Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Chcete snizit nezamestnanost? Recept je teoreticky velmi jednoduchy, prakticky vsak v soucasne situaci neuskutecnitelny :-( 1. CR si zvoli do obou komor parlamentu takove zastupce, kteri budou klast duraz na osobni zodpovednost a svobodu jednotlivce, maly stat a nizke dane. 2. Zivnostnici tak nebudou mit strach najimat dalsi pracovniky 3. K tomu, abysme to mohli udelat, musime ale bezpodminecne vystoupit z Titaniku s nazvem "EU".

1 0
možnosti
VH

Jediné řešení jak snížit nezaměstnanost a umožnit i starším lidem pracovat je radikální zkrácení pracovní doby.  Problém je v tom, jak udržet mzdy na takové výši, aby stačily k odpovídající životní úrovni.

0 3
možnosti
DM

Jedine reseni to urcite neni :-)

0 0
možnosti
Foto

J97i22ř18í 29K23o92b77z23a

16. 6. 2014 1:44

Vážení přátelé, děkuji za všechny příspěvky, jsem rád, že toto téma se přece jenom dotýká nás všech natolik, že jsme ochotní k němu říci své.

0 0
možnosti
JM

Jo,ta digitalizace a automatizace mě zabije. V Praze si neumím správně koupit lístek na metro, v Německu proniknout na záchod :-( VŠ a dvě atestace mi na to nestačí.

3 0
možnosti
MC

Tahle země by převážně neměla být pro falešné altruismem provoněné kolektivisty  "prorůstovou" dotující loupeží a nesmysly socialistického střihu, ale pro svobodné a myslící lidi. Nalevo je prostě nenajdete. Ti na druhém břehu již ví, že věk není rozhodujícím kritériem.

2 2
možnosti
VH

Jsem starý. Velmi starý. A tato země pro mě pořád je. Pravda, jsem tak nenažranej, že v důchodu stále pracuji.

  PS: Nehodlám relativně mladým blbům (nebo spíš nedostatečně vychovaným, byť již odrostlým, dítkám) vysvětlovat, že prostě normální člověk nemíní v pětašedesáti, sedmdesáti či pětasedmdesáti zahájit doživotní kariéru sypání ptáčkům.  Že chce i nadále pociťovat svoji užitečnost (a vnuci už jsou dospělí a pravnoučata v nedohlednu).

4 0
možnosti
DR

V podstatě máte pravdu. Jen ten důchod se opravdu vypočítává jinak. Zohledňuje se výdělek od roku 1986. Ale jinak souhlasím. Počet pracovních míst je skutečně omezený a pokud nepřijdou další investoři, tak bude spíš klesat, jak postupně staré technologie nahradí nové a bude se rozvíjet robotizace a automatizace. Už teď mají lidé po 50. problém sehnat místo a lepší to zřejmě nebude. Prodlužování věku odchodu do důchodu tedy slouží k tomu, aby lidé nebrali důchod, ne aby pracovali. Tito starší nezaměstnaní pak budou muset jít do předčasného důchodu, který je ovšem drasticky krácený. To je další úspora pro st. rozpočet. Pak jsou samozřejmě místa a profese, kde se lidé celkem v pohodě dočkají důchodu,  potíž je v tom, že  budou blokovat místa mladším.

4 0
možnosti
RP

Viz můj výpočet níže. Tuto situaci za současného stavu výkonnosti naší ekonomiky nelze uspokojivě řešit :-)

0 0
možnosti
MK

Jak jste přišel na to, že důchod se počítá z príjmů posledních pěti let? To platilo kdysi, ještě před revolucí, ale dnes je výpočet úplně jiný. Když už o tom píšete, měl byste znát fakta.

7 0
možnosti
Foto

Přesně to mě také napadlo. Tím pádem je tento článek k ničemu.

Důchod se vypočítává z příjmů od roku 1986. Navíc takových, kde bylo z těchto příjmů odváděno sociální zabezpečení.

0 0
možnosti
RP

Asi jste něco nepochopil. Zvýšení věku odchodu do důchodu není volba, ale je nevyhnutelné, prostě proto, že žijeme déle. Jediné, co můžeme udělat je se s tím nějak přijatelně vypořádat.

4 2
možnosti
MR

M41i29l14a24n 25R63a96d96e44k

15. 6. 2014 19:07

to by nebyl problem, ale chemik, inzenyr, programator, prekladatel, advokat, treba i doktor, ti muzou delat treba do 80 let, pokud nedostanou Alzheimra, nebo je nepostihne silna artroza. Ale manualni prace, to je jina, v 65 to nekteri zvladnou, hodne jich ne. Ridit v 70 letech, at uz auto nebo letadlo, no, nechtel bych byt pasazerem. Delat hornika v 65 je trochu tezke, nezda se vam?

8 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Mgr.Jiří Kobza: geolog, bývalý diplomat, obchodník a podnikatel.Člen Hnutí Svoboda a přímá demokracie. Píše o věcech, kterým se masmédia opatrně vyhýbají, nebo je dokonce fabulují.

Seznam rubrik