Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale jděte! NIC Vám nebrání jít pro hořčici do malého obchůdku, stejně jako do hypermarketu v obchodním centru! Nechoďte na nás s touhle pokřivenou logikou. I u toho Vietnamce tu hořčici musíte v regálu najít. V obchodním centru vám k té hořčici nabídnou kino a hamburgera s colou. Vietnamec Vám nabídne úsměv.

Můžete si vybrat.

Malé obchůdky mizí mimo jiné proto, že a/ je ty velké likviduji cenovou politikou b/ smrtící ránu do vazu jim zasadí nenažraní pronajímatelé prostor, ruku v ruce s energetiky.

Aby se to dalo přežít, proto mají Vietnamci otevírací dobu od nevidím do nevidím - docela se divím, že neřvou, na rozdíl od prodavačů v hypermarketech, že chtějí jít zákonem nařízené zavřeno o svátcích. ;-) Takže ta logika, vážený, bude asi někde jinde.

4 0
možnosti

Nevím proč je řeč o genocidě? V této oblasti je trh spravedlivý. I v Německu, které vývojem kopirujeme, vítězí centra, markety, diskonty. Zůstává pekař s kavárničkou, nějaká ta zdravá výživa a trh.

3 0
možnosti
Foto

Když mi dojde např. horčice jako Vám, skočím naproti k Vietnamcům, nemusím prolézat celý supermarket, abych se k ní dostala, sympatický Vietnamec mi věnuje úsměv i za párkorunový kšeft:-) Hned vedle je pekárna a masna, kde jsou také neustále fronty. Zdá se, že se blýská na lepší časy a lidé opět dávají přednost před anonymitou super a hyper...malým a vstřícným obchodníkůmR^:-) Tedy ne všichni,ale tento trend se mi líbí.

4 0
možnosti

My máme obchod 2 km, příšerný kopec. Dolů. Do města 11 km. Tak co nemáme, bez toho se obejdem, nebo půjčí sousedi. Ale zatím fungujem jako půjčovna my. My jsme natrénovaní z chaty a okolo jsou náplavy, které si zatím zvykaj;-DA 10 km na opačnou stranu máme Vietnamce, který má krom jídla všechno. Tak chodíme naparádění v oblečení od Vietnamce a dědek má nástroje a přístroje, o kterých se mu dřív ani nesnilo;-D;-D.

2 0
možnosti
Foto

Karma. krásně napsané a pravdivé! Jen jedné věci nerozumím....jak píšete pení a zase peníze....to je pravda. Na základě ale uvedeného právě nerozumím tomu, proč raději jdou lidé do nákupního centra, místo na výlet...ono to asi ale nebude těmi penězi....spíše chudším duchem nalézt hodnotnější zábavu ;-(....

0 0
možnosti

někdo jde do OC, někdo do ZOO a někdo leží doma na kanapi. Tvrdit o kterémkoliv z nich, že je chudý duchem, je poněkud elitářské

3 0
možnosti

Nejsem propagátor konzumu, ale chápu, že lidi dávají přednost supermarketům. Tam, kde se zboží otáčí rychleji, by teoreticky měla být větší záruka čerstvosti a taky větší sortiment nabídky. Malé obchody berou to zboží ze stejných zdrojů. Zeleninu z domácí produkce najdete jen v sezoně na tržišti. Problém je, že producentů ubývá, lidem se nechce už nic pěstovat ani pro domácí potřebu, natož aby prodávali přebytky. Kdysi jsem dodávala přebytky zeleniny do výkupu, ale to byl uzavřený trh a z ciziny se sem nic nevozilo. Já si pro sebe ovoce a zeleninu vypěstuji, mléko jsem začala kupovat na farmě, chleba si peču sama, vařím ze základních potravin a pro zbytek jdu do supermarketu. Nikdo cílenou genocidu malých obchodů nedělá.

2 0
možnosti
Foto

já si dovolím malinko nesouhlasit....ta genocida tady opravdu byla. Hypermarkety dělaly všemožné, aby malé krámky zlikvidovaly...navíc, mám pár přátel, co dělají nákupčí v hyper, stejně jako u dodavatelů a můžu vám říct, je to zvěrstvo, jak vykořisťují malé dodavatele. Naopak, malým dodavatelům by strašně prospělo aby mohli existovat malé obchůdky...jenže je to většinou pro ně existenčně náročné...

0 0
možnosti

a on snad někdo zakazuje provozovatelům, aby ty své obchudky provozovali???

1 0
možnosti

P19a34v44e15l 60V57é36b67r

21. 1. 2014 12:17

Nezakazuje, ale bývají prodělečné.

2 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
Překladatel zejména technických textů se zájmem o ekologii, energetiku a kulturu

Seznam rubrik