Diskuse

Cizincem doma.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

saturninka

16. 4. 2008 14:05
flast

ja felmi mam rat moje flast bohemia;-D

0 0
možnosti
AH

nyny.

16. 4. 2008 13:19
no každému podle jeho vkusu

vy jste upřednostnil byt před domem, my naopak. A to proto, že z okna jsme viděli domy a střechy průchodů a dvory s popelnicemi (nejryzejší centrum velkoměsta).Vyjdete z budovy,kolem samé kamení, nasednete na tram a vystoupíte v jiné kamenné ulici před budovou zaměstnavatele, cesta zpět, to samé. Jaké je roční období jsem zjišťovala jen při služebních cestách. A když už mi z toho začalo hrabat, já koukla na barokní fasádu sice,ale bylo mi zvracivo, tak jsme utekli do domečku se zahradou. Zimu vždycky nějak přežiju, ale jak je teplo, tak na zahradě žiju.Tož tak.Sice se mi taky nelíbí podnikatelské baroko, ostatně ani oceňované moderní stavby, nicméně nechť se každý obklopí zahradou v jakém je mu milém duchu.

0 0
možnosti
P

pospa2006

16. 4. 2008 16:55
Re: no každému podle jeho vkusu

jak říkáte, já utekl z hospodářství, kde jen v zahradě za domem bylo na stovku stromů, tam bych zemřít nechtěl, navíc každý kámen mně tam připomínal smutný osud mých předků, který jim do životní cesty postavil zkoušku v podobě socializace a likvidace

našel jsem si malé město, kde se dívám z okna bytu na stromy a do lesa je to deset minut pěšky, větší už pro mě není to pravé ořechové

takže buďme každý spokojený se svou volbou ale právo brblat mně můj věk už snad dává

nebudete se divit, když příště budu nějaký takový dům opěvovat, že ne? prostě píšu, na co zrovna teď myslím a příště budu zase psát o tom, co mě bude napadat pak, máme na to úsloví: Řeč se mluví, voda teče

hezký den vám přeji

0 0
možnosti
P

philipe

16. 4. 2008 12:55
pro autora

Nevážený,to je simplicismus par excellence, co jste tu publikoval.Pokud se ti "cizinci" přijedou podívat na rodnou hroudu,tak určitě ne proto,aby komunikovali s takovými individuii jako jste Vy.A určitě ne proto,aby si koulili špek nebo vaše víno.Možná jsou mezi nimi takoví ale ti tvoří zanedbatelnou menšinu a neposkytují důvod,aby se o tom psalo.Lidé,kteří vědomě odešli brzo po 1948 už asi povětšině nežijí a ti,co odcházeli po 69-ém utíkali před žalářem.Ti, kteří nebyli pro lenost či jiné "kladné" vlastnosti schopni se na západě etablovat jsou už dávno u vás "doma"zpátky,jsou teď nesmírně "chytří"a hrají si na velké světáky a znalce západu,kde neuspěli.Zbývají jen ti,kteří se nevyrovnali s tím milieau,ve kterém se za hranicemi své vlasti pohybují a trpí nostalgií po "krásných,zlatých časech",když byli mladí.Ano,jsou to snílci,kteří dříve nebo později utrpí zklamání při opětované konfrontaci s nynější česko-moravskou společností.To je k pláči,ano,nad morálním úpadem těch,kteří zůstali.

0 0
možnosti
P

pospa2006

16. 4. 2008 13:15
Re: pro autora

philipe, buď jsem v bezvědomí psal já ten text nebo jste v bezvědomí vy četl, kde tam probůh padlo slovo o emigraci?

Já mluvím o rodičích, jejichž děti odešly za snadnějším živobytím do velkých měst v Česku, převážně do Prahy samotné a jejího okolí. Tyhle dnes dospělé děti se dnes často vracejí z měst zpět do vesnic a mluví o tom, ja moc "milují" svou rodnou hroudu a tradice.

Říkáte, že v roce 1969 utíkali lidé před žalářem? Kolik Vám tehdy bylo? Mě invaze v srpnu 1968 zastihla v zahraničí a nebylo tehdy nic snazšího než tam zůstat. Ale jak říkám, o emigraci nebylo v tomto textu ani slovo.

Plačte tedy nad morálním úpadem těch, co zůstali a přemýšlejte o tom, proč třeba takový pan Werich nezůstal s panem Voskovcem v Americe a vrátil se do toho českého morálního marasmu.

Když mám zdůvodnit někomu, kdo za to stojí, proč jsem nikdy neodešel a ani o tom nějak vážněji nepřemýšlel, použiju zpravidla slov pana Wericha o kuličkách. Vám ovšem netřeba ničeho vysvětlovat, Vy víte vše.

0 0
možnosti
VL

Vladimír LaChout

16. 4. 2008 11:26
Buchlov

Tak to je vskutku náhoda. Zrovna jsem dopsal svůj článek Je Moravan lepší než Čech. Sedím ve své pracovně a z okna koukám na hrad Buchlov, který jste použil jako fotku do svého blogu. Už jen za to vám dávám karmu :-)

0 0
možnosti
P

pospa2006

16. 4. 2008 12:03
Re: Buchlov

Díky, tehdy jsem v zámeckém parku venčil naši nevidomou babičku a napadlo mě zoomem prokouknout skrz borovici a zkrátit celé údolí a louky pod Buchlovem. Není to nic moc fotka ale pokud přivolává takové náhody, tak je začarovaná, abyste věděl.:-)

Příjemný den z Uherského Hradiště Vám přeji!

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy