Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Pokud je autor vzorkem studentstva VŠE, pak mám závažné obavy o úroveň tohoto pražského gymnázia. věk 21 let. Všechno ví, všude byl a od všeho má klíče ... Bude mu trvat nejméně 15 let, než pochopí a bude ochoten hodně ze svých současných tvrzení pozměnit. S naprostým úžasem zírám, jak je možno na VŠ učit úspěšně jednostrannou propagandu a studentíci se ani nezačervenají, že by mohli použít kriticky svůj vlastní mozek, když si mají utvořit názor.

1 1
možnosti
Foto

Ne všichni, kteří mluví o volbě komunistů o jejich vládu stojí. Jde o tom, dát stávající vládní garnituře jakýsi morální políček a poslat jim vzkaz, že s voliči musí počítat a nesmí si z nich dělat srandu.

4 6
možnosti
EZ

To je podobně chytrý nápad jako léčit krátkozrakost vypíchnutím očí.

5 3
možnosti
Foto

Článek je bohužel na úrovni žáka základní školy z ročníku osmého, nikoliv na úrovni studenta vysoké školy. Chybí hlubší rozbor obou ekonomických systémů - ale kdybyste ho spravedlivě udělal, pak byste musel přiznat, že kapitalismus není "neskonale mnohokrát lepší než socialismus", ale že je horší, protože je postavený na lži a podvodu. Vynechám průvodní jevy, jako jsou nezaměstnanost a příživnictví všeho druhu, ale zmíním jeho podstatu - nadvýrobu a psychologický tlak na lidi:

Za socialismu měl každý výrobek svoji cenovou kalkulaci a všude se prodával za odpovídající, stejnou cenu - nikdo nemusel mít obavy, že ho někdo bere na hůl. Kapitalista Vám celý rok nepříliš kvalitní rifle nabízí za 699 - pár lidí nachytá a on jich část prodá. Před vánocemi doslova zneužije lidskou slabost, přidá k nim štítek "doprodej jen za 999"  a nachytá další lidi. Po vánocích přidá štítek "povánoční sleva 80% - jen 499" a prodá téměř všechny a vydělá tolik, že několik neprodaných kusů nabídne "zdarma" tomu zákazníkovi, který udělá nákup od pěti tisíc nahoru. A tak je to se vším - auta, služby, potraviny, zdraví... Všude samý klam. Kde máte tu morálku? Pravdu a lásku?

2 6
možnosti
VT

Takže za socialismu pro jistotu byly rifle pouze v tuzexu. Od 60 bonů nahoru. Bony se daly koupit na černém trhu za cenu cca 5 až 6 Kčs. Tedy za cca 350 Kčs. to bylo tehdy 1/4 měsíčního průměrného platu. Ale bylo to tak správně.

To si děláte legraci ?

2 1
možnosti
KM

Na to vám samozřejmě z obhájců komunistického sajrajtu nikdo neodpoví, protože odpověď je jediná: jejich systém byl nejen zločinný, ale taky nefunkční, protože byl postaven na špatných základech.

Spíš se od nich dočkáte v lepším případě úhybných manévrů a snahy odvádět řeč, v horším případě řady dalších hysterických výkřiků a urážek.

Vám samozřejmě karma a uznání. :-)

8 2
možnosti
Foto

P29e95t45r 29H88a49h67n

30. 12. 2012 14:28

Souhlasím a autorem beze zbytku. Je to rozežranost a to ve všech civilizovaných zemích. Všichni chtějí mít to co soused, spousta lidí se nesmyslně zadlužuje a pak pláčou na to, že stát není sociální a oni nestíhají splácet půjčky a úvěry. Pitomce prostě nelituju.

6 1
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale je jen jediná možnost, jak na vaši otázku odpovědět: Stavíte své argumenty na anekdotické evidenci a je známo, že každý vidí to, co očekává, že uvidí. Já bych mohl odpovědět svou anekdotickou evidencí, která je zase jinak zkreslená atd. Taková debata nemá význam. Ono i když použijete solidně získaná data, můžete z nich vybrat to, co lépe podporuje vaše přesvědčení, ale pak lze alespoň v diskusi namítnout, že neberete v potaz také XYZ, což na to vrhá zcela jiné světlo atd. Ale jak probůh polemizovat s vašimi pozorováními v Globusu a definicí chudoby podle vyjádření respondenta Týdne?

6 5
možnosti
PH

Pane Polák, pan autor položil velmi jednoduchou otázku: proč je socialismus ne života schopný a Vaše odpověď žádná.

5 1
možnosti
FK

Dnes jsem již obdivně poslal karmu jedné dívce, teď vám.R^

Ať si tu mnozí prskají jak chtějí. Už jenom to, že vám odpovídají na internetu potvrzuje pravdivost vašich slov.

7 8
možnosti
MM

Pane Jiří, socialismus, to jsou vzpomínky na mládí. Vše negativní vytlačeno. Je pravda, že nic nebylo, moc peněz nebylo, vše bylo šedé, ale lidé víc drželi pospolu. Dnes je to sama arogance a agrese nejen od levá do pravá, ale v celém životním bytí. Chybí etika, morálka a člověk se nemůže spolehnout ani na právo. To proto ta naštvanost, to proto se lidé ohlížejí po minulosti.

10 4
možnosti
MR

Musím potvrdit. Nevím, jestli je erekce na diskuzích zakázané slovo, ale musím potvrdit, že od doby budování reálného socialismu jsem takovou neměl.

2 0
možnosti
JP

J84a40n 43P67e84r85u52n

29. 12. 2012 23:08

Jednostranný článek chlapečka, který svá "moudra" čerpá z vrtichvostských médií.

12 12
možnosti
Foto

Proč ho urážíte, když on si přišel pro radu a odpověď. Jste klasická ukázka toho, co je tu výše popisováno.

3 0
možnosti
GK

Autore, vidite jen cernou a bilou- I v Recku byly pravicovy strany a kde je dnes Recko?

Nebo. Bavorsko CSU (Krestansko Socialni Unie). Nechte si to rozpustit na jazyku. Panbickari proti kterym v Cesku kdekdo broji, "Socialni" to je v Cesku hned srovnavany s komunismem a presto je Bavorsko jednou z nejbohatsich zemi v Evrope vubec kde lidi maji nevyssi zivotni uroven a nejmensi dluhy. A ted my vysvetlete jak je to mozny?

10 7
možnosti
GK

ted by me zajimalo proc nekdo da zaporny hodnoceni? je neco nepravda v tom co pisu a nebo si jen nekdo neschopny leci sve ego? priklonil bych se k druhe variante. Pokud s nazorem nekoho nesouhlasim tak aspon napisi proc. Kazdy muzeme mit jine nazory. Osobne bych se citil jak nejaky hulvat.

3 4
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
.

Seznam rubrik