Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

TVaclavicek

5. 5. 2008 15:32
čssd

ČSSD si pana Švejnara rozhodně nezaslouží.

Za sto třicet let své existence nikoho tak dobrého neměli.

0 0
možnosti
TV

TVaclavicek

5. 5. 2008 15:28
pan Švejnar

Oobně se přikláním k možnosti nová strana.

Nejlepší by bylo, kdyby pan Švejnar založil novou liberálně-pravicovou stranu.

Veden tak silnou osobností, měl by tento politický směr, ve světě zastupovaný např. americkou Libertarian Party (http://www.lp.org), konečně šanci vydobýt si svůj zasloužený prostor v parlamentu.

Navíc by taková strana mohla přetáhnout voliče od ODS (pravičáci) a od SZ (liberálové) a mohla získat podporu Václava Havla.

Nebo by pan Švejnar mohl vnést nový, liberální směr do ODS. Nebo by mohl dotáhnout SNK-ED do parlamentu, což by rozhodně nebylo na škodu. Každopádně doufám, že pana Švejnara tento "výstup" našich politiků neodradil od aktivity v české politice.

0 0
možnosti
II

idneol

18. 2. 2008 16:24
Já bejt Švejnarem,

tak nebrečím u Paroubka a požádám na Hradě Klause o místo druhýho asistenta. A za 5 let by měl kvalifikaci pro presidentování jak hrom.

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

18. 2. 2008 9:38
.

Do ODS nepůjde, tuhle cestu si, podle mě, zamknul, nebo minimálně nestrčil nohu mezi dveře v době, kdy je zabouchla ČSSD svou podporou a hlásáním názorové shody.

Do ČSSD by vstoupit mohl, ale bojím se, že by skončil někde v druhé řadě, snad jako poslanec, těžko říci, jestli by ho pustili do případné vlády.

Do jakékoliv menší strany asi nevstoupí. S lidovci má sice společnou úctu ke svým den starým názorům, ale  i tak si myslím, že by se tam těžko cítil jako doma. A Zelení, kteří ho vyšátrali pro volbu prezidenta někde na akademické půdě? To bych se už vyloženě smál. Bojím se, že tam by nevydržel ani do konce roku...

0 0
možnosti

Jana

17. 2. 2008 23:43
hele

a kdo to vlastně té ČT platí? 

0 0
možnosti

Macho

17. 2. 2008 22:32
kdo?

No přece zpravodajství ČT. Je již vytvořena nová virtuální politická situace a vše připraveno. Zcela  jistě se pozítří dozvíme že VK je na hradě jen se svolením pana Moravce.:-©

0 0
možnosti

Shob

17. 2. 2008 18:57
Svejnar v politice skoncil

ODS o nej zajem urcite nema. Lidovcum je taky celkem jedno.

A o pidi stranicky jako jsou zeleni, SNK-ED apod. nema zasee zajem on.

Mozna se pokusi zneuzit Paroubek, ale to nebude dlouho fungovat.

0 0
možnosti
II

idneol

18. 2. 2008 16:26
Re: Svejnar v politice skoncil

Já si taky myslím, že je to jen taková bublina. Odjede profesorovat do USA, za 4 roky se dopisem zeptá, jestli by ještě někdo neměl zájem a nedostane ani odpověď. Mouřenín může jít...

0 0
možnosti

Jana

17. 2. 2008 15:11
otázky Václava Moravce

Dnes opět pokračovala ČT ve vytváření vlastní politické reality....!  Nechce se mi na to ještě přispívat!Rv

0 0
možnosti
T

Tom.Žeryk.Masakryk

17. 2. 2008 15:03
Špatné promo

Proč by se proti Švejnarovi někdo stavěl? Proč by se o něj někdo přetahoval? Proč by se o něj vůbec někdo zajímal? Jako "antiklaus" pohořel, takže šup s ním na smetiště dějin. Dozorčí rady a univerzity jsou přecpané takovými "osobnostmi". Proč ze Švejnara s nulovým potenciálem a projevy hodnými 20letého studenta dělat spasitele ČR? Článek je buď nepovedené promo nebo nadsázka, která je nad moje ch(r)ápání. :-)

0 0
možnosti

Macho

17. 2. 2008 22:33
Re: Špatné promo

R^

0 0
možnosti
JP

J.

17. 2. 2008 12:40
Uvidíme!

Aby se pravice stavěla proti Švejnarovi, protože byl v prezidentských volbách protikandidátem Klause, by byl zajisté holý nesmysl. Švejnar je přece jenom pravicovým ekonomem a ČSSD ho podporovala jistě hlavně v rámci protiklausovské koalice. Horší byl už pohled na Švejnarova názorová salta. Pokud se ale vrátí ke svým zažitým myšlenkám a podaří se mu nějakým záhadným způsobem dostat do vedení ČSSD, nemusela by to být pro naši republiku žádná prohra. Zajisté je nutno připustit, že se politické strany u moci střídají a po příštích volbách s ohledem na uskutečněnou reformu je pravděpodobné, že k tomu doje. Proti v současné době v ČSSD vládnoucí klice by mohl být Švejnar přijatelnou alternativou. Proto si také myslím, že jeho povolební spolupráce se současným vedením této strany je více než nepravděpodobné. Řezali by si vlastní větev! Tento člověk nemůže být tak názorově flexibilní jak by se mohlo zdát a je zvyklý formulovat vlastní názory.

0 0
možnosti

Drakobijce

17. 2. 2008 16:26
Re: Uvidíme!

No clovece, kde jste prisel na to, ze je Svejnar pravicovy ekonom. To si snad delate srandu! Nez vypustite takovou hovadinu, doporucuju, abyste si precetl neco z toho, co napsal.

Dalsi duvod - mate pocit, ze by si Zeman, ci Spidla nechali radit od pravicoveho politika?

Nenechte se zmast, ze o nem mluvi jako o liberalnim politikovi. Liberalni v Americe znamena nekde nalevo od socanu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2824x
Normální človíček, s obyčejnými starostmi a radostmi, který se na svět dívá více zprava a fandí všem kteří chtějí v životě něco dokázat, místo zbytečných tlachů.
Po prvních dvou příspěvcích i imunní proti komentářům.
Odkojen Zepelíny, Sabaty, Párply a Floydy, nesnáším seriály a big soutěže všeho druhu.
Objevil jsem kouzlo www, html, php, sql a ajaxu, nakukuji do flashů, avíček a digifotogalerií.
Novodobé rudochy a rudochy light považuji za největší hrozbu tomuto národu .....