Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiří N

8. 9. 2011 21:28
můj vstup do diskuse

Vážení diskutující, omlouvám se, že jsem dosud na Vaše příspěvky nereagoval, neboť právě dnes jsem splnil podmínky diskutujícího. Takže k Vaším názorům se rád vyjádřím, pokud to bude třeba. Děkuji za otevřenost. Hezký den.

0 0
možnosti

petrph

7. 9. 2011 7:28
ale kvůli této představě přece Ježíše ukřižovali

Židé se ve vztahu ke svému Hospodinovi cítili jako vyvolený národ, kterému Hospodin ve všem pomáhal a pomáhal jim porážet  jiné národy. Kázání mladého Ježíše, že Bůh je tu pro každého kdo přijme křest, ať je z jakéhokoliv národa, jakékoliv rasy jakéhokoliv stavu jim muselo znít jako bohapusté rouhání. Na kříž s takovým kacířem...

0 0
možnosti

Bouše

7. 9. 2011 5:13
Pane Nývlte, nevíte, co teď dělá Macháně?

;-)

0 0
možnosti

Jiří N

8. 9. 2011 21:35
Re: Pane Nývlte, nevíte, co teď dělá Macháně?

No, velmi mě Vaše poznámka pobavila v dobrém slova smyslu. Dost často mne lidé častují těmito poznámkami a přiznám se, že mi to dělá dobře, neboť např. pana Čepka mám ve velké oblibě. A k Vaší otázce: Macháně se vydává za Jiřího Nývlta a píše blogy, protože Jára Cimrman zjistitl, že jaksi zanedbával duchovní rozvoj lidí a má teď v úmyslu vše napravit.;-)

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

6. 9. 2011 23:19
jestli ten váš spasitel existuje

nemohl by nám trochu píchnout se zkorumpovanou republikou? Teď by se to zrovna celkem hodilo. Odměn za branou nebeskou se za to dobrovolně vzdám. :-)

0 0
možnosti

Jiří N

8. 9. 2011 21:48
Re: jestli ten váš spasitel existuje

No, víte, já si myslím, že on nám pomáhá, ale jaksi mi to odmítáme. Ta naše republika není prázdná nádoba, jsme to my všichni. Takže jak jinak nám může pomoci, než skrze nás samotné?! Budu se sám o to snažit:-/ a rád se vzdám rovněž jakýchkoliv zásluh (proto se takové věci nedělají, že?)R^

0 0
možnosti

apoc9

6. 9. 2011 22:22
Mezi náboženstvími jsou rozdíly

Např. Vaše milované reiki, doslova přeloženo z japonštiny "energie duchů", je zcela neslučitelné s křesťanstvím. Pokud vezmete všechna náboženství a odeberete to v čem se liší, pak nezbude nic.

0 0
možnosti

Jiří N

8. 9. 2011 21:53
Re: Mezi náboženstvími jsou rozdíly

V knize Gregga Bradena: MATRIX - božský zdroj, možná najdete odpovědi na Vaše otázky a na to, že se slučitelností křesťanství (nebo jakéhokoliv náboženství - lépe řečeno víry) a reiki je to možná trochu jinak než sám očekáváte. A s okleštěním všech náboženství možná zbyde minimum, ale oddělíte právě 100%-ní podstatu všeho. Ale docela vaši úvahu chápu, jen se na to dívám z opačné strany a proto mi vychází opačný výsledek! Ale děkuji.;-)

0 0
možnosti

Inzheim

6. 9. 2011 22:19
Samozřejmě

člověk je svobodným tvorem a každý se potká s vírou v Boha. Ti pyšní a necitliví se mu vyhnou, pyšně hlásají, žiji poctivě, nekradu, nepodvádím a když tak mnohem méně než ten a ten. Většinou se potkají s vírou ještě jednou, někdo-- až je moc pozdě. Znám moře případů, že z lůžka prosili o kněze, ikdyž se svým pohanstvím až chlubili. Nespoléhejte se na poslední hodinu, proberte se včas a v klidu. Bylo mockrát řečeno, ikdybys celý svět získal a mne si zapřel, nic jsi nezískal.

0 0
možnosti

Kru.El

6. 9. 2011 23:51
Re: Samozřejmě

Věřící se zase pyšní Bohem a osobním poznáním vůči němu. Dobro nechápou jako lidskou přirozenost, ale důvod k posmrtnému nároku na spasení.

0 0
možnosti

Urb - Uničtoženie vraga

6. 9. 2011 22:11
Tak tohle snad už vývojem lidstvo překonalo

Dětem a později i vnoučatům, když jsme šli kolem kostela, tak na dotaz, co to je, tak jsem je učila, že to je monumentální památka lidské hlouposti. Sami lidé spali s dobytkem a peníze mrhali na obrovský slepenec z kamenů a cihel, jen aby tam mohli klečet před sochou.

0 0
možnosti

lesicatko

6. 9. 2011 22:20
Re: Tak tohle snad už vývojem lidstvo překonalo

Prave naopak - dnes ľudia viac veria na ezoteriku, bio, eko a iné naboženstvá mrhajú peniaze na zjavne iracionalne ciele. Presne v zmysle ten , čo neverí ničomu, uverí hocičomu. Potreba veriť / niečomu /je antropologická konštanta, menia sa akurat kulisy

0 0
možnosti

eldaha

6. 9. 2011 22:10
Vážený pane,

vycházíte zřejmě z přesvědčení, že cesta k duchovnu vede pouze skrze náboženství. Nesouhlasím s Vámi. A ani to materiálno bych zcela nezatracovala, není mi známo, že by věřící žili ze vzduchu. Jako ve všem je prostě dobré zachovávat  přiměřenost. To mi ovšem říká můj rozum, nepotřebuji k tomu církev.

1 0
možnosti

Jiří N

8. 9. 2011 22:12
Re: Vážený pane,

Naprosto s Vámi souhlasím, velmi dobře jste pochopile smysl mého blogu. Děkuji.R^

0 0
možnosti

Kovac10

6. 9. 2011 21:58
Pane autore

náboženství je ten největší hnus, co lidstvo kdy vynalezlo. V jeho jménu umíraly a umírají denně tisíce lidí ve válkách ve jménu boha. Osobu Ježíše Krista vidím jako historickou, ale že to byl nějakej bůh je totální kravina. To je daleko pravděpodobnější, že existuje UFO než bůh. Kor církev a organizovaná víra, to je hloupost na entou. Desatero je jen seznam toho, co dodržuje každej slušnější člověk a tudíž nejde o nějaký přikázání či jak tomu říkáte. A chodit v neděli do kostela a modlit se? Proč? Kdyby bůh náhodou byl, tak pokud je spravedlivej, tak pozná, jakej jsem člověk a nepotřebuje, abych v něj věřil a modlil se. Jestli to potřebuje, pak spravedlivej není a takovýho boha nemá smysl uznávat. Ale to jen tak na okraj. Náboženství a víra je jen a jen blbnutí lidí a vymejvání mozku

1 0
možnosti

lesicatko

6. 9. 2011 22:07
Re: Pane autore

No a teraz si to preložte - naboženstvo totižto vzniklo a hralo ulohu ako kompetetívna výhoda, akékoĺvek naboženstvo totižto hra úlohu tmelu v spoločnosti a ano, človek je mýtofilna a hodne iracionalna bytosť bez naboženstva by zrejme ani nedosiahol toho pokroku, ktorý vidíte. Akakoĺvek spoločnosť bez naboženstva degenerovala, komunizmus, ktorý sa programovo usiloval odstraniť naboženstvo zo spoločnosti tiež neuspel a dokonca ani proklamované ateistické ČR nie je o ateistoch / tých je malo, okolo 20 % aich podiel s časom nestúpa, prace sociologa Vida/ ale v ČR je to o príklone k iným formam viery , cez neregistrované cirkvi, napr ezoteriku. Takže sorry, bez toho "hnusu" sa ĺudstvo nezaobíde, pretože je na to stavané.

0 0
možnosti

tomasz.

6. 9. 2011 21:46
Věřící x nevěřící

"Jeho odkaz však nebyl určen jen křesťanům, ale snad právě ještě více

nevěřícím, kteří žijí bez vědomé přítomnosti víry a bez zjevné snahy

důsledně dodržovat celospolečensky uznávané morální či etické zásady." Tudíž my nevěřící jsme nemorální bez špetky vychování? Kdo je věřící je ten správný a hodný a kdo je nevěřící, tak ten se neumí chovat a je ten špatný?

2 0
možnosti

lesicatko

6. 9. 2011 21:58
Re: Věřící x nevěřící

Však moralku definuje spoločnosť. takže preložené z autorovho new speaku "celospoločensky celospoločensky definované zasady. Samozrejme, že tam je niečo navyše :)

Mimochodom, neveriaci neveria ? ja len, že možno neveria v Boha, ale žeby neverili ani na lasku, ani na dobro, ani na nejaký iný koncept - no to by fakt boli zúfalci...

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 853x
Chci dělat vše, co lidi sbližuje a nikoliv rozděluje.

Seznam rubrik