Občané jako nesvéprávní idioti

Ze všech stran jde vidět, slyšet, horující "odborníky" s tím,  jak lidé nemohou o sobě rozhodovat, hlavně o odborných záležitostech, třeba jako je vystoupení z EU referendem. Hlavně Češi za posledních dvacet let jsou úplní blbci.

Samosebou, že Babiš referendum nechce, Agrofert jede přes dotace, tak jako už většina lidí, podnikatelů, živnostníků, kteří využívají různé EU programy, dotace a hlavně využívají operační program pro lidské zdroje jako hlavní zisk pro svou činnost. No tedy zisk do vlastní kapsy.

Ale vraťme se k referendu.

Takže když jsme hlasovali v referendu o vstupu do EU, to jsme byli svéprávní a odborně vzděláni, nicméně  vědomí našich občanů se za posledních dvacet let změnilo a již jsme úplní blbci, nesvéprávní idioti a o vystoupení z EU nemáme žádnou kompetentnost rozhodnout.

Úsměvné, není co na to dodat krom toho, že tito lidé, kteří prohlašují o jiných, že jsou nekompetentní, hloupí a nerozumí tomu, o čem předtím mohli rozhodnout, vám jasně dávají najevo, že vámi pohrdají.

Paradoxní je, že před hlasováním o vstupu do EU jsme jako občané měli mnohem méně informací o její výhodách a nevýhodách než nyní. V dnešní době máme už i dokonce letitou zkušenost s EU samotnou.

Přesto jsme nekompetentní rozhodnout.

Absurdní.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Křivánek | čtvrtek 8.2.2018 10:21 | karma článku: 13,15 | přečteno: 489x
  • Další články autora

Jiří Křivánek

Mě taky!

5.2.2018 v 11:52 | Karma: 10,18

Jiří Křivánek

Volby pro hlupáky

18.10.2017 v 11:59 | Karma: 8,27