Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

TondaN

1. 3. 2012 18:11
dlouhodobým pozorováním

jsem došel k názoru,ze nejlepší je hrubé násilí.:-) čímž nechci říct ,že to provozuji,ale znáte to:když to nejde po dobrým..atd:-)

0 0
možnosti
P

pěnice

1. 3. 2012 13:19
Pravda a láska není špatné heslo,

ale to by ho nesměli používat a hlásat lidé, kteří jsou samá faleš.Rv

0 0
možnosti
V

Václavíček

1. 3. 2012 12:57
Láska a pravda

Lásku si vlastně představuje každý po svém,ale dokážeme jít k základům lásky?Je to jen úcta a respekt, jak je v původním příspěvku? A nebo je základem lásky pokora, tedy úcta k bližnímu, respekt před potřebami bližního, radost z úspěchů bližního, schopnost naslouchat a chápat bližního, umět se vcítit do potřeb bližního, umět odpustit a předčasně nesoudit, abychom nebili souzeni a přesně, přát bližnímu dobré.Vlastně se pokořit pod své potřeby a přát blaho ostatním. Vždyť už v Bibli se píše ,,přej a bude Ti přáno´´ stejně jako ,,Miluj bližního svého,jako sebe samého´´.

To jsou ale hodnoty, kterým člověk ovládaný mamonem (podrazáctvím, křiváctvím) a lží, nerozumí a nechápe je. Protože jejich pravda je jen jejich bez ohledu na bližního. Když budeme dbát o blaho bližního, tedy všech ostatních, bude přece blaze i mne.Když ale budu sobecky koukat jen na sebe ( a stejně tak i ostatní),bude z toho čím dál horší konkurenční boj. A to je asi ta pravá pravda,vycházející z podstaty života,ze slova.

0 0
možnosti
ML

šelma6005

1. 3. 2012 11:50
Plačete nad nesprávným hrobem

Vše zlé co se událo po 89. a nepotrestání toho zlého způsopbuje beznaděj a pasivitu lidí - nikdo už nevěří že by to mohlo jít i k lepšímu . Krom naší furt optimistické pravicové vládě - připomíná mi to totáč z 50.let (znám ho jen z filmů jako Černí baroni) - když tá estráda bude optimistická, proč ne! :-/

0 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

1. 3. 2012 11:21
Prava a láska

Není chybou ani pravdy ani lásky, že se stala heslem lidí, kterým nešlo ani o pravdu, ani o lásku, ale o koryta. Cokoliv dobrého chtěl kdo prosadit, jiný to poplival a zneužil. Takoví už jsme my lidé. Ve jménu svobody potíráme extrémistické názory, stejně jako křesťané ve jménu lásky k bohu upalovali jinověrce.

0 0
možnosti