Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Za celistvost Ukrajiny!

Zhlédl jsem akční video ze Staroměstského náměstí, kde k přítomným promluvili o svobodné Ukrajině pánové Kocáb a Bursík, podkreslení výzdobou a častuškami pražského majdanu.

Historický vývoj státu Ukrajina

Do jejich vystoupení za občasných davových výkřiků „fašisti!“ pak z amplionu na svém autě začal pan Ponert vysokými decibely hrát Ktož sú boží bojovníci, Kde domov můj a Nad Tatrou sa blýská. Ponerta česká policie zatkla, údajně na základě zákona O policii. Tóny československé hymny umlkly, ukrajinské evropsky nadšené melodie zněly dál. Kocáb s Bursíkem zatčeni nebyli. Tito pánové se snažili přítomným vysvětlit, jak je to doopravdy s Ukrajinou a jak Rusko škodí nám, Evropě a celému světu.
Mezinárodní dohody se musí dodržovat a mezinárodní právo musí platit. Ukrajina prý musí zachovat svou celistvost a Rusko prý musí vrátit ukradený Krym. Máme si vzpomenout, co nám Rusové provedli v roce 1968 (před 46 lety). To už s námi budou prý chtít dělat pořád, boj se boj! Ani slovo o tom, že Západ proti ukončení Pražského jara neměl oficiálně žádné výhrady, což sice byl jistý positivní posun, neboť Hitlerovi s anexí našeho pohraničí v Mnichově v roce 1938 (před 76 lety) a s následnou okupací Československa a jeho transformací na německý protektorát přímo aktivně napomáhal. Kocáb i Bursík byli ve svých názorech pevní, jak jen mohou asi být pevná jejich dotovaná bankovní konta. Pánové ale zcela opomněli pohovořit o lidských právech a o právech národů na sebeurčení – z toho jsem usoudil, že mají v této problematice mezery ve vzdělání. Pochybuji, že by měli rovněž ponětí o historii a demografii území, které nyní patří státu Ukrajina. V jejich případě je to asi dobře, protože by jim to pak komplikovalo myšlení, z čeho se člověk pak může i zbláznit...
Napadlo mne, kdybych tam byl a dali mi slovo, začal bych burácet, že budeme bojovat za Ukrajinu v hranicích z roku 1654 a za její celistvost, dokud toho mírovou cestou nedosáhneme! Pánové Kocáb s Bursíkem by mi nadšeně plácali a majdanisti by sbalili kutálku a pakovali se do Záporožské Siči.

Autor: Jiří Šafránek | pondělí 22.9.2014 17:35 | karma článku: 36,66 | přečteno: 1725x
  • Další články autora

Jiří Šafránek

Lámání chleba přes Kyjev

Prolog: Martin Babilon, Nýdek, diskusní příspěvek na Novinkách.cz 7.2.2015, cituji: „Doufám že tahle dementní skupina RUSOMILŮ nevyjadřuje názor České republiky jinak pánbůh s námi.“

8.2.2015 v 7:50 | Karma: 35,28 | Přečteno: 1574x | Diskuse| Politika

Jiří Šafránek

Moc nad majetkem a krví

Dnes stejně jako v pravěku dominuje v lidské populaci boj kmenů o „holé“, dříve o holé přežití. O tom nemůže být pochyb. Taková je prostě pravda. Přestože lidstvo dosáhlo v živé přírodě mimořádného postavení a stále dovedněji využívá ke svému životu zdroje planety i nejbližšího vesmíru, bezpochyby nadále zůstává společenstvím dravých a krutých divochů. Ten názor samozřejmě nemůže zůstat bez odezvy. V mnohých vzbudí odpor, jiní možná souhlasně přikyvují, další ho pokládají za fantazii magora. Reakce jsou různobarevné. Čtenáři podle důvodů svých přístupů a postojů vytvářejí skupinky a podskupiny, někteří mě okřiknou, jiní poplácají po hlavě, tamti by mi nejraději dali do zubů anebo projeví nihilistický nadhled, nezájem, a tak různě. Každý zkrátka „podle svého“. A někde v tom chumlu je i „moje“ kmenová harmonicky bzučící (nebo vrčící?) skupinka.

20.12.2014 v 19:35 | Karma: 8,82 | Přečteno: 688x | Diskuse| Ostatní

Jiří Šafránek

Pokrytectví s kumkaty

----- (O izraelských jaderných zbraních) ----- Třebaže schází oficiální potvrzení nebo přiznání, jsou některá fakta natolik závažná, že by bylo pošetilé předpokládat nebo předstírat, že neexistují. Jeden z takových případů se týká závažného problému bezpečnosti na Blízkém východě.

15.9.2014 v 13:00 | Karma: 8,75 | Přečteno: 607x | Diskuse| Politika

Jiří Šafránek

Co je za Ukrajinskou krizí (2. část)

--------------------------------- There was an Old Lady, who swallowed a fly.-------------------------- --------------------------------- But, I don't know why, she swallowed the fly.------------------------- ----------------------------------Perhaps, she'll die!-----------------------------------------------------------

6.9.2014 v 18:50 | Karma: 20,14 | Přečteno: 688x | Diskuse| Ostatní

Jiří Šafránek

Co je za Ukrajinskou krizí (1. část)

Jeden vysoce postavený americký diplomat nedávno zdroji tohoto článku řekl, že kdyby Rusko obsadilo celou Ukrajinu a dokonce i celé sousední Bělorusko, nemělo by to na americké národní zájmy žádný vliv. Ten diplomat nic takového samozřejmě neobhajoval, jen si zřejmě povšiml zvláštní věci, a sice že současná válečná hysterie oficiálního Washingtonu ohledně Ukrajiny prostě nesouvisí s reálnými obavami USA o svou bezpečnost. Tak proč tedy washingtonský establishment - od významných vládních úředníků až po všechny mediální „učence“ - věnuje letos tolik času potřebě čelit Rusku a buší se do hrudi, pokud jde o Ukrajinu? Kdo má prospěch z této mimořádně zbytečné, ale velice nebezpečné krize? Co je hnací silou takového šílenství?

5.9.2014 v 21:20 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1621x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, zvedal 21tunový kolos

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Musíme to řešit rychle, říká Válek. TOP 09 má po konci Tuleji čtyři možnosti

3. května 2024  15:46

Hledá se nový ministr. Zn.: Rychle. Takový inzerát by si teď mohla dát vládní TOP 09 poté, co...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Přemýšlivý světoobčan

Seznam rubrik