Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

18. 6. 2014 17:48

... syrská nafta zůstane Syřanům..... ;-D

0 0
možnosti
PV

No, to můžete apelovat do aleluja, tihle vás neuslyší. Neboť naše média a přední představitele tohle absolutně nezajímá, mají své instrukce z EUSA pro vývoz té správné demokratúry. Doporučuji založit Chartu 77/14 a v budoucnu říkat to jednoduché: já vám to říkal...

Čímž nechci nikterak snižovat váš článek, plně se s ním ztotožňuji.R^

4 0
možnosti
LH

Já bych s tím vítězstvím Bašára Asada tak nespěchal...

"...

Zjevně zkušeným, dobře ozbrojeným a dobře organizovaným sunnitským bojovníkům z ISIL se daří kontrolovat rozlehlá území v severním Iráku.

ISIL je velmi aktivní v Sýrii, kde bojuje proti vládním jednotkám Bašára Asada.

Právě na částí území Sýrie a Iráku vyhlásili ozbrojenci samostatný islámský stát stejnojmenného jména - Islámský stát v Iráku a Levantě.

Situace je o to vážnější, že při zabrání Mosulu se bojovníkům ISIL podařilo ukořistit velké množství lehkých i těžkých zbraní, vojenských vozidel i peněz v hotovosti. Celou situaci navíc komplikuje fakt, že povstalci, zbraně i peníze volně přecházejí syrsko-iráckou hranici. Je jisté, že současný vývoj situace bude mít dalekosáhlý vliv na bezpečnostní situaci v Iráku a Sýrii. ..."

0 0
možnosti
ZK

Z82d18e49n19a 41K10o79č85í

18. 6. 2014 14:14

Co se teď děje v Iráku je jiná věc.

Přesunuli se tam titíž islámští bojovníci ze Sýrie, kteří tam masakrovali civilní obyvatelstvo a jinak se pouze nazvali. Na vyhnání těchto sunitských válečníků se ale podílel také věčný izraelský nepřítel - Hizbaláh. Tento také nabídl své služby Iránu, že jim pomůže v boji ( pokud bude to Iránu dovoleno ) proti sunitským fanatikům. 

Je pozoruhodné, že Sunitští fanatici byli 25 let intenzivně vyzbrojováni a vyškolováni specialisty USA a ti se teď obrátili proti vládě, která je rovněž podporovaná USA. Samozřejmě že značným finančním donátorem všech těchto teroristů je Saudská Arábie.  !!

Snažíte se podsunout myšlenku, že sýrie nějakým způsobem zásobuje teroristy, ale to hrubý omyl. Sýrie se snaží zbavit všech pozůstatků fanatických žoldáků, kteří útočili na syrskou armádu, která s těmito vrahy nemá žádné slitování, natož aby jim nějak pomáhala.!!!!

1 0
možnosti
JM
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Mgr.Jiří Kobza: geolog, bývalý diplomat, obchodník a podnikatel.Člen Hnutí Svoboda a přímá demokracie. Píše o věcech, kterým se masmédia opatrně vyhýbají, nebo je dokonce fabulují.

Seznam rubrik