Televize lže jako když tiskne

Sledovat zpravodajství v České televizi je čím dále tím víc o nervy. Co na tom, že jde o veřejnoprávní médium, placené občany za účelem poskytování hodnověrných a vyvážených informací! Jedna z moderátorek, krásná, leč přihlouplá Jana Peroutková ale hravě přetrumfla všechny své kolegy, když oznámila udivenému národu, že 2. světovou válku rozpoutalo Rusko. Navíc posunula její začátek skoro o tři týdny.

Je tak hloupá? Nebo navedená? To byly otázky, která se mi honily hlavou, když jsem po upozornění od přátel ze záznamu pustil ranní Studio 6 z 18. září. Jinak sledování televize omezuji na minimum, no a ráno se nedívám nikdy, abych neměl pokažený celý začínající den.

Bývalé Miss-hasičce z roku 2010 a promované socioložce se podařilo něco nevídaného. V 35. minutě relace řekla pár vět, kterými doslova přepsala historii. A to, zřejmě nikoliv náhodou, ve prospěch fašistického Německa a v neprospěch Ruska, nebo přesněji Sovětského svazu.
„Polsko si připomnělo 75. výročí ruské invaze, která se odehrála 17. září 1939 a zahájila II. světovou válku v Evropě,“ prohlásila krásná moderátorka a usmála se do kamery. Pak se zamračila a citovala část projevu polského prezidenta Bronislawa Komorowského:“ Všechny krutosti a zločiny zůstanou navždy v paměti, každé agresivní jednání, brutalita a zvěrstva, páchané ve jménu vlastních zájmů, tedy těch sobeckých zájmů budou dříve či později odhaleny.“

Co na tom, že druhá světová válka začala 1. září v r. 1939, kdy Hitlerova Německo napadlo Polsko? Kdo chce za současné situace pošpinit Rusko, je zkrátka v českých veřejnoprávních médiích vítán s otevřenou náručí. Ale běda, kdyby si někdo fašistické Německo spletl s USA.

Udivení diváci si mohli vybrat: buď je moderátorka nevzdělaná a plete páté přes deváté, co ji slina na jazyk přinese, nebo zase česká vláda přepsala učebnice historie a poslala televizi přesný manuál, jak nové, ideologicky správné hodnocení počátku Druhé světové války servírovat divákům. Kéž by byla správně varianta č.1. Asi ano, protože právě v těchto dnech začala České televize kauzu řešit. Jsem upřímně zvědavý, jak to dopadne. Zamete průšvih pod koberec, nebo vyjde s pravdou ven? Ať už udělá cokoli, měla by se přinejmenším divákům omluvit a uvést ideologicky korektní přeřeknutí krásné hasičky v jejích službách na pravou míru.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Smutný | pátek 14.11.2014 15:13 | karma článku: 35,88 | přečteno: 2587x
  • Další články autora

Jiří Smutný

Lotyšsko předsedá, EU hnědne

22.1.2015 v 18:27 | Karma: 34,66