Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ochrana spotřebitele podle ČSSD – kecy, kecy!

ČSSD musí zaplatit Altnerovi,chce si najmout poradenskou firmu z USA k volbám,politický důchod se blíží a rozežraní a zkorumpovaní politici potřebují zajistit sebe a své rodiny na standard,na který jsou zvyklí. Jak toho dosáhnout?

Sobotka s Mládkem, dva nejhlasitější ochránci spotřebitelů, na to přišli a udělali si z ochrany spotřebitelů obrovský kšeft. Tito dva bratři v oranžovém triku pusou ochránili miliony spotřebitelů před vším možným i nemožným, ale skutek utek. A tak si tito dva pánové z ČSSD našli organizaci (ČOI), která ví, kde špinavé peníze jsou. Asi chtěli těch organizací víc, ale například ČTÚ se nenechalo od pana ministra Mládka k něčemu podobnému donutit. A tak musel pan ministr Mládek přes své ministerstvo dělat kroky sám v neprospěch spotřebitele. Ať už je to udržení vysokých cen u roamingu, udržování drahých služeb mobilních operátorů, apod. Tyto aktivity určitě byly velmi dobře ohodnoceny a velká kapsa se asi pěkně plní. A tam, kde se panu ministrovi podařilo obsadit organizaci (ČOI) svými věrnými a bezcennými, tak tam to funguje jedna paráda. A jednotliví zainteresovaní ředitelé inspektorátů toto s nadsázkou přirovnávají k prodávání odpustků hříšníkům.

Začneme u prodávání odpustků u nejznámějšího a mediálně nejsledovanějšího případu „Šmejdi“. ČOI zjistila, že navrhování obrovských pokut je přijímáno ze strany lidí kladně, neboť kdo by chtěl nechat okrádat staré a bezmocné, protože i my jednou budeme staří a bezmocní. Ale jak toho využít? Za co nabízet prodejcům předražených dek a hrnců odpustky? A páni bezectní na to přišli. Tak vybrali naivního důchodce, který dlouho v České obchodní inspekci pracoval a sám zažil, jak na plno lidí z jeho okolí dopadlo agresivní chování těchto prodejců, které ve svém důsledku vedlo, že celý zbytek života museli ve splátkách splácet svoje úvěry a následně to musely doplácet jejich děti. Tak když dostal nabídku pomoci proti šmejdům, jezdil jako inspektor po kontrolách předváděcích akcí, a jak se domníval, chránil spotřebitele. Ředitelé a ústřední ředitel ho plácali po ramenou a říkali mu, jak má obrovská zjištění, jak ty chudáky důchodce a sociálně slabší chrání. I pan jeden z mnoha náměstků z MPO ho chválil, dokonce se dostal až k panu ministrovi. Ale ouha! Ten důchodce se dostal k úředním záznamům, které popisovaly zjištění u kontrol Šmejdů a najednou vidí, že tam ta obrovská zjištění nejsou, a že na tom úředním záznamu není jeho podpis, že ho tam někdo napodobil. A tak se rozhodne s tím bojovat. Ale ty odpustky musely být tak vysoké a velké, že přestože grafologický posudek prokázal, že se nejedná o podpisy toho poctivého inspektora, tak ČOI tvrdí, že jsou to podpisy jeho, že nic šetřit nebude. A pan ministr Mládek, tak ten to zamítnul úplně. On si přece tu ČOI-ku nenechá rozklížit! A co je nejjednodušší? Poctivému inspektorovi neprodlouží smlouvu, zdatný tiskový mluvčí poplive jeho osobu a navíc mu řeknou mezi čtyřma očima, že v České republice ho už nikdy nikdo nezaměstná, neboť ČSSD a ČOI  by takovému odvážlivci udělali ze života peklo. A když se inspektor domáhá šetření, tak pan Mládek (ČSSD) stojí za svým bezcenným, nic se šetřit nebude, pan bezcenný je stejně slušný a poctivý člověk jako já. A co na to pan předseda vlády za ČSSD pan Sobotka? Tak ten ví, že Mládek je stejně slušný a poctivý jako on, takže se nic šetřit nebude.

