Při řízení vozidel, telefonují všichni.

Je to výpověď o celé naší společnosti. Za jízdy, při řízení automobilu se většina lidí v dnešní době věnuje telemobilu, bez ohledu jakou funkci zastávají, nebo jakého pohlaví jsou. Dokonce je úplně jedno, co sexujete.

Při řízení automobilu telefonují všichni, i občas já, bohužel jsem též účastníkem každodenního silničního provozu a pokud se mi nepodaří zapnout funkci bluethoot, tak ten krám přiložím k uchu za jízdy, což sám bytostně nesnáším, ale doba si žádá své.

Snažím se ovšem tyto případy eliminovat, raději se věnuji provozu a řízení automobilu, než abych ohrožoval ostatní tím, že ztrácím pozornost u telemobilu.

Při řízení telefonují všichni, bezohledu na funkci, či povolání a ohrožují tak bezpečnost silničního provozu a nejenom jeho.

Bohužel tu bezohlednost a hlavně nezodpovědnost dospělých lidí a to mnohdy i odpovědných, vidím a vnímám každý den.

Při řízení telefonují řidiči hasičských aut, řidiči autobusů a to dokonce i ženy, matky od rodin, řidiči sanitek i záchranek, policisté, dokonce jsem viděl jednoho představitele města jak řídí automobil, k tomu telefonuje a vedle něj sedí policista a něco si čte.

Včera jeden nadupaný a vytuněný bavorák esemeskoval, ale z prava přednost nedal a takových je do kopy snad nad tucet.

Považoval bych naši lidskou společnost za vyspělou, kdyby. Ale jsem psal mnohokrát, "kdyby byly v řiti ryby".

To je pořád plácání po ramenou, jací jsme demokraté, vyspělý tramtáráci, štramáci a sexuálně pomatení bezpohlavníci, ale netelefonovat při řžízení nám nejde. Přitom ze zákona je nepřípustné telefonovat za jízdy, ohrožujte bezpečnost nejenom svou, ale i ostatních, nehledě na vaše příbuzné a děti, kterým dáváme bytostně "dospělý" příklad toho, jak sami neumíme být ani v tomhle důslední.

No a to je vše, kdo má oči ten vidí a kdo ne, ať se chytne za nos.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Křivánek | pátek 24.11.2017 9:55 | karma článku: 9,12 | přečteno: 120x
  • Další články autora

Jiří Křivánek

Mě taky!

5.2.2018 v 11:52 | Karma: 10,18

Jiří Křivánek

Volby pro hlupáky

18.10.2017 v 11:59 | Karma: 8,27