Kdy začít s hraním tenisu?

Tenis je jedním z nejsledovanějších sportů na světě a každý den roste počet dětí, které se chtějí vydat po stopách velkých hráčů, jako je Rafa Nadal a Roger Federer, a stát se novým číslem 1 na okruhu ATP. Ale kdy s ním začít?

Tenis získal svou pověst nejen díky těmto hráčům, ale také ho dosáhl díky nesčetným fyzickým a psychologickým výhodám, které jeho praxe přináší. Trénink pravidelně zlepšuje fyzickou kondici, rozvíjí svalovou hmotu, schopnost pozornosti, motorickou koordinaci a dokonce podporuje socializaci.

Rodiče znají všechny tyto výhody, ale ptají se “V jakém věku je nejlepší s tímto sportem začít?”

Mnoho dětí ve věku 4 let již vykazuje poměrně pokročilé schopnosti motoriky, které jim umožňují hrát tenis, ale je třeba vzít v úvahu, že jejich schopnost pozornosti ještě není příliš rozvinutá. V tomto věku neustálé rozptýlení mění lekce tenisu v pouhou hru s raketami a míčky.

Většina odborníků tvrdí, že nejlepší věk pro začátek tréninku tenisu formálnějším způsobem je ve věku 5 nebo 6 let. Děti v tomto věku si už dostatečně rozvinuly své psychomotorické dovednosti, koordinaci, pozornost a přizpůsobily se mnohem lépe požadavkům samotné hry.

Je to ideální věk tak, aby děti mohly experimentovat s údery raketou, balancováním s míčkem a dostat se do kontaktu se základní technikou tohoto sportu. Záměrem je pomoci dětem zvyknout si na kurt, jeho rozměry, stejně tak I držení rakety a hmotnost míčků.

Každý jsme však jedinečný a žádná moudra nelze aplikovat na všechny. A proto budeme rádi za vase příspěvky a komentáře, kdy vy jste začali s tenisem a který věk je podle vás ten nejlepší.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Šebek | pondělí 24.2.2020 7:14 | karma článku: 7,49 | přečteno: 316x
  • Další články autora

Jiří Šebek

GDPR - řešit nebo neřešit

21.11.2017 v 7:07 | Karma: 15,78

Jiří Šebek

Vraťme svobodu do školství

26.6.2017 v 7:24 | Karma: 35,70