Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

23. 2. 2011 12:57
Nedávno jsem

viděl v televizi šot, kterak nějaký pracovník málem umřel když dělal inspekci nádrže s jakousi biomasou... reportér sice žvanil cosi o metanu a kysličníku uhelnatém - nejspíš šlo o kysličník uhličitý - a dotyčný se neotrávil, ale málem udusil. Proč to ale říkám - dotyčný si zřejmě vůbec neuvědomil, že má problém a pak ztratil vědomí. Spáchat sebevraždu tím způsobem, že vlezu do nádrže vyloněné CO2 by asi nebyl žádný problém, ani by při tom nehrozily nějaké nelibé pocity.. A netřeba se dožadovat euthanasie...

0 0
možnosti
AA

Saša

23. 2. 2011 11:06
Uvažujete chybně.

Euthanasie není právo být usmrcen.

Je to právo někoho jiného usmrtit.

A právo někoho jiného usmrtit je v rozporu s Listinou základních práv a svobod a proto nemůže být zavedeno.

Lékařům nemůže být přiznáno právo usmrtit pacienta také proto, že by se pak nedali uhlídat, aby toto právo užívali jen v souladu se svobodným a nezmanipulovaným přáním onoho pacienta. Ostatně aktivita LOK v současné době potvrzuje oprávněnost obav ze zneužití euthanasie, byla-li by povolena.

0 0
možnosti
OT

okold

23. 2. 2011 7:07
blbost

To je blbost. Svůj život mám ve svých rukou, kdykoliv ho mohu skončit. Jenže eutanazie je něco jiného. Chci po někom, aby můj život ukončil on!!!  Rozumím tomu, že ten, kdo na tom není tak, maby si svůj život ukončil sám má problém. Jelikož jsem byl vždy zapřísáhlým odpůrcem euthanazie, přesto jsem v poslední době změnil názor. Euthanazii ano. Komise rozhodne, že euthnazie je možná, lékař předepíše příbuzným smrtící koktejl a ten ať si příbuzní aplikují sami. Dát něco vypít, event píchnout injekci do svalu zvládne každý. Ať si břemeno tohoto aktu nese buď člověk sám- "máte přece právo na svůj život" nebo ať si to břemeno nesou  jeho nejbližší!! Doktor by rozhodně neměl lidi ZABÍJET!!!!!

0 0
možnosti