Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nejsem fanda TOP ani Drabka  ale S karta byla vynikají projekt který by do budoucna ušetřil velké prostředky.Jen politicka impotence ksčssd nevymyslet vlastí program ale jen vše negovat a později i koaliční rozhádanost tento dobrý projekt pohřbila.Nebude trvat dlouho a po volbách ksčssd tento projekt opraší přejmenuje a nechá se pochválit za vynikají práci od svého bohem nenadaného elektorátu.Rv

1 1
možnosti
JH

J23a53n 16H53o93r79a

13. 8. 2013 22:59

Jak už zde psali předpřispěvatelé, projekt S-karet stejně jako IZIP nebyl vůbec špatný a dalo se na nich stavět. To by ovšem nesměly padat preference ODS a Peťka Nečasů by na S-kartách nesměl chtít získávat body stejně jako nějak nemohl jako bývalý ministr právě na MPSV strávit Drábkovo ministrování stylem odlišným a věčně se do něho navážel. Drábek není žádná hloupá trubka, která by prosazovala nesmysly, jen není jaxi patřičně razantní či mediálně zručný. O negaci opozice je psát zbytečné, bezmyšlenková, bezargumentová, tupá, primitivní, hloupá. IZIP položili hlavně lékaři díky neochotě spolupracovat na projektu, který zpřístupňoval "lidovou kontrolu" jejich podnikání.

2 3
možnosti
AK

Skrcka Drabek prozatim nenese odpovednost proto, ze ho cela ta banda kryje. Tak je to i v mnoha jinych pripadech.

4 2
možnosti
LN

..nemám to ověřené..ale někde jsem četl...že proti pořizovacím nákladům...82 melounů... ušetřily S Karty za 1 ROK cca 39 melounů.....ted za další rok by to bylo zaplacený...nebo počítám blbě....???

1 0
možnosti
PK

Počítáte velmi dobře ale autor zřejmě při počtech měl oranžovo rudé brýle a tak to neviděl

1 0
možnosti
MK

Katolické církvi se vytýká inkvizice, ale ta vznikla právě díky samosoudcům jako autor. Byla to rekce na to, že dav rozhodoval, kdo je vinen

2 3
možnosti
LF

S autorem bych celkem souhlasil. Pan Šiška a pan Drábek se tady pokusili o odklon století do Erste Group Bank. To byl hlavní skutečný cíl, proč byla sKarta vytvořena a zbytek je nepoužitelný paskvil, který bylo nutné zrušit. Ono by to ve finále znamenalo přes sKartu vyplácet i důchody a to už je hezkých pár desítek miliard měsíčně odkloněných do jednoho bankovního domu. Zhruba 80 až 90 procent příjemců dávek má už dávno svůj vlastní bankovní účet a platební kartu. Ale sKarta byla navržená tak vypečeně, že by všechny peníze procházely přes Českou spořitelnu.

6 0
možnosti
JS

Musím svému jmenovci oponovat, protože S karty byl dobrý projekt a takhle dopadl vinou politického boje, protože opozice byla proti všemu, co vládní strany navrhly, stejně jako IZIP, kde se ještš přidali zdravotníci, protože by se hned ukázalo, kdo navštěvuje kolik lékařů, komu jsou předepisovány léky se kterými se pak kšeeftuje a podobně. Aby to tu k něčemu vedlo, muselo by dojít k velké koalici a rozhodující strany by se musely o základních problémech dohodnout asi jako v Německu.

5 4
možnosti
LF

Myšlenka SKarty možná nebyla až tak špatná, ale Drábek se Šiškou to dokonale zpackali. Oni díky sKartě přihráli pěkný balík peněz do České spořitelny, ale kvalita legislativy je moc nezajímala. V podstatě byl projekt sKaret v takovém stavu, že byl ilegální (zejména to přenášení osobních dat ze státního sociálního systému do ČS), proto se ODS přidala k jeho zrušení.

8 0
možnosti
MP

vážený autore co to píšete za hlouposti, že se karty státu nevyplatí, no tak to jste opravdu přehnal. Jedna karta teď vychazí na 313,-Kč což je super cena. Ministerstvo mělo všem nařídit  příjímání veškerých dávek  přes karty. Nikdo neměl roznášet hotovost z bezp. důvodů, bohužel se to zase nepovedlo. Tak snad po volbách.

5 3
možnosti
EN

Principialně ano,jenže udělit monopol na manipulaci státních miliard soukromé bance...

Udělat to někdo jiný než politik už by bručel.

Ale bratrstvo Kuního ksichtu s chemikem v čele to s námi přece myslí dobře ...

8-o

0 0
možnosti
MC

RvRvVážený autore pravdu má ve svém příspěvku Jiří Hermánek se kterým se ztotožňuji. V následujících letech určitě zjistíme, že někdo jiný začne rozvíjet nějaký jiný systém elektronizace výplat sociálních dávek. Rozdíl bude možná v tom, že to bude stát několik miliard korun.

1 3
možnosti
AK

Kdo se ztotoznuje s nekolikanasobnym estebackym agentem, jako je JH, sam ztraci duveryhodnost.

0 1
možnosti
Foto

Myslím, že se naprosto mýlíte. Cesta nastoupená sKartami byla naprosto racionální a správná a pouze iracionální protesty rozběsněných agitátorů ten projekt zabily.

Skoro všechny výhrady, které jsem k sKartám četl byly vymyšlené, ideologicky podbarvené nebo zveličené.

8 2
možnosti
Foto

Ona ta původní myšlenka nebyla špatná. Bohužel postupně přicházela o ty hlavní zamýšlené funkce, takže zbylo něco, co skutečně nemá význam.

5 0
možnosti
Foto

Kdo že to hnutí zakládá?

0 0
možnosti
MT

On si pán popletl Drábka s Dobešem. Jak tře tu bídu s nouzí. :-D

6 0
možnosti