Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Astaroth

30. 4. 2011 16:11
odpudivy modry svazak

Gro je samozrejme pravda, ale co je na neporadnosti afriky spatneho? Ziji si tam stastne a kdyz je to bavi. Koneckoncu v takovem Rusku ziji belosi, zima je tam az az a presto to ma k takovemu slunnemu Bavorsku velmi daleko.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

30. 4. 2011 17:34
Re: odpudivy modry svazak

V Africe si stastne neziji nebot jich tam je moc. Uz nejde cekat pod stromem az uzrale plody spadnou primo do huby.

0 0
možnosti
MG

Rubik1

30. 4. 2011 14:51
Pravda, ale příliš zjednodušené

To, co píšete, je samozřejmě známá pravda. Nicméně je to příliš zjednodušené a nejspíš velkou roli hrají další faktory. Viz příklady vyspělých civilizací z dávné historie, jak tu někdo zmínil.

0 0
možnosti
G

Gmur

30. 4. 2011 11:33
neskutecne odpudivy clanek

treba to disciplinovane zarizovani koncentracnich taboru. R^

0 0
možnosti
S

sampis

30. 4. 2011 8:19
Nevím, jestli se váš článek líbí pseudohumanistům,

ale humanistům určitě. Je totiž krásnou ukázkou jednoduchého zobecnění a prostoduché generalizace. Naprosto ignorujete jedno z nejúžasněších období lidstva, starověk. Kartágo opravdu neleželo mimo Afriku. Egypt také není zrovna evropskou zemí. S negativním dopadem kolonizace a kulturního šoku také nepočítáte.

A krom toho, dopustil jste se velmi primitivní logické chyby. Pakliže by bylo pravdou, co píšete, pak by nemohli být afričtí černoši zneužívání coby otroci při budování blahobytu bohatého severu.

Obrázek toho proč a co se jak dělo máme i v Evropě. Země jako Francie,Anglie, Německo,  měly klid na vývoj. Oproti tomu Rumunsko (Sedmihradsko, Moldávie, Valašsko) byly hraničáři Evropy a byly první na raně. Odnesli každý konflikt s Tureckem. O devastaci východní Evropy až po slovensko, nájezdem Tatarů nemluvě.

0 0
možnosti
L

Livrak7

30. 4. 2011 8:40
Re: Nevím, jestli se váš článek líbí pseudohumanistům,

A proč by nemohli bejt zneužíváni, otroci? Když na někoho pohrozíš bičem, bude makat jak barevnej. A to by se mělo dít i dnes u některejch našich takyspoluobčanů.Vaše ligika je mínus 100 bodů. Rv

0 0
možnosti
L

Livrak7

30. 4. 2011 7:07
:-)

Tak to je absolutní prvada, ve všem co jste napsal. R^

0 0
možnosti
H

habit-.!..

30. 4. 2011 1:58
... evoluční tlak je sfiňa...

... a vymodeloval nás do dnešní podoby - řekl bych, že nejvyšším stupněm evoluce jsou multikulturalisti... evoluce si vždycky najde způsob, jak odstranit druh, který jí pomalu přerůstá přes hlavu...

0 0
možnosti
MS

kenzo

30. 4. 2011 2:47
Re: ... evoluční tlak je sfiňa...

Multikulturalisté? Pak je to sebevražedná evoluce dekadence, ve prospěch civilizací a etnik, evolučně nedosahujících ani evropského středověku! Ostatně, již dnes je to na úpadku a multikulturní neperspektivě mnoha západních států vidět! Tyto země se nestaly ani kulturně povznesenější, ani civilizovanější, ani společensky lépe organizovanými, či populačně kvalitnějšími. Ba naopak!!

http://zpravy.idnes.cz/prijmy-ve-stredoveke-anglii-byly-dvakrat-vyssi-nez-v-soucasne-africe-1jw-/zahranicni.asp?c=A101208_201940_zahranicni_stf

0 0
možnosti
GI

Gwendolyn I.

30. 4. 2011 1:07
Pohadky z mechu a kapradi

Africane,kteri pestuji/pestovali dobytek, meli pole a uspesna kralovstvi se jaksi nehodi do kramu? A co takovy Shaka Zulu z dnesni Jizni Afriky, ktery je stale povazovan za jednoho z nejlepsich generalu vsech dob? Chudy a lenosny African, se kterym si dlouho neporadilo cele britske kralovstvi? Nejde vubec o klima, jde o celkovy pristup k vzdelani a praci. Vsude najdete hlupaky a nemakacenka. Asijske narody si ceni vzdelani, chapou, proc je dulezite, proto po emigraci nuti deti, aby ve skole nezahalely, to same se deje u africkych a jinych studentu. Tyhle reci o nadrazene bile rase jsou dosti trapne v dnesni dobe. Cele je to pate pres devate. Doporucuji vice studia autorovi.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

30. 4. 2011 1:18
Re: Pohadky z mechu a kapradi

no řekněme, že jsou jisté výjímky potvrzující pravidlo.

Takže z jiného soudku. Mrkněte na gheta v americe. Někde neradno vystupovat z auta.

