Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Mirais

16. 8. 2012 13:52
Nic nezkazíte, když nakoupíte u soukromého řezníka

ale mám i docela dobrou zkušenost se špekáčky z Globusu. Ostatně v tomto obchodě se můžete o chuti přesvědčit sami. Vetšinu prodávaných uzenin mají i uvařené nebo upečené na ochutnání na pultě, alespoň havířovském Globusu.

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

15. 8. 2012 12:38
holt, musím spolehéhat

ne špekáčky z tesca. ale když už se na ně zavedly normy,tak jsou celkem chutné.

0 0
možnosti
JZ

Honza Ziegler

15. 8. 2012 11:17
Vynikající špekáčky

a v lepší kvalitě než byly za komunistů se samozřejmě dají koupit. Člověk ovšem nesmí čekat, že je dostane v supermarketu za "výbornou" akční cenu 40 korun za kilo. Třeba v Českých Budějovicích dělají výborné uzeniny včetně špekáčků řezničtí mistři Ziegelbauer a Novák, v Českém Krumlově zase pan Antoni. Jinak výborné kvalitní české potraviny v četně uzenin prodávají ve farmářských prodejnách se značkou Český grunt.

3 0
možnosti
OP

Bětka

15. 8. 2012 11:00
Špekáčky

Velmi dobré špekáčky vyrábí firma Steinhauser z Tišnova. Loni o prázdninách se daly kupodivu koupit v lidlu, byla to jen nějaká grilovací akce. Což značku možná degraduje,ale chuťově byly stejné jako na pultě v jejich prodejně.

Lidi zapomněli,jak chutnají skutečné potraviny, neodstředěné mléko, jogurt,někteří nejedí ani máslo, kváskový chleba aby pohledal.Jablka chceme bez poskvrnky,steně velká a barevná, mrkev podle šablony a jahody i v lednu. Máme co jsme chtěli,dobře nám tak.

4 0
možnosti
LIPB5

Lumpíí i po banánu 5

15. 8. 2012 13:14
Re: Špekáčky

v Lidlu jsou náhodou i velmi kvalitní potraviny za dobré ceny - třeba selská šunka 97% masa za 299 Kč/kg (a chutná jako za mého dětství). ale i levnější druhy předčí všechny obdobně cenové uzeniny v jiných marketech.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

15. 8. 2012 10:44
Kdo to potřebuje?

"Kdo potřebuje 20 různých salámů a 20 druhů klobásek nebo párků?" - Tady jste trefil hlavičkou o hřebíček. Nikdo. Protože z těch dvaceti druhů salámů a klobásek se stejně dají jíst zase jen ty dva nebo tři - zbytek jsou sojové makety uzenin. Ale hlavně že už dnes v masnách nemáme ty mýtické a nikdy neviděné "prázdné háky", co o nich pořád tak bájí všichni ti pětadvacetiletí pamětníci minulých dob. :-P

-

Na špekáčky jsem si zamlada moc nepotrpěl... ale když si vzpomenu, jak jsem si kdysi dávno pradávno kupoval v masně na rohu k svačině telecí párky (za dvě koruny) nebo játrovku (za bůra), tak slintám ještě dneska. Dám království za telecí párek, mít nějaké. ;-)

0 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

15. 8. 2012 10:52
Re: Kdo to potřebuje?

Telecí párek jsem už taky dlouho neviděl, ale játrovku si můžete udělat doma ( sám ji dělám taky) a s tou kupovanou se nedá porovnat.

0 0
možnosti

milinek

15. 8. 2012 10:40
Opravdický

Znám řezníka, který dělá domácí špekáčky, párky apd, jen z masa. Výrobky prodává  jen přes známé, protože nemá provozovnu schválenou EU  a oficialně tak nemůže prodávat.  Investovat do toho už nechce, je mu 70 a i tak má práce, že nestíhá. Kdo jednou ochutná, více do marketu nejde.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

15. 8. 2012 12:58
Re: Opravdický

Muze prodavat na pultiku s jasnym oznacenim, ze jde o krmivo pro hospodarska zvirata a neni urceno za zadnych okolnosti pro lidi.

0 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

15. 8. 2012 10:29
Dobrý špekáček je základní surovina

pro výrobu utopenců. Nedokážu si představit, že bych naše "plaváčky" dělal z něčeho tak podřadného jako jsou levné pseudošpekáčky prodávané v supermarketech.

1 0
možnosti
JM

superjirik

15. 8. 2012 10:43
Re: Dobrý špekáček je základní surovina

Tak to je samozřejmě správně…ale absolutní hardcore byl, když jsem v jedné hospodě viděl „domácí utopence“ z Haméčka.

0 0
možnosti

Tramp_007

15. 8. 2012 9:53
Vzhledem k vašemu věku, soudě podle fotografie,

nemůžete pamatovat dobré špekáčky.

0 0
možnosti
S

stedrik

15. 8. 2012 10:02
Re: Vzhledem k vašemu věku, soudě podle fotografie,

no a vzhledem k vašemu věku, vy už si to taky nemůžete pamatovat. Nebejt nápovědy v článku, tak se vsadim, že i špekáček byl pro vás pojmem neznámým.

0 0
možnosti
JJ

jita

15. 8. 2012 9:42
Špekáčky

Vloni na dovolené jsme potkali rodinu, kde paní říkala, že její otec je soukromý řezník. Vyrábí pocitvé špekáčky, ale má smůlu - lidé jsou zvyklí na ten šunt ze super-hyper a tyhle jim už nechutnají. Tím, že jsou opravdu z masa a špeku jsou přece jen tužší, než ty z kde čeho. A to jim vadí. Druhé co jim vadí je cena. To u mě by asi nebyl problém, tak je nebudu kupovat každý týden, ale jednou za čas. Jak se říká dobrého pomálu. K tomu pocitovou hořčici, křen, kváskový chléb a je to opravdu lahůdka...

1 0
možnosti
JJ

jita

15. 8. 2012 9:44
Re: Špekáčky

Když koukám na lokaci mísního řezníka - uzenáře a vzpomenu si na to, že paní říkala, že bydlí v podhůří Jeseníků, kdo ví jestli to nebyl krámek jejího otce...

0 0
možnosti
P

Pietrolini

15. 8. 2012 9:41
Dobrý špekáček

nahradí orgasmus. To dobrý řezník dobře ví. ;-)

0 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

15. 8. 2012 10:22
Re: Dobrý špekáček

Zkusil jsem obojí, nedá se to porovnat.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
Neobyčejně obyčejný a obyčejně neobyčejný občan tohoto společenského zřízení.

Seznam rubrik