Taky jste pozitivní?

Největší omyl v západním světě je užívání termínu "pozitivní a negativní". Obzvlášť v českém jazyce to je absolutní paskvil, který nahradil slova "kladný, záporný, příznivý a nepříznivý".

Vysvětlím zcela jednoduše a lehce.

Měl jsem v krvi nález pozitivní, ale příznivě jsem to nepřijal a rozhodně jsem se necítil kladně, ale ba naopak, zcela záporně.

Bylo mi zle i přesto, že jsem byl pozitivní.

V tomto případě to byla Borelie, aby jste si hned nemysleli, že se jedná o AIDS, jako někteří.

Pozitivita může znamenat i vaši smrt, což příznivě až tak nepůsobí.

Rozhodně slova mají svůj hodnotový význam a obzvlášť v českém jazyce mají svůj pevný a daný charakter, mají svou povahu a kvalitu určujeme my, našim přednesem, intonací a důrazem.

Pozitiv, nebo negativ, to může být třeba filmový pás a opět zcela lehce osvětlím, kde je zádrhel, že být pozitivní není to, co si myslíte, že říkáte a věříte, že tak působíte.

Takže máme pozitiv kde je černá a bílá, pokud jej tedy změním na negativ, prohodím pouze černou za bílou a naopak, kvalita obrazu a hlavně povaha obrazu zůstává zcela stejná, nic se nemění, pouze černá je za bílou a naopak.

Obraz na vás působí příznivě, nebo nepříznivě, ta událost v obraze je kladná, či záporná, ať je to pozitivní, či negativní podání.

To je český jazyk a má své opodstatnění, které většina lidí ničí tím, že si myslí, že jsou pozitivní atd.

Že většina ovšem nepůsobí na sebe a své okolí příznivě, to je už podružné, hlavní je být pozitivní, jestli záporně, nebo kladně je zcela už jedno.

Tak vás všechny prosím, opravte si to v sobě a naučte se mluvit hodnotně, každé slovo jinak rezonuje a být pozitivní, nebo negativní, to je jako být prázdný a hloupý, i když to tak nemyslíte.

A že to používají skoro všichni?

No a?

Je přeci na každém z nás, začít u sebe.

A na ezoplky nedejte, ani východní nauky nepoužívají termín pozitivní a negativní, to jenom zvrácené překlady knih a pouček o sebezdokonalování v západním světě použily zjednodušující termíny, které jsou nakonec zcela zavádějící a rozhodně k pozvednutí vaši duše nesměřují.

 

Autor: Jiří Křivánek | pondělí 30.1.2017 13:18 | karma článku: 15,45 | přečteno: 435x
  • Další články autora

Jiří Křivánek

Mě taky!

5.2.2018 v 11:52 | Karma: 10,18

Jiří Křivánek

Volby pro hlupáky

18.10.2017 v 11:59 | Karma: 8,27