0 0
možnosti
K

Kozel_

30. 4. 2011 0:33
O klimatu, to jsou pohádky

Je totiž stejné klima, např. ve Vietnamu je klima taky tropické, podobné to je i v Indii. Přitom Vietnamci jsou velmi pracovitý národ, jiné národy, žijící v tomtéž klimatu, pracovité nejsou vůbec. Podobně i my a Němci. Němci jsou velmi pořádní, o Slovanech to tak neplatí. My nejsme Rusové ani Ukrajinci, ale oproti Němcům zkrátka tak pořádní nejsme. Máme blíže k Polákům. Nemá to co dělat s vnějšími podmínkami, ty jsou stejné. Naopak, Němci žijící např. v Rusku, ale i Češi - žijí v zásadě stejně, jak byli naučeni v původní vlasti. Stejná architektura, stejné hospodaření na poli, stejné vedení hospodářství i rodiny. Jak Němci, tak Češi. A lišili se od Rusů, kteří mají zas ten svůj styl. Neboli, nejde ani tak o vnější podmínky, ale o naučený systém hodnot a tradic.

I rasově, Eskymáci jsou žlutí, v podstatě něco jako asijská rasa, přestože žijí na severu, kde slunce moc není. V našich končinách je slunce daleko více, přesto jsme bílí. Vietnamci mají tropické klima, přesto nejsou tmaví

0 0
možnosti
K

Kozel_

30. 4. 2011 0:34
Re: O klimatu, to jsou pohádky

jejich barva kůže je srovnatelná spíš s Evropany. Tmaví jsou spíš Indové, klima mají podobné Vietnamu, někteří žijí naopak více na severu.

0 0
možnosti
D

dampfer

29. 4. 2011 23:51
A tak asi

teorie zcela mimo realitu, mezi Afričany jsou obrovské rozdíly, někteří jsou pořádkumilovní a celkem féroví, jiné kmeny naopak. Ve XX.století se obnovila válka muslímů k nevěrcům, k tomu změna klimatu směr sucho, OSN jako filiálka křesťanské morálky:--:""bratrská láska a dá-li ti facku--nastav i druhou tvář""--pravidelné a stále početnější konvoje s potravinami, očkovací mánií. Dnes hra na rebely s cílem emigrace do zelené a blahobytné Evropy. Tato pokřivení přirozenosti vedou k nárustu problémů a cesta ven neexistuje, zamkla ji liberální politika náčelníků pravdolásky a bezbřehých filantropů. Řešení přijde samo a bude bezohledné.

0 0
možnosti

Soininen

30. 4. 2011 0:19
Re: A tak asi

Podstatná část africké populace, to se týká především černochů, je prakticky po všech stránkách na nižším stupni vývoje (od kultury, přes technologie a způsob života). Jejich způsob života je tak nějak udržitelný pakliže to vyspělý svět podporuje, ale i tak je to na hraně. Africký kontinent je přelidněný, což má za následek exodus určitých skupin africké populace směrem do euro-atlantické civilizace. Ta se nedokáže s touto situací pochopitelně vyrovnat a nově příchozí už vůbec ne Tímto přístupem si civilizovaný svět zadělal na velký průšvih, stačí jen držet kurs. Evropa či Amerika nejsou a nesmí být zaopatřovacími ústavy v žádném případě. Jen nám to ubírá síly a je to proti přírodě a zdravému rozumu. Výhodné by bylo vybudovat mohutné hraniční pásmo střežené společně armádami Ruska a EU. Elektrika, vodní příkopy a minová pole by měla být samozřejmostí. Předpokládám, že po ropném kolapsu za 50 let by měl nastat ohromný exodus z Afrických a islámských oblastí.

0 0
možnosti

Soininen

29. 4. 2011 23:48
Autor má

naprostou pravdu, ale jsou tam některé nepřesnosti, které je třeba časem doladit. Totiž situace se má asi takto. Před 500 000 lety došlo na Africkém kontinentu k hladomoru, zřejmě díky klimatickým změnám. Z těchto důvodů byla nucena určitá část populace zvednout pozadí a hledat zdroje jinde. Nakonec potomci těchto pionýrů postupně obsadili celý svět. Proto máme tu čest zde být a zjevně se nám daří vzhledem k tomu jak se jako druhu množíme, což je dobře pokud si dokážeme zajistit zdroje. Nu tedy, část populace druhu Homo Erectus osídlila Evropu, Asii. V Evropě se Homo Erectus vyvinul v Homo Neanderthaliensis (Neandrtálec). V Africe se ale postupně z populace jedinců druhu Homo Erectus vyvinuly předchůdci moderního člověka, jež se vydali později také do světa. Přišli do styku s Neandrtálcem který byl konkurenčně méně schopnější, dosti specializovaný, což se ukázalo jako slabina, neb naši předchůdci a tak starší bratr musel stranou.

0 0
možnosti

Soininen

30. 4. 2011 0:00
Re: Autor má

Jistá teorie praví, že důležitou roli hrál rozdíl v komunikačním systému obou druhů. Předchůdci dnešního druhu člověka měli komunikační systém podstatně vyvinutější, což hrálo velice důležitou roli ve vyhledávání potravních zdrojů a rozvíjelo vůbec celkovou spolupráci v rámci druhu. Ono, se pak Neandrtálci mohlo jen těžko dařit když přicházel o důležité zdroje, nemluvě o nových loveckých a jiných technikách které přinesli naši předchůdci. V důsledku tohoto, byl Neandrtálec nucen ustoupit na Gibraltar a pak musel nenávratně vyhynout, neb nebylo kam ustoupit. I člověk dnešního typu se vyvíjí a vyvíjet jako druh bude. Lidský druh lze oprávněně dělit do poddruhů (ras). Tyto poddruhy se meze sebou samozřejmě jak se lidí. Konkrétní znaky jsou barva pigmentu, fyzické znaky a nejrůznější způsoby adaptace na dané podmínky, průměrný intelekt, do jisté míry tam můžeme zařadit i kulturní odlišnosti. Zajímavé vůbec je, že africká populace je geneticky nejrozmanitější a vzájemně se od sebe

0 0
možnosti