Diskuse

Thrill is gone

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pavel 99

7. 2. 2008 18:00
Nezbývá než opakovaně připomenout

"...přece komunisté nebyli jen to mláticí komando z hradišťské věznice, to také bylo 1,5

milionu ...... slušných chlapů a ženských z fabrik, kteří tomu uvěřili a nebýt mocichtivých hajzlíků, kterým naletěli a kteří svou vládu přivedli až do dneška, tak tomu věřili dál...." - přečtěte si Karel Čapek - Proč nejsem komunistou.

 Tam je ta "slušnost" vysvětlena (snad pro většinu srozumitelně).

0 0
možnosti

pospa

8. 2. 2008 10:20
Re: Nezbývá než opakovaně připomenout

Ano, měl jsem tu knihu doma i po dobu mého členství v komunistické straně a mám ji dodnes. Nejen Čapek ale i Poláček ve svých sloupcích o stavech a politických stranách sáhl všem, nejen komunistům pěkně na zoubek.

Jenže marná sláva, od zveřejnění jejich slov uplynulo více než 70 let a změnil se celý svět, takže ani ti komunisté nejspíš nezůstali zamrzlí v první republice nebo v padesátých letech.

Ostatně pan prezident Klaus už jako emeritní prognostik vidí docela reálnou možnost vlády s komunisty. Renesance levicových myšlenek přichází ve vlnách docela pravidelných jakmile konzervativní orientace se stane příliš nemilosrdnou ke slabým a líným.

Co s tím naděláte? Prostě jsme v Evropě a levicovou vládu si tu už vyzkoušela nejedna země aby se po několika generacích zase vrátila ke konzervativní orientaci a tak pořád dokola.

0 0
možnosti