Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

antipravdoláskař

19. 2. 2012 19:07
Když to vezmete do důsledku,

budete za největšího rasistu... Totiž nejen vězni parazitují na státní kase..,. ale i naprostá většina našich nedotknutelných spoluobčanů, kteří by v případě existence a důsledného uplatňování protizločineckých zákonů... měli být téměř pořád ve vězení... Ne za to jak vypadají a jaký mají původ..., ale za jejich soustavné kriminálnické chování...! V příštích volbách by snad mohla projít politická reprezentace s programem: zločinec patří do kriminálu třeba i s drastickými podmínkami výkonu trestu... a kdo může pracovat a práci odmítne, ten ať nejí se všemi důsledky z toho pro něj vyplývajícími... K tomu ještě změnou zákonů umožnit slušným a bezúhonným občanům obranu svého života, zdraví a majetku i za cenu fyzické likvidace zločinců páchajících trestnou činnost...! O to větší úsilí by pak měl stát věnovat péči o staré, nemocné a nemohoucí lidi, kteří celý život pracovali a neporušovali zákony...!

7 0
možnosti
M

mmaaxxxoo

19. 2. 2012 18:55
....

Po výkonu trestu má vězeň, za pobyt, stravu atd. vůči státu dluh, který musí zaplatit. Proto se odpovědní vězni snaží získat práci, aby ten dluh byl co nejmenší. Stejně tak musí zaplat advokáta ex offo, který mu byl přidělen.

Takže váš článek je neznalost.

Někde jsem četl, že si vězni stěžovali, že výdaj na jejich stravu je nižší, než výdaj na stravu pro služebního psa. Jestli je to správné - nevím.

1 0
možnosti
SČD

svědomí černých duší

19. 2. 2012 19:11
Re: ....

Tak ať strčej pysky, psovi do tý misky. Než si líznou do svý huby, zakrvácej psovi zuby...!;-):-P

2 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

19. 2. 2012 18:11
Dobrá úvaha

S placením za den v nemocnici v principu souhlasím. Nemá jít o regulaci, ale určitou spoluúčast. Pacient by měl platit část ubytování, vždyť doma zčásti ušetří, tj. nespotřebuje vodu, elektřinu, topení, ložní prádlo je taky erární atd. Výše popslatku je otázka. Jistě, babička má právadu, doma jí pobyt stojí více. Jenže zas když je v nemocnici, tak nájem platí stejné, podobně i stálé poplatky za elektřinu či plyn. Určitě by šlo poplatky stanovit tak, aby se zhruba vyrovnaly tomu, co člověk běžně ušetří doma. Aby např. důchodci pak měli na zaplacení nájmu ap.

U vězňů jde o to, že pobyt tam je nedobrovolný. Takže "hotelové služby" jsou zdarma. Ale nevím, když odsouzený pracuje, snad i hradí i stravu a možná i ostrahu. Tak bývalo za socialismu. Práci měli všichni odsouzení a z toho se jim strhlo i za ten pobyt s ostrahou.

0 0
možnosti
RK

semelik

19. 2. 2012 18:41
Skvěle - takže když ležím v nemocnici, neplatím nájem,

ani služby. Máte aspoň rámcovou představu jak se platí za elektřinu, teplou vodu nebo teplo?

Pokud jste v nájemním (obecním, družstevním) nebo i vlastním bytě, platíte nájem nebo do fondu oprav ať v noci ležíte v podstatě kdekoliv.

A o "nedobrovolnosti" pobytu v lapáku by se taky dalo docela dlouho diskutovat - třeba i ve srovnání s nemocnicí.

2 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

19. 2. 2012 18:06
vězení není zdarma

platí se do výše 1.500 za měsíc pokud člověk pracuje, nebo má jiný příjem.

Pokud ten příjem nemá, tak podle mne není žádoucí, aby opouštěl vězení s dluhy. Snižuje to jeho šanci začít normální život.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

19. 2. 2012 18:15
to by ten gymnazista musel myslet, než začne psát

ano a pokud ve vězení příjem nemá, pak jej skutečně opouští s dluhy.

2 0
možnosti
JH

duch zavražděného iuose

19. 2. 2012 17:32
hmm

problém je především v tom, že pro vězně prostě není práce :-/

0 0
možnosti
V

verasn

19. 2. 2012 17:46
Re: hmm

myslím, že věznice by si na svůj provoz měly samy vydělat a ne je platit ze státních peněz.

3 0
možnosti