proti politice ruského prezidenta Putina. To zasáhlo turistický ruch jako bumerang a reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Fórum cestovního ruchu, které sdružuje majitele cestovních kanceláří, hotelů a restaurací, se na Hudečka obrátilo dopisem, ve kterém ho obvinilo, že zmařil snahy o představení naší země jako bezpečné destinace, kde si ruských turistů váží. Po přerušení spolupráce zaregistrovali členové fóra propad rezervací o 30 procent, což může způsobit hluboký ekonomický propad v příjmech hlavního města. Jen za první čtvrtletí šlo o 456 miliónů korun.

„Předpokládáme, že jste připraven tuto ztrátu podnikatelům kompenzovat,“ píše se v dopise, jehož autoři se domnívají, že primátor v zájmu vlastního zviditelnění potrestal poctivé ruské občany, kteří se současnou politickou situací nejsou nijak spojeni, stejně jako podnikatele, kteří odvádějí v této zemi daně.

Politici TOP 09 vsadili opět nikoli na to, že nabídnou před volbami občanům nějaká pozitivní řešení, ale místo toho snaživě přilévají olej do ohně vytváření protiruských nálad. Rusové, kteří sami Putina nemusí a mají s ním dost trablů doma, si teď asi připadají jako Alenka v říši divů. A právě Putinových odpůrců je v nejkulturnějších ruských městech nejvíce.

Původní slova názvu, z něhož později vznikla bezobsažná zkratka TOP asociovaná ponejvíce s fajfkou jejího duchovního otce, zněla TradiceOdpovědnost a Prosperita. Primátor Hudeček všechny tři pojmy svými posledními kroky popírá. Aby se nedivil, až za to jeho milí Pražané ve volbách symbolicky ugrilují na oplátku jeho.

Autor: Jiří Smutný | pátek 12.9.2014 16:10 | karma článku: 24,41 | přečteno: 1015x
  • Další články autora

Jiří Smutný

Lotyšsko předsedá, EU hnědne

22.1.2015 v 18:27 | Karma: 34,66