Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J45a91n 46R15á75ž

26. 8. 2022 16:39

Jestliže inflace láme rekordy i v Německu a v USA, jsou všechny podobné rady poněkud úsměvné. Bohatí ví jak minimalizovat ztráty a chudým jsou všechny rady na dvě věci.

Každý se musí s inflaci popasovat po svém, jen nesmí podlehnout panické zbrklostí, která ho vžene do spárů t.zv. finančních poradců.

0 0
možnosti
JL

Inflaci opravdu neřeším, neb mám na kontě asi 20 000 korun. Doporučuji, je to uklidňující.

0 0
možnosti
JK

Výborně, je mnoho faktorů, které inflaci nastartují, ale inflaci dál pohání volné peníze a panika.

Takže hlavně klid, když si napustíte vanu levným benzínem, už se vám tam nevejde ta tuna mouky. Před inflací se nedá utéci, jen se zbytečně stresujeme navzájem. Klid nám rozjasní zakalený pohled a už vás napadnou spásnější možnosti, než lítat jak pošuk po krámech.

Co s volnými penězi, snadné, investovat tak, aby se nám výnos začal vracet až minimálně za rok, dva, nebo jak nám velí naše konkrétní možnosti. Vyvarovat se rizikovým investicím zvláště burzy, komoditní i akciové podléhají panice stejně jak inflace a do toho jdou jen opravdoví dobrodruzi. Nemovitosti, umění a drahé kovy jsou celkem jistota, ovšem vzdělání a věda je super dlouhodobá investice, určitě najdete i další možnosti, prosím i spořící účet je lepší než nic. Hlavně s rozmyslem a v klidu.

Co když máme prdlajs ale naše chytrá otevřená hlava má nápady, jsme tak přesně ten cíl pro investici (výše).

Co když objektivně jsme v pytli, tak stát se o své potřebné postará, jen se nesmíme stydět si o pomoc říci.

Co když jme ten příživník, zloděj a lhář, no tak zavřít, to platí i mimo krizi.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 710x
Pocházím z Prahy, od roku 1993 žiju na Slovensku. Mám ženu a 3 dcery (19, 9, 9). Pracuju v médiích, aktuálně ve vlastní malé firmě. Od roku 1988 tancuju a učím tancovat square dance (hodně moderní forma amerických country tanců). Miluju cestování, fotografujeme. Když můžu a je na to čas, plavu, šnorchluju, jezdím na kánoi, dělám turistiku a hraju rekreačně frisbee. Zbírám akvarijní rostliny, stolní deskové hry a dobré filmy (viz. moje komentáře na ČSFD). Baví mě archeologie, historie, evoluce, zoologie a etologie. Od roku 2006 bloguju na www.scobak.blog.sme.sk a od roku 2014 také na dennikn.sk/autor/jiri-scobak/.

Seznam rubrik