Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K54a39r89e86l 37C68a49c88h

2. 5. 2015 22:47

Každý ať si koupí co chce.Já jsem kdysi dávno kupoval pravou Dijonskou hořčici Amora v obchodě Praha-Paříž za 15 Kčs skleničku, ale jen kvůli těm skleničkám, protože byly krásně malované. Ta hořčice mi vůbec nechutnala a spotřebovávali jsme ji jen do dresingů. Je příliš slaná. K párkům jsem si dal radši naši českou plnotučnou. Dnes mám ty malované skleničky i po 40 letech stále jako sbírku na poličce a další Amoru již nekupuji, protože ty krásné skleničky již nejsou. Kdyby je znovu zavedli, kupoval bych dál pro doplnění sbírky. Jestli si české, slovenské či polské firmy myslí, že budou vydělávat na výrobě přesolené hořčice Dijonského typu, je to jejich věc. Nevidím v tom žádný podvod.  Naopak - podle názvu hned vím, že to nemám kupovat, protože ten typ hořčice mi nechutná. Je to stejné, jako když se vyrábí Kostelecký uherák, který nakonec ale vůbec není špatný, přestože není z Maďarska. Důležité je, že se výrobce snaží o velmi podobnou kvalitu a já podle názvu vím, co mohu očekávat.

0 0
možnosti
VV

No a ta zla EU vam to chce regulovat, zakazala vam nazyvat brmborovy lih s kyselinou mravenci rum.

Navic si vyrobci kteri neco umi zve zbozi chrani ochrannou znamkou. Ceske Pivo z Francie nenajdete, stejne jako Trebinskeho Kapra z Polska. A kdo hleda kvalitu v Penny nebo Bile ma smulu.

Podle mne nejkvalitnejsi potraviny v Cechach prodava jeste tak LIDL. A labuznik si uzeny kupuje u vyhlaseneho reznika, pecivo u pekare a ne v Albertu.

0 0
možnosti
LM

A navic si labuznik sam vari a sam pere ;-)

0 0
možnosti
VV

Neni to nahodou Ceska narodni vlastnost a ne balamuteni firem?

Proctete si noviny, v inzeratech cestovnich kancelari najdete Svedske stoly, lecitele nabizi Svedske kapky, eroticke salony zase Svedskou trojku. restaurace Americke brambory a bylo by toho na vycerpüani povolenych znaku v diskusi.

A ta komunisticka Ceska horcice nebyla vubec spatna, byvaly kolega z byvale DDR mi vypravel ze vzdy jezdil do Teplic nakupovat horcici v plastikovym kelimku z Fruty Mochov zavod Praha vyrobna Uhrineves. Ono s k takovymu Frankfurtskymu parku jak ho nazyvaji Videnaci nebo Videnskymu parku jak ho zase nazyvaji Nemci neda sezrat jeden kelimek te palive horcice jako te Mochovske.

A ze tech druhu horcice po evrope je. Takovej bavorske Süßer Senf sice vypada podobne jako at zu Ceska nebo original Rakouska, ale je daleko jemnejsi, A treba k bavorsky sekany nebo bilejm burtum je vubec nejlepsi, a vlastne i k uzenymu masu.

1 0
možnosti
PK

Nejsem Pohlreich, ale pravá dijonská by mi k českému (vídeňskému) párku nechutnala. Ta je na jiné účely.

0 0
možnosti
VT

Kremžská hořčice Made in Slovakia Vám nevadí? Ta je původem z Rakouska.

1 0
možnosti
VA

Tak to by mi vadilo asi nejmíň . Ono takový Španělský ptáček taky nepřiletěl z Madridu ;-D Co mi vadí je, že když u výrobku , kupříkladu másla najdu označení český výrobek, očekávám, že kráva,jejíž mléko bylo k výrobě použito, spásala český pažit :-P Jaké je však mé překvapení, když zjistím, že mléko je polské, máslo vyrobeno v nějaké Tramtárii a český je pouze distributor !!!!!! Tohle je podvod !!

5 0
možnosti
Foto

I63v15a19n 73M58a82r92e98k

2. 5. 2015 10:42

Nejvíc dokáže potěšit tovar nejmenovaného řetězce "Od českých řezníků" >>>>ale zapomněli dodat >>>>vyrobené z polského masa ! RvRvRv

1 0
možnosti
Foto

I57v59a31n 28M94a98r85e22k

2. 5. 2015 9:32

!!"Franouzské" hořčice vyráběné u nás a v sousedních zemích Polsku a Slovensku jsou dochucené Bůh ví čím a stejně tak neznámé je  čím byla dosažena jejich ostrost ? ! V každém případě jen po jejím ochutnání  a asi po měsíčním pobytu v lednici letěla do popelnice  ! ! !   Rv!!

0 0
možnosti
MK

A kterou francouzskou hořčici máte na mysli? Jen ve Francii jich existují desítky druhů, protože nemá jednotný recept, ale pouze společný základ. Další ingredience, jejich složení a obsah se liší kraj od kraje. Mnohé francouzské hořčice mají navíc jako základ hořčici kremžskou. Jinak naše plnotučná hořčice je obdobou hořčice dijonského typu, ovšem bez použití vinných octů a bílého vína. A stejně jako u ostatních to označuje styl výroby, takže i v té Francii najdete několik druhů dijonské hořčice s různými chuťovými zvláštnostmi.

2 0
možnosti
MK

Francouzská proto, protože se vyrábí podle určité receptury. Ve skutečnosti je to hořčice francouzského typu. Je to stejné jako mnoho piv ve světě nese pojmenovaní Pilsen, což označuje technologii výroby piva, tedy pivo plzeňského typu atd. atd.

4 0
možnosti

Ale je to zavádějící. Holt, kdo by si dal na obal "Hořčice podle fracouzské receptury", že? :-)

0 0
možnosti
AS

A53d83a24m 86S27t66a24v33a

2. 5. 2015 9:15

"....balamutí....": A myslíte, že víc než vy?

1 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1091x
Píšu, co mě napadne. Mám malého sviště. Dcerku. Takže poctivě vyťukávám do klávesnice zážitky s ní. Stojí za to. Baví mě i nářečí Slovácka, takže se ho snažím používat při smyšlených příbězích. Inspiroval mě legendární seriál Slovácko sa nesúdí.

http://www.jirik-pisalek.cz

Seznam rubrik