Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Crawler

27. 1. 2010 18:16
Zjednodušujete a fabulujete víc jak bulvarní novináři

Místo toho, abyste přinesl skutečně podloženou a propracovanou analýzu stylu a hodnotícího měřítka Mirky Spáčilové, vytváříte konspirační teorie o PR plánu distribučních společností. Musíte pochopit, že každý recenzent je jiný, každý má jiné zkušenosti, každý viděl jiné filmy v jiné době a jinak ho ovlivnily. I to se odráží na tom, že někdy názor pár jedinců vybočí z průměru, který o filmu hlásá jeden názor. To je subjektivita, které se nikdo nemůže vystříhat a která právě činí recenzenty navzájem odlišné.

Nechci se Spáčilové zastávat, její styl a názory obecně nemusím, o to víc mě překvapuje, že někdo, kdo sdílí většinu jejích názorů, není schopen přijmout nezvratnou skutečnost, že v něčem se budete rozcházet.

Sám provozuji filmovou žurnalistiku a mohu otevřeně říct, že nějaké chlebíčky a dárečky se tzv, nepečou, můžete být rád, že ten film vidíte předem a bez nějakého nátlaku distributora si můžete udělat vlastní názor a stanovisko obhájit v recenzi.

A Protektor se mi nelíbil :-).

0 0
možnosti
AC

Adammm

13. 11. 2009 21:26
Kriticky o kritice

Ještě se mi nestalo, aby mě někdo tak vychvaloval, takže především DÍKY. Co se týče současné české filmové kritiky, tak ji rozhodně nemá na svědomí jen paní Spáčilová (starší). Její jméno v tomto oboru vyčnívá, za čímž nestojí jen tuny chlebíčků, ale i léta práce, která se po čase chtě nechtě stává stereotypem. Docela chápu, že po stovkách zhlédnutých filmů může většina z nich vypadat tzv. 60 procentně bez ohledu na jejich vzájemné srovnání. Ale je dobré si uvědomit, že působnost paní Spáčilová je omezena médiem, které ji zaměstnává. Pokud se vám její hodnocení příčí, není nic jednoduššího, než se mrknout na ČSFD, kde píší své názory uživatelé nezatížení přátelskými vztahy s ditributory nebo samotnými tvůrci... A ještě jednou opravdu DÍKY. Adam

0 0
možnosti
S

sir.HUMPREY.

8. 11. 2009 23:15
věřte Spáčilový - ušetří vám spoustu peněz

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

8. 11. 2009 9:23
Česká filmová kritika

prakticky neexistuje. Buďte v klidu. Většina těch kritiků jsou spíše hodnotitelé a občas velmi často osobně zaujatí lidé. Kromě toho i do kritiky (strejně jako např. do udílění Oskarů) proniká "Public Relations" = skrytá reklama.

Za socialismu platilo zásadní pravidlo, že co pochválí Mirka Spáčilová, na to se zásadně nechodí a naopak. Fungovalo to na 90% ;-D V tzv. demokracii tato dáma pak začala dávat průchod svým osobním dojmům naplno.

Máte pravdu, kritik by měl hodnotit téma, myšlenku, zpracování, scenář, režii, kameru, herecké výkony... novátorství, snahu o určitý pohled - přínos. Naopka by měl odhalovat prohřešky, ale pokud možno konstruktivně, aby to tvůrcům pomohlo.

Prohlásit, že někdo natořil úpadkovou komedii, asi nikomu moc nepomůže, jen si kritik hejčkal své ješité ego.

Bohužel, peávě to je základním kritériem hodnocení pro dnešní "kritiky". :-(

0 0
možnosti

debater

8. 11. 2009 7:28
Až budete

poněkud déle na světě, zjistíte, že se filmy točí podle několika málo šablon pořád dokola. Mění se obsazení, exteriéry, bohatí producenti nacpou do filmu drahé triky, ale ten základ je pořád stejný. Až začnete filmy vnímat takto, poznáte, že kolikrát skutečně za moc nestojí. Protektora jsem neviděl ale recenze Mirky Spáčilové čtu často. Mezi kritiky je jedna z mála s kterou se nejčastěji ztotožním a když ne, vůbec nic se neděje. Mám vlastní názor a ten mi ona nebere, stejně jako já jí ten její.

0 0
možnosti
A

akki

8. 11. 2009 0:08
Bože, vy jste hloupý!

Že nesouhlasíte s něčí kritikou je normální, ale vidět za tím temné síly chlebíčků a jiných pochutin, je paraoidní. A jak chcete docílit objektivity? Nesmysl.Rv

0 0
možnosti
MV

Martin V

8. 11. 2009 13:51
Re: Bože, vy jste hloupý!

kdyby to bylo jednou nebo párkrát jde to pochopit, ale u Spáčilové je to dlouhodobý jev a ta "síla chlebíčků" tam vidět je:-)

0 0
možnosti
E

ellbrus

7. 11. 2009 23:24
kdo je živí...:-)

Hodnocení kritika je závislé i od distributora filmu, kdo si občas prolistuje časopis Cinema asi se leckdy diví, kolik si který film zasloužil procent... to pochopí až při zjištění, že film dovezl Bonton a ten nebude sám sobě přeci kritizovat film....Máme spostu rozhalsových stanic pro rock, beat, techno, folk, country, ale věříme kritikům posuzujících film jako jeden žánr, navíc je většina kritiků ješitná a když nedostanou na premiéře chlebíček (propisku, dvojku vína, nebo co...) tak je film v háji. Je vtipné porovnat si recenze na csfd.cz a najít si starší kritiku třeba na premiere, či cinemě.

0 0
možnosti
MP

admiral666

7. 11. 2009 23:00
podporuji M.S. v odsouzeni filmu Protektor

Tato uboha konverzacni slatanina, jak tento film dopadl, mohla pritom z daneho tematu vytezit mnohem vice, zbesile prestrelky v prostredi Stareho mesta, okultni divize SS a vyvolavani starych demonu v okoli Karlova namesti u Faustova domu, oziveni golema poslednim rabinem a jeho radeni, kdyz by utrzenou vezi tanku tiger drzenou za hlaven maval a demoloval nemeckou techniku i zivou silu. A nakonec usmrceni Heydricha uprostred epicke bitvy. Neco mezi Hellboyem a Wolfensteinem.

0 0
možnosti
PH

kostej_

7. 11. 2009 23:48
Re: podporuji M.S. v odsouzeni filmu Protektor

Dobrý koncept R^;-D

0 0
možnosti
I

ivabublan

7. 11. 2009 22:52
Nejhorsi co muze clovek udelat

je vytvorit si nazor na film na zaklade kecu nekoho jinyho.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

7. 11. 2009 22:02
Zrovna dnes...

...jsem se k teto filmove kriticce vyjadroval. Nemuzu rict, ze bych mel na ni negativni nazor, ba naopak musim ocenit jeji postrehy a dle meho nazoru je jeji hodnoceni obvykle kvalitni...Tedy...az do doby nez se dostane k hodnoceni ceske tvorby (ci slovenske). Je s podivem, ze jakmile se tato jinak kvalitni kriticka dostane k ceskemu filmu, tak najednou nevidi, neslysi...veci, ktere ji u americkych filmu nemaji sanci uniknout, najednou proste nevidi...jakykoliv bezduchy dialog v pripade zahranicniho filmu je Mirkou nemilosrdne zesmesnen, obcas dokonce vtipne...v ceskem filmu je tolerovan malem s potleskem.... Autorovi clanku karmu za postreh...;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Jsem jeden z mnoha...

Seznam rubrik