Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

weneto

7. 5. 2008 11:17
No je lepší si

poslechnout Cikrta než Vás, říká to samé, ale vzhledem k tomu že myšlenky tvoří a neopisuje tak má výsledný projev mnohem vyšší úroveň.

A na závěr otázečka pro Vaši mo(u)drou hlavičku - copak asi zabrání jakékoliv vládě prodat VZP když z ní bude akciová společnost?? Rozhodnutí o prodeji akciové společnosti podléhá executivnímu rozhodnutí vlády a nemusí být schváleno parlamentem. Takže bych napříště  od Vás uvítal  obdobný článek s variantou prodeje VZP, těším se na Váš příští počin;-) zatím

0 0
možnosti
JN

madqwert

7. 5. 2008 9:36
shodou okolnosti vysel dneska na aktualne.cz clanek ke

stejnemu tematu; autor na rozdil od bolsana mlejnka cetl jak vecne zamery zakonu, tak ma k dispozici i navrh paragrafovaneho zneni a z obeho mu vychazi neco zcela jineho nez mlejnkovi... bolsevik mlejnek vychazi z pouhe uvahy, soukrome vlastnictvi je nejlepsi mozne, takze to julinek dela dobre... priste by bylo lepsi seznamit se situaci, pouzit nejake argumenty a nevysla by z toho takova snuska lzi a nesmyslu jako dneska ;-D

http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=604520

0 0
možnosti
JN

madqwert

7. 5. 2008 9:02
bolsan mlejnek se hodne plete, bylo by dobre si nejprve

o tom neco precist:

1. ano, VZP ma velmi silne postaveni, ale jelikoz julinek nebrani pojistovnam jinak podnikat ve zdravotnictvi dojde k tomu, ze majitel pojistovny bude vlastnit i nemocnice, lekarny, sit ambulatnich lekaru apod. a pak uzavre smlouvy jen se svoji pojistovnou, takze misto konkurence vznikne monopol, varuje pred tim i OECD

2. zisk, problem je, ze verejne penize bude mozno vyvest ze systemu a to jak legalne (15% zisku), tak nelegalne pomoci reinvestice - staci zadat nejake studie svoji firme

3. soukrome pojistovny maji mit na provoz 4,5% misto dnesnich 3%, proc kdyz maji hospodarit lepe?

4. julinek odmitl na prime zadosti odborniku, aby penize z verejnych zdroju a soukromych byly oddeleny ;-D

0 0
možnosti
NB

j@ck

7. 5. 2008 9:04
Re: bolsan mlejnek se hodne plete, bylo by dobre si nejprve

mam takove podezreni, ze Mlejnek je diskuter Todd Bertuzzi :-P

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

7. 5. 2008 8:29
Pane Špáto

Přečetl jsem si zdejší diskusi a:

a/ Ty ostatní pojišťovny nemohou mezi své pojišťence brát i důchodce? Ale mohou, u 211 (ZPMV) na 100%. VZP ať si nechají ti, kdo po sociálním prostředí touží. Na druhé straně je ale vhodné ponechat blouznivcům šanci dát peníze podle svého uvážení těm "vydřiduššským soukromým" zdravotním pojišťovnám. A nebo zavést rozsáhlejší komerční připojištění v rámci státních zdr. pojišťoven.

b/ každý má právo na svůj názor. Vy jste si na svém blogu otevřel ústa na "hlupáky", co fandí Julínkovi. Tohle (rybízek a spol.) je jen reakce.

P.S. J@ck: Nově a jejímu zpravodajství nevěřím ani pozdrav. Kdykoliv se mluví o věcech, kterým rozumím (kvůli práci), tak mi z našich médií vychází nejlépe HN a nejhůře právě N@va. A centrum.cz není o moc lepší.

0 0
možnosti
NB

j@ck

7. 5. 2008 8:34
Re: Pane Špáto

tak ver mne, protoze ja nemocnici dacice ze zminovane reportaze znam, pracoval jsem s kolegou lekarem, ktery prave z teto nemocnice odesel. mam info z prvni ruky a od nekoho, kdo na tom neni zainteresovany. mam taky info z prvni ruky z jinych nemocnic akciovek po cele CR. treba Karlovy Vary probehly v televizi - stavky lekaru v a.s., nemocnici kvuli tunelum, snizeni platu atd. Chapu ze je ti jedno, ze cely okres zustane bez akutni pece, ale je to asocialni. Navic ty fakta z tech reportazi si muzes overit, muzes si tam sam zajet nebo zatelefonovat.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

7. 5. 2008 0:28
Mlejnku,

nežiješ ty náhodou v domnění, že si tví spoluobčané vybírají tržně své nemoe?

