Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

já si myslím ..že na tomto zdělení kyjevské novinářky by se mohly ve většině i zde shodnou oba názorově rozdílné tábory...to že jsou v tom hlavně prachy...to tuší snad každý a že je to válka hlavně oligarchů o moc...ale tento názor mě připadá hodně zajímavý...hezký den všem ZD...;-);-);-)

0 0
možnosti

Doporučuju se podívat na tato videa..... velmi, velmi zajímavé informace:

http://outsidermedia.cz/ukrajina-videoprehled-z-31-1-2015/

1 0
možnosti

Celou historií samostatné Ukrajiny se vine jednoduché schéma podle hesla vítěz bere vše. A tomu se podmínilo jednoduché řešení. Ukrajinský finanční úřad vybíral DPH (jejich NDS) a podle zákona na odpočet nebyl právní nárok. A tak bylo vymalováno - kdo patřil ke kámošům co mluví s prezidentem, žil a dostal peníze a kdo ne, tak mohl maximálně firmu prodat. Proto si žádný podnik nemohl rozházet vztahy z hlavními stranami. Poprvé se to zadrhlo při volbě, ve kterých pak zvítězil Kučma. Trvalo to přes rok a v té době se nedalo na UA vyřídit vůbec nic.

V poslední době oligarchové přišli na to, že nejlepší bude, když do toho nebude vstupovat žádný prostředník. Mluvím samozřejmě o velkých penězích, ne prostých občanech. A podobnost s naší situací je čistě náhodná. Vratky DPH u nás nezpochybňuji, ale roli policie, soudů a úřadů si posoudí každý sám.

0 0
možnosti

Já vám nevím, není to snad rusák, kdo dnes zásobuje Ukrajinu v podstatě ze sta procent plynem?

Tak kdo má potom zájem o znemožnění těžby nebo obsazení nalezišť??

1 1
možnosti
Foto

Možná přesněji spíš kdo měl zájem a i investoval.A proč. A ani současný konflikt to neodstranil a neodstraní. Ukr. byla a zůstává v mnohé velice zajímavým trhem. Pro mnohé zájmy, od velmocenských, až po byznys. Tam jsou mnohé kořeny. Ovšem konfliktem opět vzbuzená nenávist bude opět na generace. V čím zájmu. Opět mnohých, viz,výše8-o:-/

2 1
možnosti
Foto

To není úplně přesné. Břidličný plyn je ze hry, není o něj  zájem, nejsou investice a není to efektivní.

Asociační dohoda byl jednoznačný spouštěč, protože o peníze jde samozřejmě vždy, ale hlavním motivem je územní zájem - jak Západu, tak samozřejmě i Ruska.

5 0
možnosti
Foto

Právě, Evropa si chtěla ukousnout příliš velké sousto a Rusko jí ho zadrhlo v krku.

2 1
možnosti
Foto

Porošenko by měl dostat klepeta, je jedno zda od NATO nebo od opolčenců a VIP celu v Haagu. Junta v Kyjevě musí být rozpuštěna a v jednotlivých republikách vyhlášeno referendum o státoprávním uspořádání.

6 4
možnosti
Foto

Sice Taťanu Monťan, neznám nikdy jsem o ní nic neslyšel, ale když to řekla ona, tak je to svatá pravda.;-D;-DRv

3 3
možnosti

Zajímavý názor. Nikoliv asociační dohoda s EU, ale břidličný plyn a nespravedlivé přerozdělování daní R^

4 2
možnosti
Foto

Obojí. Už od ,,oranžády".:-/

3 0
možnosti