Pokrytecká slušnost, versus hulvátská sprostota?

Je jedno, jestli jsou volby prezidenta, nebo do parlamentu. Mediální skupiny s elitními jednotkami intelektuálů zaútočí na každého, kdo bude mít byť jenom opačný názor. No a co? Vždyť je to jedno, "kunda sem, kunda tam".

Mluvit hulvátsky je mnohem upřimnější a osobitější, než vystupovat na oko, jako osoba silně slušná, distingovaná a přitom neupřimná a falešná. Tato falešná slušnost je vždy mnohem horší, než ten upřimný hulvát o kterém víte, co si můžete myslet. Já osobně jsem hulvát, často kleji, oslovuji "vole" a to hlavně, pokud protějšek pozbývá u mne úcty, nebo také dávám najevo, že z jeho strany konání, nenní v pořádku, takže, hele "ty vole", na rozdíl od tebe jsem upřimný a férový, že jsem hulvát? No a? já tě nepodrazím a o tom to je, respektuji tě, i když tě oslovuji "vole", ovšem netoleruji tvůj pokřivený intelekt, chápeš?, respektuji tě jako bytost, která zde má právo na život, ale netoleruji tvou falešnou podstatu, prostě si budu od tebe držet odstup a nebudu brát tvá tvrzení vážně.

Já jedu férovku a pokud ty mne oslovíš vole, nevadí mi to, je mi to jedno, já se neurážím, nejsem totiž malé dítě, ale dokáži se nasrat jako chlap a taky podle toho jednat.

Pořád jsme si rovni, i s prezidentem i s kýmkoliv jiným.

Nikdo není víc a nikdo není lepší, protože všichni jsme víc a všichni jsme lepší!

No a tak dále.

V prezidentských volbách nevyhrála "slušnost", tedy pokrytectví intelektuálů, povýšených elit a těch, co ví nejlépe, jak za jiné rozhodovat.

Vyhrálo upřimné hulvátsví, které neopovrhuje upřimností a férovostí. To hulvátství, které je mnohem slušnější než celá, "pražská, intelektuální galérka".

To opovrhování většinou  a "obyčejnými lidmi", opovrhování referendem je tak odporné a neslušné, že je až zábavné, jak se tito lidé označují za slušné))))

Nezoufejme "my" hulváti, my "burani" z venkova, tím myslím vše mimo Prahu, máme naštěstí víc rozumu a nepotřebujeme se mstít intelektuálům za to, že nedokáží demokraticky, tedy slušně přijmout prohru svého kandidáta.

Je to k popukání, jak volby prezidenta dokáží hlavně v intelektuálech, jakože elitách, umělcích probudit ty nejodpornější emoce a jak je jako malé děti nedokáží ani trochu krotit.

No, ještě, že my "burani",  vás dokážeme zodpovědně, demokraticky zastoupit a nenecháme vás dělat ještě větší paseku, než již skrze média a to i veřejnoprávní činíte.

Uznat porážku svého kandidáta je slušnost, i kdyby co kdyby , je to víc demokratické, než nářky a vzlyky nad prohorou a přirovnávání ke konci světa, nebo holocaustu.

A vlastně, kdo je tady potom buran?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Křivánek | pondělí 29.1.2018 10:28 | karma článku: 9,74 | přečteno: 352x
  • Další články autora

Jiří Křivánek

Mě taky!

5.2.2018 v 11:52 | Karma: 10,18

Jiří Křivánek

Volby pro hlupáky

18.10.2017 v 11:59 | Karma: 8,27