Děkujeme za pochopení.
K54a39r89e86l 37C68a49c88h
Každý ať si koupí co chce.Já jsem kdysi dávno kupoval pravou Dijonskou hořčici Amora v obchodě Praha-Paříž za 15 Kčs skleničku, ale jen kvůli těm skleničkám, protože byly krásně malované. Ta hořčice mi vůbec nechutnala a spotřebovávali jsme ji jen do dresingů. Je příliš slaná. K párkům jsem si dal radši naši českou plnotučnou. Dnes mám ty malované skleničky i po 40 letech stále jako sbírku na poličce a další Amoru již nekupuji, protože ty krásné skleničky již nejsou. Kdyby je znovu zavedli, kupoval bych dál pro doplnění sbírky. Jestli si české, slovenské či polské firmy myslí, že budou vydělávat na výrobě přesolené hořčice Dijonského typu, je to jejich věc. Nevidím v tom žádný podvod. Naopak - podle názvu hned vím, že to nemám kupovat, protože ten typ hořčice mi nechutná. Je to stejné, jako když se vyrábí Kostelecký uherák, který nakonec ale vůbec není špatný, přestože není z Maďarska. Důležité je, že se výrobce snaží o velmi podobnou kvalitu a já podle názvu vím, co mohu očekávat.
V47o95k14o32u31n 89V33l93a27d70i64m50i82r
No a ta zla EU vam to chce regulovat, zakazala vam nazyvat brmborovy lih s kyselinou mravenci rum.
Navic si vyrobci kteri neco umi zve zbozi chrani ochrannou znamkou. Ceske Pivo z Francie nenajdete, stejne jako Trebinskeho Kapra z Polska. A kdo hleda kvalitu v Penny nebo Bile ma smulu.
Podle mne nejkvalitnejsi potraviny v Cechach prodava jeste tak LIDL. A labuznik si uzeny kupuje u vyhlaseneho reznika, pecivo u pekare a ne v Albertu.
L14u98k93a77s 80M80a86d50l27e
A navic si labuznik sam vari a sam pere ;-)
V83o31k51o97u33n 33V94l67a17d19i79m43i29r
Neni to nahodou Ceska narodni vlastnost a ne balamuteni firem?
Proctete si noviny, v inzeratech cestovnich kancelari najdete Svedske stoly, lecitele nabizi Svedske kapky, eroticke salony zase Svedskou trojku. restaurace Americke brambory a bylo by toho na vycerpüani povolenych znaku v diskusi.
A ta komunisticka Ceska horcice nebyla vubec spatna, byvaly kolega z byvale DDR mi vypravel ze vzdy jezdil do Teplic nakupovat horcici v plastikovym kelimku z Fruty Mochov zavod Praha vyrobna Uhrineves. Ono s k takovymu Frankfurtskymu parku jak ho nazyvaji Videnaci nebo Videnskymu parku jak ho zase nazyvaji Nemci neda sezrat jeden kelimek te palive horcice jako te Mochovske.
A ze tech druhu horcice po evrope je. Takovej bavorske Süßer Senf sice vypada podobne jako at zu Ceska nebo original Rakouska, ale je daleko jemnejsi, A treba k bavorsky sekany nebo bilejm burtum je vubec nejlepsi, a vlastne i k uzenymu masu.
P97a94v70e28l 66K36u87c63h77t22a
Nejsem Pohlreich, ale pravá dijonská by mi k českému (vídeňskému) párku nechutnala. Ta je na jiné účely.
V76l48a50s39t95i19m56i86l 61T48e29n22c81e80r
Kremžská hořčice Made in Slovakia Vám nevadí? Ta je původem z Rakouska.
V66l10a97d59i62m55í69r48a 83A10n98t17o61š24o60v61á
Tak to by mi vadilo asi nejmíň . Ono takový Španělský ptáček taky nepřiletěl z Madridu Co mi vadí je, že když u výrobku , kupříkladu másla najdu označení český výrobek, očekávám, že kráva,jejíž mléko bylo k výrobě použito, spásala český pažit Jaké je však mé překvapení, když zjistím, že mléko je polské, máslo vyrobeno v nějaké Tramtárii a český je pouze distributor Tohle je podvod
I63v15a19n 73M58a82r92e98k
Nejvíc dokáže potěšit tovar nejmenovaného řetězce "Od českých řezníků" >>>>ale zapomněli dodat >>>>vyrobené z polského masa !
I57v59a31n 28M94a98r85e22k
"Franouzské" hořčice vyráběné u nás a v sousedních zemích Polsku a Slovensku jsou dochucené Bůh ví čím a stejně tak neznámé je čím byla dosažena jejich ostrost ? ! V každém případě jen po jejím ochutnání a asi po měsíčním pobytu v lednici letěla do popelnice ! ! !
M94a10r36t89i13n 24K66a16v98k66a
A kterou francouzskou hořčici máte na mysli? Jen ve Francii jich existují desítky druhů, protože nemá jednotný recept, ale pouze společný základ. Další ingredience, jejich složení a obsah se liší kraj od kraje. Mnohé francouzské hořčice mají navíc jako základ hořčici kremžskou. Jinak naše plnotučná hořčice je obdobou hořčice dijonského typu, ovšem bez použití vinných octů a bílého vína. A stejně jako u ostatních to označuje styl výroby, takže i v té Francii najdete několik druhů dijonské hořčice s různými chuťovými zvláštnostmi.
M38a95r11t94i72n 10K85a65v16k72a
Francouzská proto, protože se vyrábí podle určité receptury. Ve skutečnosti je to hořčice francouzského typu. Je to stejné jako mnoho piv ve světě nese pojmenovaní Pilsen, což označuje technologii výroby piva, tedy pivo plzeňského typu atd. atd.
J16i74ř83í 16Š98e11v12č34í51k
Ale je to zavádějící. Holt, kdo by si dal na obal "Hořčice podle fracouzské receptury", že?
A53d83a24m 86S27t66a24v33a
"....balamutí....": A myslíte, že víc než vy?
- Počet článků 79
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1091x
http://www.jirik-pisalek.cz