Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TF

creeters

6. 4. 2008 10:56
Vzdy kdyz vidim toto tema, musim se smat :D

Je neuveritelne, jak je toto tema vzdy popularni a jak si kazdy mysli, ze cestine rozumi a co by s tim delali, kdyby mohli :D. Z meho pohledu je SMS jen trapnou spickou ledovce. Mozna existuji maniaci, kteri denne napisi 100vky SMS, ale mnohem vice textu a mnohem zkomolenejsiho se pouziva v uplne jinych stylech komunikace. SMS je bohuzel verejne vdecne tema, kteremu rozumi kazdy a nikde nemusite nic vysvetlovat :(.

Pokud se pohybujete po nejakych forech, chatech, komunikujete skrze IMka nebo emailem, nemohlo Vam uniknout, ze je zde mnohem vice textu - lide se snazi vice zkracovat, aby mohli vyjadrit myslenky rychleji a v co nejmensich mnozstvich textu :).

0 0
možnosti
P

pospa2006

6. 4. 2008 17:43
Re: Vzdy kdyz vidim toto tema, musim se smat :D

Ale tohle přece nebylo vůbec o sms. Nemůžu přece člověku, který je ochoten číst cosi o esemeskách, citovat z Franze Kafky, který podobné myšlenky  napsal do textu, zveřejněného už před osmdesáti lety, aniž by tušil, jakou technickou formu dnes jím popsaná role poslů bude mít.

Tohle bylo jen povzdechnutí nad podílem mé generace na zrození věku, v němž se nesmyslně šetří čas, kterým se o chvíli později ještě nesmyslněji mrhá. Kam spěchají všichni ti, o nichž víme, že se snaží myšlenky vyjádřit co nejrychleji a v co nejmenších množstvích textu?

Co se týká mě sama, já mám slova rád, čím víc tím líp, jen musí za nimi být myšlenka nebo krása. Fóra a čety toho, čeho já si na lidské řeči a písemnictví cením, přináší velmi málo a převážně u začínajících autorů se často jedná o bohapusté plagiáty, o nichž tihle "autoři" ani netuší,že plagiátem jsou, protože se nenamáhali zjistit si, co v jejich oboru už jiní zveřejnili.

Tak, a teď si myslím, že už jsem vám dost protivný, abych mohl přestat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy