Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lesicatko

23. 9. 2011 11:30
Načo tá bohorovnosť tvrdení ?

"K výše napsanému bych uvedl toto - žádná VYSPĚLÁ země na světě doposud nedokáže přežít jen z obnovitelných zdrojů.."

 A čo Nórsko ? Výroba elektrickej energie takmer výhradne z vodných elektrární, spolupúraca s danskom a ostatnými krajinami pri efektívnom využití veterných elektrarní, samotné Norsko stavia aj veterné elektrarne a bude mať zrejme prebytok kapacity prave z ekologických zdrojov. Predpokladám, že keby veľmi chceli, tak prežijú len z obnoviteĺných zdrojov. Ale nie to som chcel  -čo Vás nútilo dať tú absolútistickú bohorovnú vetu, že žiadna vyspela krajina nedokaže prežiť len z obnoviteĺných zdrojov ? Uplne zbytočne sste s ňou zdegradovali inak myslím výborný článok.

0 0
možnosti

debater

23. 9. 2011 12:07
Re: Načo tá bohorovnosť tvrdení ?

proč sem pořád cpete Norsko a výrobu ve vodních zdrojích, to přece nikdo nezpochybňuje. Takové Rakousko také vyrábí převážnou část své produkce ve vodních elektrárnách ale už mu to jaksi nestačí. Rakušané i Němci se ohánějí tím, jak se svými fotovoltaikami a větráky vystačí ale Německo po odstavení první části svých JE zmnohonásobilo dovoz elektřiny právě z JE z okolních zemí. Uvidíme, co s tím udělá první zima. Já myslím, že si docela zavařili.

0 0
možnosti
M

MaléPivo

23. 9. 2011 10:27
Souhlas

R^R^R^ klidně mi postavte ještě 2 temelíny mě je to jedno každý den se podívám z okna a řeknu si Hluboká stojí a Temelín kouří vše je v pořádku ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
.

Seznam rubrik