0 0
možnosti
KV

rybizek

7. 5. 2008 6:32
Re: Mlejnku,

mas snad Špáto statní zdravotní pojištovnu VZP, tak co tady strasis posero??!

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

7. 5. 2008 0:10
Ach ta Mlejnkova ekonomika

Už tě Mlejnku vidím, jak z bolestmi či horečkou budeš stejným partnerem jako u správky auta. Jiná prostá matematika říká, čím méně zdravotních pojišťoven, tím větší možná jednorázová výplata nejdražšího zákroku zdravotní péče, a naopak. Kdyby sis aspoň přečetl, co se řeší jinde ve světě. Tam je přesně pačný směr. Musí být hybridní, protože tam ta zisková soukromá zdravotní zařízení mají a nelze je kór v dnešní době vyvlastnit. Představ si Mlejnku, že to dělajíprávě kvůli té drahotě a nízké efektivosti. Julínkovi se zmenší nemocnost jen na papíře, protože lidé se začnou u běžných nemocí léčit sami.

0 0
možnosti
KV

rybizek

7. 5. 2008 6:38
Re: Ach ta Mlejnkova ekonomika

Bezne nemoce=lide se leci sami=lepsi prevence,zdravejsi zivotni styl. Chapu to Špáto spravně?? Znovu opakuji, mas VZP, ktera ma  nejvetsi podil na trhu a vlastni ji stat. Co mas za problem?? Z ceho mas strach, ceho se posero Špáto bojis?? Vy ustraseni, priposrani Cesi jste motor CSSD, pak vas nema vest takovy hovado jako je Paroubek. Vis, kdo je nejsnaze ovladatelnej Špáto?? Ten kdo ma strach, tedy TY. 

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

6. 5. 2008 23:41
Když je někdo nepoučitelný,

neumí číst, počítat. Neumí alespoň trochu myslet, vyrukuje s třídním bojem u protivníků. Oni sice bojují za prostý selský rozum, ale Mlejnek si mele svůj tržní boj. Mlejnku, pokud nepřibrzdíš, zřejmě zítra skončí v tržním režimu i tvé WC. Zjevně je 7 administrativ levnějších než jedna, zjevně tu nejde o vlastní peníze podnikatele, ale o peníze z veřejného pojištění, což si většina modrých ptáků plete s komerčním pojištěním. Mlejnek nepochopí, že bude mít jen dražší zdravotní pojištění, zisky bude muset zaplatit. Výhodou mu bude tzv. řízená péče bez možnosti výběru specialisty či pojišťovny a rád bude platit lékaře, jenž mu bude vysvětlovat, proč nemá čerpat zdravotní péči, bude-li ji potřebovat. S výhodou, že nebude platit poplatky, ale dražší pojištění. Jen nám Mlejnku dál plamenně kázej. Jenom prosím tě nenaser doktory, kteří by si za nové léčebné postupy mohli chtít začít účtovat autorská práva, prodávat na ně licence a tím by se ti tvoje veřejné pojistné mohlo zdražit ještě více.

0 0
možnosti
KV

rybizek

7. 5. 2008 6:31
Re: Když je někdo nepoučitelný,

demagog a profesional ve straseni ŠPÁTA. Meles kraviny Špáto.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

6. 5. 2008 22:12
Hehe

Snaha vydělat na zdraví? Zisk pojišťoven? Na úkor pacienta vážení. Docela by mně zajímalo, jak mohou pojišťovny mít zajímavou nabídku služeb a současně nízké pojistné. Dopadne to tak jako v USA, že se bude lidem péče upírat, aby pojišťovny měly zisk. Rv

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

6. 5. 2008 22:20
Re: Hehe

Co prestat strasit? Levice nepredvedla nic, co by davalo smysl, u Julinkovo planu je aspon nadeje. A ze je treba neco se systemem pojisteni neco delat, o tom snad neni sporu.

Trzni prostredi, hromada penez, v roli nabidky radoby jednotky subjektu. Pokud nebudu se svou pojistovnou spokojen nebo dostanu lepsi nabidku, proc bych nepresel?

Podle me bude situace obdobna jako u povinneho ruceni nebo mobilnich operatoru. Zazadam o prebneseni cisla - a hle, uz volaji s nejakou spesl nabidkou, jen aby si me udrzeli.

Mne se to libi. Vam ne?

0 0
možnosti
YY

Yeback

6. 5. 2008 21:44
Povídali, že mu hráli...a na modrého ptáka troubili.

Menší pojišťovny sice mají cca 4% podíl na trhnu, bohužel existují finanční skupiny, které budou mít zájem na tom, aby těch menších pojišťoven získaly více než jednu. A kdopak to v devadesátých letech doporučoval lidem strkat prachy do kampeliček?

0 0
možnosti