Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je dobře, že na ně došlo.Je dobře, že se ukázalo, že nikdo není nepostižitelný. 

Ale až takový trest jim nepřeji.

Propadnutí majetku OK, s tím problém nemám. Ale tolik let natvrdo? Každého z nás bezbolestně okradli o pár korun. Dohromady to dělalo pěknou částku. Ale ani stařence ani batoleti neutrhli zlatou náušnici i s kusem ucha, žádného invalidu nepřevrhli i s vozíkem při přetahování o tašku, nikoho jen tak z dlouhé chvíle a pocitu beztrestnosti nezbili do krve. 

Když se někdy dostanou na veřejnost informace, jak dokáže být justice v některých případech chápavá, tolerantní a odpouštějící, tak v porovnání s tím je tenhle trest krutý. 

Vnucuje se pocit, jestli za tím opravdu nestojí nějaká objednávka. Kluci a holky, co spolu chodí (v malostranských palácích) si zahráli vyhoďme ho z kola ven. A ten, na koho všichni ukázali, má být důkazem, že ti zbylí jsou čestní a neúplatní a každého nečestného bez milosti vydají soudu.

(Nemusíte mě upozorňovat, že zatím padl rozsudek jen nad Kottovými. Dá se předpokládat, že to je jen předobraz přinejmenším stejného rozsudku nad Rathem.)

(A nesrovnávejte mě ani s Betou Kursic. Nejsem do Ratha zamilován, ani nejsem na jeho výplatní listině.)

0 0
možnosti
Foto

Omluva k tomu poslednímu dodatku. Křestní jméno je samozřejmě Beata, nějak jsem asi na klávesnici podklouznul.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1086x
Píšu, co mě napadne. Mám malého sviště. Dcerku. Takže poctivě vyťukávám do klávesnice zážitky s ní. Stojí za to. Baví mě i nářečí Slovácka, takže se ho snažím používat při smyšlených příbězích. Inspiroval mě legendární seriál Slovácko sa nesúdí.

http://www.jirik-pisalek.cz

Seznam rubrik