Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně trochu nesedí to, že jste dostal první den do ruky vojenskou knížku...? Já tam byl na 730 dní, a vojenskou knížku jsme dostali až na konci přijímače po přísaze...

0 0
možnosti
ER

Ja jsem to take zazil.Narukoval jsem 1.8.1961 do Predmeric nad Jizerou,zamek Bon Repos.Nerad na to vzpominam.Tvrdy vycvik mi nevadil,ale zbytecne buzerace.Nejvetsi radost jsme meli,kdyz pri 40 km. pochodu odpadl i nadporucik,doslo nas jen 10.

0 0
možnosti
LB

Dobrý den, tak jsem si vzpomněl na svůj první den na vojně. Sice na nás takhle nepokřikovali, ale na bráně zvenku bylo Vítáme vás a uvnitř dopsáno Už vás máme. Jinak civil odevzdat. ostříhat, lékařská prohlídka, pak jídlo, tam základní poznatek, polévka se jí až jako druhá, dá se totiž cestou vypít. 

Ubytování a hlavně to první probuzení. Světla, někdo řval Budíček a k tomu dodával: Vstávat, máte to už jen za 729. ;-D Rukoval jsem v říjnu 1989, takže jsem zažil opravdu zajímavou vojnu. Nakonec nám jí o 4 měsíce zkrátili, ale i přes vše, co tam člověk zažil, tak dnes vzpomíná jen na to dobré a na tu srandu, co tam byla. Byl jsem zařazením řidič a mechanik, poznal jsem spoustu vojenské techniky a spoustu zajímavých lidí z celého Československa. A taky tři přísahy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1091x
Píšu, co mě napadne. Mám malého sviště. Dcerku. Takže poctivě vyťukávám do klávesnice zážitky s ní. Stojí za to. Baví mě i nářečí Slovácka, takže se ho snažím používat při smyšlených příbězích. Inspiroval mě legendární seriál Slovácko sa nesúdí.

http://www.jirik-pisalek.cz

Seznam rubrik