Dalšími pány na holení jsou úvěrové firmy. Před třemi roky se zjistilo, že úvěrové smlouvy s poplatkem za sepsání smlouvy v autobazarech jsou úplně špatně. Nejenom, že mají špatně nějaké RPSN, kterému tehdy lidi moc nerozuměli, ale hlavně měly špatně uváděny částky, kolik si spotřebitel vlastně půjčí, kolik zaplatí a kolik vlastně přeplatí. A tak naši dva bratři v oranžovém triku se dohodli s pány bezcennými, že budou tvrdit, že je špatně jenom RPSN a budou dělat kontroly pochybným způsobem, aby je soud mohl případně shodit, a naši bratři v oranžovém triku to pokryjí na ministerstvu a v poslanecké sněmovně. A protože za toto se pravděpodobně vybírají velmi tučné odpustky, mluví se až o pěti procentech z nevybraných pokut a z odškodnění, které by podle zákona měl dostat spotřebitel, tak Sobotka v Parlamentu lže, uvádí nepravdivé informace, aby vše zakryl, Mládkovo ministerstvo lže a kryje ČOI a nedopustí žádnou kontrolu. A že si támhle někde někdo skočí z mostu, že se díky této prasárně dostal do dluhové pasti, tak pánové ze socdem řeknou, neměl si půjčovat.

A na odlehčenou bych rád poděkoval MPO, že čte mé blogy, a že vkládá svůj komentář proti mým nepravdivým výrokům, a to ne že zneužili zákon o státní službě a že pro úředníky dosazené ČSSD zákony neplatí, s tím pravděpodobně souhlasí, ale ohrazují se proti tomu, že pan Ing. Vladimír Bártl, MBA byl dosazen do pozice náměstka panem Mládkem, tudíž ČSSD – viz můj blog „Sobotkova ČSSD – rakovina demokracie v Čechách“. Chápu, že na tak velkém ministerstvu, které má tak nepřeberné množství náměstků uniklo, že pan ministr Mládek udělal z pana Bártla náměstka – Otázky Václava Moravce a oficiální odpověď MPO, kde na hlavičkovém papíře MPO má Bártl funkci náměstka. Dokument ze dne 26. září 2016 pod Č. j.: MPO 47718/16/41300/41000.

Toto snad vypovídá o tom, co ČSSD udělalo s Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Pane Sobotko, už nevím, jak Vám mám říct, abyste se chytil za nos!!!

 

Autor: Jiří Pěkný | pátek 17.2.2017 12:49 | karma článku: 47,18 | přečteno: 13831x
  • Další články autora

Jiří Pěkný

Česká obchodní inspekce vstoupila do předvolebního klání

Zákon o státní službě měl přinést odpolitizování státní správy, avšak ČSSD využila tento zákon k zaparkování svých členů a sympatizantů ve státní správě a tito úředníci nyní v předvolebním období splácejí svoji loajalitu ČSSD.

25.7.2017 v 22:55 | Karma: 44,79 | Přečteno: 20617x | Diskuse| Ekonomika

Jiří Pěkný

Zloděj křičí: „Chyťte zloděje!“

Pan Sobotka se svými spolustraníky z ČSSD by si nejdřív měli zamést před svým prahem, než začnou plivat na druhé.

3.5.2017 v 23:36 | Karma: 44,97 | Přečteno: 13875x | Diskuse| Ekonomika

Jiří Pěkný

Sobotkova ČSSD - rakovina demokracie v Čechách

Zneužívání zákonů ze strany ČSSD pro své členy a jejich sympatizanty nápadně připomíná rok 1948. Zákon o státních úřednících měl za úkol odpolitizovat státní správu a umožnit fungování státní správy...

3.1.2017 v 20:25 | Karma: 43,77 | Přečteno: 7011x | Diskuse| Ekonomika

Jiří Pěkný

Úředníci dosazení ČSSD – mafiáni nebo trafikanti?

Je otázkou, zda Sobotkou (ČSSD) a Mládkem (ČSSD) dosazení státní úředníci jsou jenom trafikanti, o které se strana postarala...

9.12.2016 v 18:06 | Karma: 43,92 | Přečteno: 8258x | Diskuse| Ekonomika

Jiří Pěkný

Česká obchodní inspekce tancuje, jak ČSSD píská

Ústřední ředitel České obchodní inspekce Ing. Bezecný byl probuzen ze svého nečinného spánku a na pokyn svých chlebodárců z ČSSD prokázal svoji absolutní nekompetentnost a bezbřehou loajalitu vůči ČSSD.

25.11.2016 v 19:19 | Karma: 42,20 | Přečteno: 5132x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9272x
Jsem občan, kterému není všechno jedno a chci to změnit. Neumím sedět se založenýma rukama a dívat se, co se děje okolo, aniž bych se k tomu vyjádřil.

Seznam rubrik