Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zuzana Hejná

15. 4. 2008 11:01
Nádraží

v Poděbradech ještě docela jde. Chcete-li nefalšovaný sociálismus, tak stanici před - Nymburk. A nedělní nymburské ráno by s vámi asi seklo:-)

Parádní dřevěné nádraží je ve Staré Boleslavi, bohužel dost schátralé.

Nejkrásnější nádraží je na Sicílii-v Taormině, myslela jsem, že jsem v kostele.

0 0
možnosti
AL

Anna Lešková

15. 4. 2008 10:36
Tak to pr!

Nádraží v Poděbradech skutečně není pozůstatek socialismu. I když je jako podle pravítka, je to předválečný funcionalismus, koneckonců na něj přijíždí i Vlasta Burian alias Hrdinný kapitán Korkorán! :-)A i když budova dneska možná vypadá jinak, než architekt původně zamýšlel, troufám si tvrdit, že patří k těm hezčím v okolí - stačí to jen srovnat s nádražím v Nymburce...

0 0
možnosti
P

pospa2006

15. 4. 2008 10:53
Re: Tak to pr!

Omlouvám se, nádraží na mé orgány zapůsobilo tak podivně a omšele, že jsem ani chvilku neuvažoval o jiné možnosti, než že se někdo rozhodl tu ztělesněnou hrůzu nechat shnít a spadnout.

Jiná nádraží z okolí neznám, na tohle jsem se dostal náhodou a věřím, že příště už si nechám zajít chuť. Žiji v kraji, kde nádraží v okolí jsou ta skutečně meziválečná. Otnamentální štukatury, květináče, vyřezávané sloupy a dřevěná ostění. Je to možná trochu kýčovité ale furt se do práce líp jede z domu, připomínajícího Jurkovičův styl, než z betonové škatule.

Ale hlavně se to musí pracně udržovat, permanentně čistit a často natírat, je to zvláštní ale připadá mně, že nádražní prostředí žere povrchové nátěrové hmoty třikrát rychleji než na jiných objektech.

Ještě jednou se omlouvám za možná syrový popis mého nedělního rána v nehostinném prostředí ale kdybych vypustil z nadpisu jméno města, ozvalo by se daleko víc lidí z měst, obdařených podobnými nádražími.

Příjemný den přeji! pospa

0 0
možnosti
JD

pedr64

15. 4. 2008 10:33
kroutit biskupem

skvělé pojmenování nejdebilnější atletické disciplínyR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy