Diskuse

Včera a dnes

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

A vy někoho takového, kdo by si přál politický návrat před rok 89 znáte?

Já ne.

A že se lidem současný lichvářsko-exekutorsko-mafiánský kapitalismus nelíbí, já velmi dobře chápu. Ani mne nijak neeuforizuje.

Nic to ale nemění na tom, že je fajn, že jsme se zbavili socialismu sovětského typu.

Politici velmi rádi používají následující lež a manipulaci - řekl něco pozitivního o minulém režimu (třeba že se tolik nekradlo) a to znamená, že si přeje jeho návrat. Není to pravda, on jen řekl, že minulý režim neměl jen stinné stránky a nic víc.

Když řeknu, že moje minulá manželka pekla lepší bublaninu, znamená to snad, že se se současnou manželkou rozvedu? Nesmysl, ale stejný jaký používají politici, aby dali najevo, že jsou lidé, kteří si neváží že "žijí ve svobodě" a že je třeba pořád s pohrobky minulého režimu bojovat. Bojovat s neexistujícím nepřítelem je fajn - vždycky musím vyhrát - a nasbírám tak snadno politické body...

2 0
možnosti
PM

Pane Jiří,ja v životě nebyl ani hvězdička,ani pionýr,ani ve straně to by mne táta nikdy nedovolil a dodnes jsem za to rád.

Za komunistů nebylo možné dostat se na VŠ bez toho aby táta nebyl ve straně.Poté jste nedostal odpovídající práci pokud jste do strany nevstoupil.Doufám se mnou souhlasíte?Pokud ne můžu to potvrdit protože jsem to zažil na vlastní kůži.

Kdo od roku 1989 vládne téhle republice?V drtivé většině převlečení komunisti.Komunisti kradli ale věděli že u vesla budou dlouho.Dnešní překabátníci vědí že jsou u koryta jenom na pár let takže až jejich domovská stran u voleb skončí je potřeba změnit stranu aby bylo opět dobře.Prostě ten komunismus v nich je pořád.

Nakonec jenom poznámka o naší "vysoce výkonné ekonomice"  Kdyby naše ekonomika fungovala kapitalistickým systémem tak lidi nemusí jezdit do Německa nebo do Polska nakupovat levnější zboží.

Takže Váš příspěvek hodnotím jako černobílý.V mnohém mi připomínáte mladého muže

 jménem Cvalda ale jako protipol.

1 0
možnosti
PC

proc myslite ze by v ryzim kapitalismu lidi nekupovali levnejsi zbozi jinde kdyby meli moznost?

0 0
možnosti

Až bude stát pobyt v lázních 1 200,kč, tak zcela určitě všichni kompletně zapomenou, jak bylo za totáče príma:

V r. 1963 21dennípobyt v Lázních Jáchymov přišel generála Příkryla, fyzicky pracujícíhov okurkárně za cca 1000 Kčs měsíčně na 1 200 Kčs, dnes v lázníchsamoplátci za jeden den zaplatí minimálně 1 200 Kč, dnes by zaplatil  24 000,-Kč, a to minimálně

Jeden den přišel  pana generála na cca 60,-Kčs, dnes by muselzaplatit 20krát tolik. To znamená, že aby ho tento výdaj bolel stejně jakotehdy, musel by dnes vydělávat v té okurkárně na stejném místě 20 000,- Kč. Jinak řečeno, i v tomto případě by kolač, který by si dnes za tentoměsíční výdělek mohl koupit, byl by po stránce kvantitativní jakov r.  1963. Netvrdím, že dnes tenkoláč není chutnější a kvalitnější.

V roce 1958 bylaprůměrná mzda zaměstnance v národním hospodářství 1277 Kčs, mzda dělníka vprůmyslu 1325 Kčs a průměrná mzda zaměstnance v zemědělství činila 1074 Kčs.

http://www.psp.cz/eknih/1954ns/stenprot/030schuz/s030014.htm

0 0
možnosti
PC

za me karma, dnes se muzu venovat svym konickum a jedine co na to potrebuji je udelat si cas. Driv bych nejdriv musel lezt rezimu do zadku, byt kadrove spolehlivy, narodit se do spravne rodiny a pak by mi to mozna soudruzi dovolili ale jen v mire jaky by se to libilo jim.

1 0
možnosti

Fakt opravdu jste se nemohl věnovat sbírání známek. Někdy v 80. letech jsem se setkal s pánem, který se mi chlubil, že si takto vydělal na Mercedes díky dopisování s kapitalistickou cizinou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
.

Seznam rubrik